Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Καταγγελία εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας




Απαράδεκτες συμπεριφορές αιρετών του Δήμου Βαγίων


Περισσότερα στο Vagia-gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετοι οι κάτοικοι της Καλλιθέας στις ανεμογεννήτριες



Προβληματισμό αλλά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δ.Δ Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας η δημιουργία αιολικού πάρκου στη θέση «Πυργάρι».
Οι κάτοικοι δηλώνουν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι 17 ανεμογεννήτριες θα βρίσκονται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το δημοτικό σχολείο του χωριού!!!. (φωτό).
Το πρωί συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν, όπως λένε, την καταστροφή του βουνού από τις παρεμβάσεις της ιδιωτικής εταιρίας και γενικότερα της δημιουργίας του πάρκου σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.
Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώ στο πλευρό τους τάχθηκε και ο Δήμαρχος Τανάγρας Παναγιώτης Κυριάκου ο οποίος έκανε γνωστό ότι σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακάλεσε την απόφαση του 2005 που έδινε το «πράσινο» φως για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Σ. ΜΑΝΟΣ: "πιάστηκαν κορόϊδα οι Βουλευτές στον Ασωπό"



Βουτηγμένος όχι μόνο στα τοξικά απόβλητα αλλά και στις ακαθαρσίες βρίσκεται σήμερα ο Ασωπός ποταμός σε αντίθεση με την τέλεια και καθαρή εικόνα που αντίκρισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής κατά την πρόσφατη επίσκεψη της.
Πτηνοτροφείο της περιοχής διοχετεύει ανεπεξέργαστα λύματα και βρωμιές αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για την υπόθεση του Ασωπού κανένας επίσημος φορέας και κυρίως το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την προστασία του και την εφαρμογή των Νόμων.
Τον Ασωπό επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της πολιτικής κίνησης «ΔΡΑΣΗ», πρώην Υπουργός, Στέφανος Μάνος ο οποίος μίλησε για πλήρη διάλυση της χώρας μας σε ότι αφορά το περιβάλλον.
«Για άλλη μια φορά λυπάται κανείς για τον τόπο του διότι ενώ έχουμε απίστευτες δυνατότητες σαν χώρα, να εξελιχθούμε και να γίνουμε μεταξύ των πρώτων σε ότι αφορά το περιβάλλον κάναμε πάντα ότι ήταν χειρότερο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν τηρούμε, με πρώτη την Πολιτεία, κανέναν Νόμο. Δεν θα είχαμε τεράστια οφέλη αν όλες οι βιομηχανίες τηρούσαν κατά γράμμα όλους τους κανονισμούς; Δεν θα έπρεπε να θεσπίσουμε εμείς κανόνες για το πόσιμο νερό έτσι ώστε οι πολίτες να μην φοβούνται να πιουν από το νερό της βρύσης; Αυτά τα λέμε ως ΔΡΑΣΗ που είναι η νέα πολιτική μας κίνηση.
Επιτέλους πρέπει να εφαρμόζουμε την κοινή λογική. Και δυστυχώς τα δύο κόμματα που μας κυβερνούν όλα τα έχουν εκτός από την κοινή λογική
» είπε ο κ. Μάνος ο οποίος μάλιστα σχολίασε καυστικά την επίσκεψη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
«Ήρθαν εδώ οι βουλευτές της Επιτροπής περιβάλλοντος και τους μπουρδούκλωσαν σαν να ήταν ανόητα παλιόπαιδα για να τους δείξουν ότι τάχα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Ασωπό. Εκείνη την μέρα έριχναν νερό από τον Μόρνο στον Ασωπό για να φαίνεται καθαρός. Θα έπρεπε στοιχειωδώς οι Βουλευτές να καταλάβουν ότι τους δουλεύουν, αφού σήμερα εμείς άλλα διαπιστώνουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση πάντως που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στον Ασωπό είναι αποκαρδιωτική ενώ τα μέτρα για να μπει τέλος στην ρύπανση του ποταμού μοιάζουν «όνειρο θερινής νυχτός».

Διαβάστε περισσότερα...

Β. ΤΟΓΙΑΣ: Εκλογές η μόνη λύση για το αδιέξοδο του τόπου και των πολιτών!



«Η Ν.Δ με ευθύνη της δεν ασχολείται με αυτά που περιμένουν οι πολίτες παρά με το να παράγει και να συγκαλύπτει σκάνδαλα» δήλωσε ο κ. Τόγιας, επισημαίνοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ, που ζητά διευκρινίσεις και τη διαφάνεια όλων των υποθέσεων!
«Είμαστε ενάντια στην παραγραφή όλων αδικημάτων για όσους ενέχονται ώστε να μπορέσει επιτέλους η πολιτική ζωή καθαρά να ασχοληθεί με αυτά που περιμένει ο κόσμος» τονίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα καθημερινά προβλήματα που χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα λόγω των αδιέξοδων πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη πρόταση του Κινήματος για εκλογές καθώς είναι η μόνη λύση που θα βγάλει από το αδιέξοδο τον τόπο και τον λαό.

Διαβάστε περισσότερα...

Των Stage η συνέχεια…….


Οι Θηβαίοι γιόρτασαν περίλαμπρα τον Πολιούχο τους Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη, ωστόσο η παρουσία των πολιτικών στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσε αφορμή να σχολιαστεί ξανά η νέα πρόκληση στελέχους της Ν.Δ στο θέμα των stage, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΤΑΡ, στην οποία απαντά σκληρά ο Δήμαρχος Θήβας Ν. Σβίγγος: «Προσκαλώ τους υπεύθυνους εκπροσώπους της Ν.Δ, των τοπικών παραγόντων ή των περιφερειακών ή και τον ίδιο τον κ. Καραμανλή να με επισκεφθούν προκειμένου να τους δοθεί η επίσημη αλληλογραφία όπου καταφαίνεται η ασέλγεια του βουλευτή κ. Κουτσούμπα σε βάρος του Δήμου της Θήβας. Αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε η Ν.Δ να έχει στην προανακριτική για αν μπορέσει να αποδώσει ευθύνη σε σκάνδαλα τύπου Παυλίδη. Επιπλέον, προκαλώ τον οιονδήποτε εκπρόσωπο της Ν.Δ είτε βουλευτή, είτε κομματικό στέλεχος ή και πολιτευτή π.χ κ. Καράμπελα σε μια τηλεοπτική συνάντηση, όπου μπορούμε να επιδείξουμε και να αποδείξουμε την αλήθεια. Η Θήβα δεν έχει σκάνδαλα. Σκάνδαλα έχει η κυβερνώσα παράταξη και αυτοί που προσπαθούν ο ένας να φάει τον άλλον πολιτικά για να αναρριχηθούν στο πολιτικό σκηνικό».
«Το ΠΑΣΟΚ έχει προϊστορία και φαίνεται ότι τα στελέχη του εξ ιδίαν τα αλλότρια κρίνουν» απαντά, ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής Μ. Γιαννάκης που συνεχίζει: «Έχω ξαναπεί ότι τα θέματα αυτά είναι εσωτερική υπόθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε είναι τα ίδια αυτά που ανταγωνίζονται και πολλές φορές συγκρούονται και αποκαλύπτουν πράγματα και γεγονότα, άρα το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πρέπει να απαντήσει και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει στελέχη της Ν.Δ αυτή η υπόθεση».
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος Σ. Μανάρα – Μαυράκη από τη πλευρά της δηλώνει πως «η κόντρα αυτή δεν έχει νόημα, αφού όποιος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να απασχολούνται, καλώς κάνει, γιατί τα stage είναι ένας τρόπος μάθησης παρά απασχόλησης και μάλιστα πολύ σημαντικός, ανεξάρτητα από τα όσα έχουν ειπωθεί για την ασφάλιση».

Διαβάστε περισσότερα...

Ύδρευση από Μόρνο τα Οινόφυτα


Δεν πρόλαβαν να χαρούν το καθαρό νερό οι Οινοφύτες και να το πρόβλημα!
Από κακή συνεννόηση μεταξύ των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ κι εκείνων του διϋλιστηρίου, αυτό τέθηκε εκτός λειτουργίας για τρεις ημέρες.
Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου η ΕΥΔΑΠ κατασκεύασε μικρό έργο στη Βίλιζα με αποτέλεσμα η ύδρευση των Οινοφύτων να γίνεται πλέον όχι από την Υλίκη αλλά από Μόρνο με εύκολη επεξεργασία!
«Το πρόβλημα προέκυψε όταν μπήκε μεγάλη ποσότητα θολού νερού, προερχόμενο από την Υλίκη, όμως αυτό έδωσε τη δυνατότητα να γίνει και η προγραμματισμένη συντήρηση» δηλώνει χαριτολογώντας ο Δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος , περιχαρής πλέον που ο Δήμος του υδροδοτείται από τον Μόρνο.
Κατασκευή νέου σταθμού του ΟΣΕ…
Διπλή η χαρά όμως για τον κ. Θεοδωρόπουλο, καθώς ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Οινοφύτων ήταν και ο σταθμός του ΟΣΕ (στάση), ο οποίος μετά από συντονισμένες ενέργειες, πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει τη κατασκευή της που θα περιλαμβάνει εκτός της ανισόπεδης διάβασης κι ένα μεγάλο παρκινγκ 170 θέσεων για τους δημότες των Οινοφύτων και τους οικιστές του Δηλεσίου, ενόψει και του Προαστιακού!.

Διαβάστε περισσότερα...

«Περιβάλλον και Πολιτισμός»


Εκδήλωση στο αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της πολιτικής του για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς εφαρμόζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι δύο:
* Πρώτον, να καταδειχθεί η στενή σχέση πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος
* Δεύτερον, να αναμιχθούν άμεσα και ενεργά οι πολίτες στην προστασία τόσο της Φύσης όσο και του Πολιτισμού. Να γίνει αυτό δική τους υπόθεση…
Η στενή σχέση Φύσης και Πολιτισμού ίσως μοιάζει «προφανής», αλλά δεν έχει συνειδητοποιηθεί πλήρως: Διαχρονικά τα έργα τέχνης έχουν ως πηγή έμπνευσης το φυσικό περιβάλλον. Ακόμα περισσότερο, η αισθητική κάθε τόπου είναι βαθιά επηρεασμένη από το περιβάλλον: το φως, η εναλλαγή εικόνων, οι γραμμές του ορίζοντα, οι όγκοι των φυσικών μεγεθών, τα χρώματα της φύσης, η αναζήτηση ή η υπέρβαση της Αρμονίας. Όλα αυτά καθορίζουν την αισθητική και ηθική τυπολογία ενός Πολιτισμού. Τέλος, η προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται άμεσα με την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι των πόλεων ταυτίζονται πλέον με τους χώρους πρασίνου. Και τα έργα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων είναι συχνά μείζονες παρεμβάσεις ανάπλασης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των αστικών κέντρων.
Έτσι, το Υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει μια γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, μια γιορτή φυσικής και πολιτισμικής άνοιξης. Κεντρικό θέμα του εορτασμού για το 2009, «Το Δέντρο της Ζωής σε 4 εποχές» με τους συμβολισμούς που απορρέουν από τη μορφή και απεικόνισή του στην τέχνη, από την Προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι, όταν το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε πιλοτικά. Τώρα πια θεσμοθετείται…
Το Σάββατο 2 Μαϊου, στις 11 π.μ. ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2009» μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, εκεί όπου διασώζεται σήμερα αλώβητο ένα τμήμα του αττικού τοπίου
Ο εορτασμός πλαισιώνεται από ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και 73 μουσεία και μνημεία της επικράτειας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαϊου για το ευρύ κοινό, καθώς και τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Μαΐου για τα σχολεία. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα δημόσια μουσεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.
Στους συμμετέχοντες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό. Επιπλέον, φέτος έχει γίνει ειδική πρόβλεψη και για τους ξένους επισκέπτες, με την έκδοση φυλλαδίου στην αγγλική γλώσσα.
Τέλος, το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός» φέρνει πιο κοντά τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού με τους τοπικούς φορείς και με την κοινωνία πολιτών.
Κι αυτή είναι η διπλή συνέργια του προγράμματος: Περιβάλλον και Πολιτισμός μαζί. Και Πολιτεία με τους Πολίτες μαζί.
Αναδεικνύουμε τα «προφανή» και θεσμοθετούμε μια γιορτή περιβάλλοντος και πολιτισμού.
Στο πλαίσιο του τετραήμερου εορτασμού θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της επικράτειας κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους . Η είσοδος του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια μουσεία θα είναι ελεύθερη. Στους επισκέπτες θα διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό έντυπο υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους των εκδηλώσεων στα τηλέφωνα επικοινωνίας κάθε φορέα, όπως αναφέρονται στον αναλυτικό κατάλογο των χώρων και των μουσείων, όπου θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις.
Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου, Θ΄ ΕΠΚΑ, κα Αλ. Χαραμή

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για τη δράση του Ερυθρού Σταυρού-Εθελοντισμό


Στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων σε προγράμματα του ΕΕΣ με εθελοντικό χαρακτήρα, ο Τομέας Προαγωγής και Προώθησης Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει στις 5 Μαΐου 2009 εορταστική εκδήλωση στον ιστορικό τόπο «Χάνι της Γραβιάς» για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα και τις δράσεις Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα κληρωθούν 50 αναμνηστικά βραχιολάκια του ΕΕΣ, σύμβολα της «δέσμευσης προσφοράς» προς τον συνάνθρωπο που χαρακτηρίζει τους ερυθροσταυρίτες Εθελοντές. Στους μαθητές θα μιλήσει η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου ενώ 40 αθλητές και συνοδοί των SPECIAL OLYMPICS HELLAS θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση και θα μοιράσουν έντυπο υλικό και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής για τους ενδέκατους Παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS, ΑΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.
Παράλληλα, η κινητή ιατρική μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκεται στις 5 και 6 Μαΐου στο χώρο του Μουσείου «Χάνι της Γραβιάς» προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους παραβρισκόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
Τα προγράμματα ενημέρωσης που διοργανώνει ο Τομέας Προαγωγής και Προώθησης Εθελοντισμού του ΕΕΣ γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Παραχώρηση δωρεάν Εκθεσιακού Χώρου στην Π.Ε.Λ.σε Κοινωνικούς Φορείς



Στο πλαίσιο ανάδειξης του κοινωνικού έργου της κοινωνίας των πολιτών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διαθέσει δωρεάν εκθεσιακό χώρο στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για τη φιλοξενία όσων Μη Κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) επιθυμούν δια της ΠΕΛ να προβάλλουν το έργο και τις αξίες τους, με έμφαση στους εκπροσώπους Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε σχετικά:
«Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τη δράση των Κοινωνικών Φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ενισχύουμε τη δυνατότητα παρουσίασης της φωνής του ενεργού πολίτη. Ειδικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στεκόμαστε στο πλευρό τους και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε κάθε δράση προβολής του έργου, των αναγκών και των προοπτικών που δικαιούνται.
Καλούμε όλους του ενδιαφερόμενους Κοινωνικούς Φορείς να επικοινωνήσουν απευθείας με τα γραφεία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, προκειμένου να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της φιλοξενίας τους στους χώρους της Έκθεσης…»

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των νομαρχιών όλης της χώρας


Ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» έστειλαν αιρετοί της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης από κάθε γωνιά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα.
Η εντεινόμενη λειτουργική, θεσμική και οικονομική υποβάθμιση του θεσμού και η ανέξοδη υποσχεσιολογία που εισέπραξαν για ακόμη μια φορά οι νομάρχες κατά τη χθεσινή συνάντησή τους από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών περί δήθεν ενίσχυσης του θεσμού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να αγκαλιάσει τη σημερινή κινητοποίηση μαζικά και δυναμικά, δίνοντας όλοι μαζί ενωμένοι τη μάχη αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας για τον θεσμό και τους πολίτες που οι Νομαρχίες υπηρετούν.
Εκατοντάδες εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από 26 Νομαρχίες και 2 Υπερνομαρχίες που εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάνησα μαζί με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά νομαρχίες της χώρας όπως είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Αχαΐας, του Ηρακλείου, της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής, κατέβασαν ρολά στις υπηρεσίες τους και έδωσαν δυναμικά το παρόν, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού από την Κυβέρνηση.
Παράλληλα η προσπάθεια διάσπασης και υπονόμευσης του αγώνα των Νομαρχιών που επιχείρησε το απομονωμένο από το αυτοδιοικητικό κίνημα Προεδρείο της ΕΝΑΕ που έσπευσε να βάλει πλάτη στα κελεύσματα της Κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς. Η επιτυχία της κινητοποίησης εξέθεσε τη διοίκηση της ΕΝΑΕ, η οποία εγκλωβισμένη στις κομματικές της στενωπούς είναι προφανές ότι έχει απολέσει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση και δεν αποτελεί πλέον συλλογικό όργανο των Νομαρχιών, αλλά πειθήνιο όργανο και μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, στην οποία και λογοδοτεί για κάθε της πράξη.
Οι αιρετοί της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί και από εκεί το ποτάμι οργής και διαμαρτυρίας πορεύθηκε προς τη Βουλή όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα του Κοινοβουλίου. Ακολούθως η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου και εκεί επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αλίαρτο οι Νέοι Αγρότες συζήτησαν για το περιβάλλον



Την Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αλίαρτου έγινε η ημερίδα της Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας «Αγροτικό Περιβάλλον & Αγρότης, η επίδραση του Ασωπού» σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Ζιώγας με θέμα «Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και προστασία από τα φυτοφάρμακα» τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την προφύλλαξη των ιδίων των αγροτών, και συντονιστής ο δημοσιογράφος Δ. Μιχαηλίδης (ΑγροΝέα).
Μεταξύ των πάρα πολύ σημαντικών θεμάτων και στοιχείων που παρουσιάσθηκαν επισημάνθηκαν: Περιβάλλον σημαίνει Ισορροπία. Ανισορροπία σημαίνει θάνατος για τους ζωντανούς οργανισμούς. Η διαχείριση των νερών βρίσκεται σε πολύ μεγάλη καθυστέρηση και το ίδιο συμβαίνει και με την γή, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη η δράση των αγροτών. Είναι αδιανόητο να συζητάνε για φυσικό περιβάλλον (Υπουργείο Περιβάλλοντος κλπ) χωρίς την συμμετοχή των ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ του 92% της επιφανείας της ΕΕ, που είναι οι αγρότες. Οι αγρότες δουλεύουν αλλά και ζουν μέσα στο ίδιο περιβάλλον και έχουν αυξημένο και διττό υπαρξιακό ενδιαφέρον για την καλή κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Οι αγρότες είναι «συνάδελφοι» επαγγελματίες με όλα τα μέλη των επαγγελματικών οργανώσεων (και γι’ αυτό θα έπρεπε να μπορούν να είναι μέλη των Επιμελητηρίων). Στο ερώτημα «Τι να καλλιεργήσουμε φέτος» η σωστή απάντηση είναι «ότι πουλιέται». Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως «αγροτικό» προϊόν. Όλα τα χωράφια της Κωπαϊδας θα μπορούσαν να αρδευτούν χωρίς πρόβλημα εξοικονομώντας τις απώλειες του δικτύου της ΕΥΔΑΠ σε 250 μόνο μέρες κάθε χρόνο. Πέραν του εξασθενούς χρωμίου, έχουν ανιχνευθεί και Κάδμιο και Νικέλιο σε περιοχές της Βοιωτίας. Οι αγρότες δέχονται ισχυρή πίεση από το πρόβλημα του Ασωπού ποταμού, χωρίς να έχουν δοθεί επαρκεί στοιχεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Ο ΕΦΕΤ, για συγκεκριμένα δείγματα, απάντησε ότι δεν ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο στα αγροτικά προϊόντα.
Η ημερίδα είναι μία από τις πολλές που υποστηρίζει η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ως διοργανώτρια του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, 3-6 Σεπ 2009, Αρχ. Ολυμπία, που έχει ως κεντρικό θέμα: Νέοι Αγρότες και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, φυσικό, οικονομικό, πολιτικό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, κοινωνικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Προκηρύχθηκε η μελέτη του τμήματος Μπράλου – Άμφισσας


Η ΕΥΔΕ – Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ προχώρησε στην προκήρυξη της σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Ολοκλήρωση μελετών βελτίωσης οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο στο τμήμα Μπράλος - Άμφισσα» και προεκτιμώμενο ύψος 4.999.216,84 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Το φυσικό αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για τη βελτίωση / διαπλάτυνση ή και νέα χάραξη όπου απαιτείται, του οδικού τμήματος «Μπράλος – Άμφισσα», ώστε να κατασκευασθεί δίιχνη αρτηρία ενιαίας επιφάνειας κυκλοφορίας. Η αρχή του μελετώμενου τμήματος βρίσκεται επί της υφιστάμενης οδού, αμέσως μετά τον οικισμό Μπράλου και το πέρας επί της υφιστάμενης οδού, πριν από την Άμφισσα. Ενδιάμεσα έχει κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς. Αποτελείται από δύο υποτμήματα συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων περίπου:
Υποτμήμα 1:Μπράλος – Αρχή Παράκαμψης Γραβιάς, μήκους 6,0km περίπου, από Χ.Θ.0+000 έως Χ.Θ.6+000.
Υποτμήμα 3:Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς – Άμφισσα, μήκους 24,0km περίπου, από Χ.Θ.8+000 έως Χ.Θ.32+000.
Η μελέτη είναι ενταγμένη στο ΕΠ-ΟΑΛΑΑ του Γ’ ΚΠΣ ( Μέτρο 3.6) και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ σε ποσοστό 75% και από Εθνικούς Πόρους σε ποσοστό 25%. Ο διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 26.05.2009 και ώρα 10:00, οπότε θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού στην Αθήνα. Η προθεσμία εκτέλεσης της μελέτης είναι 14 μήνες.
Εξ αφορμής της προκήρυξης της μελέτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τη δημοπράτηση και ανάθεση σε μελετητή του τμήματος Ιτέας – Ναυπάκτου, δημοπρατείται και η μελέτη του ιδιαίτερα σημαντικού όσο και τεχνικά δυσχερούς τμήματος Μπράλου – Άμφισσας του διαγώνιου άξονα Λαμίας – Ιτέας – Αντιρρίου. Υλοποιείται, με αυτόν τον τρόπο, σταδιακά η μελέτη και κατασκευή ενός σπουδαιότατου έργου για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του νομού μας και την ανάδειξή του σε μεταφορικό κόμβο μεταξύ κεντρικής και δυτικής Ελλάδος, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία».

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κατσιμπάρδης για ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ και stage


Αδύναμο χαρακτήρισε το προηγούμενο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές ο Γιώργος Κατσιμπάρδης.
Μάλιστα σε δηλώσεις του σημείωσε ότι θα πρέπει το νέο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Βοιωτία να ανασυγκροτηθεί και να συμπληρωθεί με νέα στελέχη υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυτό να συσταθεί άμεσα.
«Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Αν πάμε σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, όπως άλλωστε λένε και οι περισσότεροι αναλυτές, ήδη θα πρέπει να έχουμε έτοιμο το ψηφοδέλτιο. Ενώ σε άλλες περιοχές είναι έτοιμα δεν ξέρω γιατί καθυστερούμε στη Βοιωτία» λέει ο κ. Κατσιμπάρδης και συμπληρώνει «Το προηγούμενο ψηφοδέλτιο μπορεί να είχε στελέχη αξιόλογα και ανθρώπους σοβαρούς αλλά είναι αδύναμο ως ψηφοδέλτιο συνολικό που πρέπει να εκπέμπει δύναμη, ομορφιά, αγωνιστικότητα και ιδεολογική άποψη. Το ψηφοδέλτιο θέλει ανασυγκρότηση, γρήγορα. Υπάρχουν σοβαρότατα στελέχη, αγωνιστές μέσα στη Βοιωτία, άνδρες και γυναίκες, που μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο ώστε να γίνει ένα ψηφοδέλτιο σίγουρης νίκης».
ΓΙΑ ΤΑ STAGE
Παράλληλα ο κ. Κατσιμπάρδης αναφέρθηκε και στον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τα stage στον Νομό λέγοντας χαρακτηριστικά: «εκείνο που θα μπορούσα να πω μόνο και επιβάλλεται να πω είναι ότι το νέο ΠΑΣΟΚ σε μια επόμενη κυβέρνηση πρέπει να προσέξει και τις λεπτομέρειες. Και δεν είναι λεπτομέρεια το γεγονός ότι θα πρέπει να αναδείξει στελέχη που να είναι σίγουρο από πριν ότι δεν θα αναμειχθούν σε υποθέσεις που παρουσιάζουν τέτοια εικόνα που δεν είναι ευχάριστη για το ΠΑΣΟΚ. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που γίνεται από τον ΟΑΕΔ και μετά οι αρμόδιοι, τα αρμόδια όργανα πρέπει να κρίνουν γι’ αυτό το θέμα»

Διαβάστε περισσότερα...

Η Θήβα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο!



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωϊ οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την γιορτή του Πολιούχου της Θήβας Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου συνέρρευσε στη κεντρική πλατεία της Θήβας όπου βρίσκεται ο ναός, συμμετέχοντας στη πανηγυρική Θεία λειτουργία , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιου και των Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου και Κορίνθου και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη . Σε ηλικία 12 ετών ο πατέρας του τον παρέδωσε στα χέρια του μεγάλου Δομέστιχου, που γρήγορα διέκρινε τη κλίση του προς την εκκλησία και τον κατέταξε στη τάξη των ιερομονάχων.
Ενώ μόναζε στη Κωνσταντινούπολη, χειροτονήθηκε Μητροπολίτης στη Βοιωτία. Έργα του Αγίου, πραγματοποιηθήκαν από τη προσωπική του μάλιστα περιουσία είναι: η ανέγερση νέου ναού της Θεοτόκου, γηροκομείο, πτωχοκομείο, νοσοκομείο, παρθενώνας, γέφυρα κοντά στη Δάφνη, αποξήρανση της πεδιάδας στο Νεοχωράκι και το περίφημο υδραγωγείο της Θήβας.
Ο σημερινός Ναός προς τιμή του Πολιούχου χτίστηκε στα ερείπια του περίλαμπρου που καταστράφηκε από τους σεισμούς το 1900, από το βασιλιά Γεώργιο Α’ και τη βασίλισσα Όλγα.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Προπονητές της Liverpool στο Θήβα club



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΗΒΑ PRESS
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις και προβληματισμοί στην ημερίδα με θέμα «αγροτικό περιβάλλον και αγρότες»


Του αντινομάρχη Νίκου Παπαναγιώτου

Οι Αγρότες όλης της χώρας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας είναι πολύ προβληματισμένοι για τη ζωή τους και γενικά για το μέλλον τους.
Πιο πολύ προβληματισμένοι είναι οι νέοι μας Αγρότες.
Ψάχνουν να βρουν διεξόδους για νέες δυναμικές καλλιέργειες, χωρίς να μηδενίζουν τα παραγόμενα παραδοσιακά μας προϊόντα.
Οι νέες αυτές καλλιέργειες μπορεί να δημιουργήσουν εναλλακτικό εισόδημα κι έτσι να ενισχύσουν το εισόδημα των παραγωγών που όλο και συρρικνώνεται, καθώς επίσης να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στην Γεωργία.
Είναι επίσης προβληματισμένοι για το αγροτικό περιβάλλον και τις επιδράσεις που δέχονται τα προϊόντα τους από τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και από την υπόγεια ρύπανση λόγω της αλόγιστης εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό και όχι μόνο.
Υπάρχει μια συνεχή πίεση από τον αγροτικό κόσμο για ενημέρωση γι’ αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να βρουν τις απαραίτητες δράσεις και ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, ώστε να συνεχίσουν οι Αγρότες να παράγουν.
Είμαστε υποχρεωμένοι να στραφούμε και σε άλλες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της Γεωργίας στην περιοχή μας.
Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει νέες θέσεις εργασίας , θα πρέπει να δημιουργηθούν Αγροτικά Πάρκα ( πρόταση από Βιοτεχνικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο).
Η χώρα μας έχει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες ( φως, ήλιος κ.α.), ώστε να έχουμε:
- Καθαρό Νερό
- Καθαρά Γεωργικά Προϊόντα (Βιοκαλλιέργειες )
- Καθαρό κρέας
Ακόμη μπορούμε να παράγουμε Βιοκαύσιμα (αγριαγκινάρα κ.α.),τα οποία θα αντικαταστήσουν το Λιγνίτη, για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Με την απαραίτητη επιμόρφωση από το κράτος ( Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ) και με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να γίνει μια νέα αρχή που θα στηρίζει το εισόδημα των Αγροτών.
Επειδή βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2013, σημείο ορόσημο για την πορεία των Αγροτών μας, θα πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας.
Η Ν.Α.Β. σε πλήρη συνεργασία με την « Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας »
πραγματοποιεί τη σημερινή ημερίδα για να αναπτυχθούν θέματα που θα ενημερώνουν τους Αγρότες ,ώστε να μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά τους και να μειώσουν τους κινδύνους ρύπανσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ταλαιπωρία οδηγών στην Εθνική οδό (ΤΩΡΑ)



Περί ώρα 02:15 της 28-04-2009 στη χ/θ 107 της Π.Α.Θ.Ε. στο τμήμα Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, σημειώθηκε εκτροπή-ανατροπή Δ.Χ φορτηγού αυτοκινήτου και εν συνεχεία σύγκρουση αυτού σε ακινητοποιημένο Ι.Χ αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα της ΠΑΘΕ.
Συνεπεία του ατυχήματος αυτού, από ώρα 02:15 έως 07:30 η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία από τη χ/θ 103 έως την χ/θ 110 διακόπηκε και διεξήχθη από παράλληλη οδό της ΠΑΘΕ. Από ώρα 07:30 η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται με δυσκολία μόνο στη μία (αριστερή) λωρίδα κυκλοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρή διακοπή στην Νέα Εθνική λόγω ανατινάξεων


Λόγω εκτέλεσης εργασιών πυροδότησης εκρηκτικών υλών, σήμερα Τρίτη 28/4/2009 και 4/5/2009, μεταξύ των ωρών 16:30 έως 17:30, θα υπάρξει για διάστημα 10 λεπτών προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Π.Α.Θ.Ε. στις χ/θ 91+300, 96+700 και 97+500.

Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικό ρεπορτάζ



Πρωινές ώρες της 25/04/2009, στις Ερυθρές Αττικής συνελήφθη από αστυνομικούς της Β΄Ο.Π.Κ.Ε ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 33 ετών, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε συνολικά 3,1 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη. Ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. Δράστης με την εις βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Θηβών.
-Μεσημβρινές ώρες της 25/04/2009 στο Κάστρο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β΄Ο.Π.Κ.Ε συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 25 ετών, καθώς και ένας αλλοδαπός υπήκοος ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 25 ετών, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να μεταφέρουν κρυμμένους σε δύο ι.χ αυτοκίνητα, συνολικά 5 λαθρομετανάστες, με σκοπό τη προώθησή τους στην Ελληνική επικράτεια. Οι ανωτέρω 3 δράστες καθώς και οι 5 λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν αρμοδίως. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
-Πρωινές ώρες της 25-04-2009 στον Αλίαρτο Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εκμεταλλευόμενοι την ολιγόωρη απουσία ημεδαπής ιδιοκτήτριας, εισήλθαν εντός της οικίας της από ανασφάλιστη πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 1900€. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
-Βραδινές ώρες της 25-04-2009 στα Οινόφυτα Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο θερμοκηπίου ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν διάφορα είδη οικοσυσκευής συνολικής αξίας 5000€. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
-Πρώτες πρωινές ώρες της 26-04-2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν τη πόρτα μπαλκονιού, εισήλθαν εντός της οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 650€. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
-Κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Λεβαδειακός - Λάρισα» την 26/4/2009 και ώρα 19:00΄ άγνωστοι φίλαθλοι της ομάδας της Λάρισας, οι οποίοι βρίσκονταν στις θύρες 4,5 και 8 του γηπέδου, άναψαν 17 καπνογόνα, 35 κροτίδες, από τις οποίες 5 πέταξαν εντός του αγωνιστικού χώρου, και έσπασαν 110 πλαστικά καθίσματα, από τα οποία 10 πέταξαν εντός του αγωνιστικού χώρου (στο τμήμα του στίβου). Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Αισιόδοξος παρά τα προβλήματα ο Γ. Μπούγας


Την πεποίθησή του ότι η Ν.Δ. θα παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειρισθεί με επιτυχία τις παρενέργειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης στη χώρα, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας στη Συνέλευση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά.
Ο κ. Μπούγας αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου η ελληνική οικονομία να διατηρήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά τη διεθνή κρίση, αλλά και να ενισχυθούν εισοδηματικά οι ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και, ειδικότερα, του επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, του ΕΠΑΝ ΙΙ, μέσω του οποίου προκηρύσσονται δράσεις δημόσιας δαπάνης ύψους 1,3 δις ευρώ εντός του έτους, όπως τα νέα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, που ανακοινώθηκαν ήδη.

Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικές συναντήσεις του Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς


Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς συναντήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γεώργιο Σουφλιά.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των γυναικών και το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων, για τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμο ποσό ύψους 3,4 εκατ. Ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η δημοσίευση της προκήρυξης των δυο προγραμμάτων - των οποίων έχει ήδη προδημοσιευθεί ο κανονισμός - αναμένεται άμεσα.
Ειδικότερα για την Επιχειρηματικότητα Γυναικών το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης – περιορισμού της ρύπανσης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 16.000.000€ και η Δημόσια Δαπάνη του συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα ο κ. Σκλιάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο και εκπροσώπους των Ξενοδόχων.

Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ζώης Τερζής



Στα 65 του χρόνια έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Οινοφύτων Ζώης Τερζής. Το μεγάλο του πάθος η Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το Δημοτικό Συμβούλιο Οινοφύτων σε έκτακτη του συνεδρίαση την Δευτέρα 27-4-09, έλαβε απόφαση η κηδεία του να γίνει Δημοσία Δαπάνη, επίσης να δοθεί το όνομα του σε οδό του Άγιου Θωμά, που οδηγεί στο ανοικτό κανάλι της ΕΥΔΑΠ.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 28-4-09 στο Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα στις 15:00.
Εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Απο τον Ανεξάρτητο Παρατηρητή

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Βασίλειε Χαίρε!


Να που μερικοί ίσως σκεφτούν ότι έχουμε πρόβλημα με την Αρχαιολογική υπηρεσία της Βοιωτίας (Θήβας).
Ψάχνοντας σήμερα στο διδίκτυο μπήκα στο orchomenos-press όπου βρήκα ένα πολύ σημαντικό ρεπορτάζ που αφορά την ιστορία της Θήβας.
κ. Αραβαντινέ μάλλον έχετε πρόβλημα με την πόλη της Θήβας, με τους φορείς και τους κατοίκους της! Είναι δυνατόν να κάνετε εκδηλώσεις που μας αφορούν όλους και κανείς να μην ξέρει τίποτα;
Η Ιστορία της Θήβας είναι ιστορία όλων και όχι δική σας για να μην λογαριάζετε την τοπική κοινωνία.
Σας τα είπαμε ξανά τότε που κάνατε την παρουσίαση-ομιλία στον Βόλο αλλά φαίνεται ότι δεν σας καίγεται καρφάκι...!
Αν ήταν ένα θέμα που δεν είχε σχέση με την πόλη της Θήβας ούτε και θα ασχολιόμασταν μαζί σας αλλά βλέπετε όταν μας αγνοούν τα παίρνουμε!
Δείτε εδώ το ρεπορτάζ για να καταλάβετε,και άμα δείτε Θηβαίο ή Βοιωτό να μου τρυπήσετε τη μύτη!

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων σε Α. Κουτσούμπα



"Το ύφος του Βουλευτή της Ν.Δ Α. Κουτσούμπα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, μας παραπέμπει στις εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Αν επιχειρεί να δικαιολογήσει την παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, χρησιμοποιώντας την ύπαρξη υπουργικής απόφασης, του απαντώ πως δεν ακολουθήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία, καθόσον απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου, προκειμένου να αποσπαστεί ένας υπάλληλος σε γραφείο πολιτικού και μάλιστα τίθενται στον νόμο αυστηρές προϋποθέσεις, ‘έτσι ώστε η απόσπαση του υπαλλήλου να μη διαταράσσει την αρμονική λειτουργία του Δήμου.
Σε αυτή τη περίπτωση η υπάλληλος που αποσπάστηκε τελικά, υπηρετούσε στο γραφείο έκδοσης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ήταν η μοναδική, γεγονός που του διεμηνύθη σε τηλεφωνική επικοινωνία μας.
Ο κ. Κουτσούμπας όμως επεχείρησε να επιβάλλει στον Δήμαρχο της Θήβας την προκλητικότατη θέση του «είμαι βουλευτής και μπορώ να επιλέγω και να κάνω αυτό που θέλω».
Απαντήσαμε εγγράφως στο υπουργείο Εσωτερικών, στον αρμόδιο υφυπουργό και του γνωστοποιήσαμε ότι δεν προτιθέμεθα να συγκατατεθούμε για την απόσπαση αυτή.
Ο αρμόδιος υφυπουργός ζήτησε την εισήγηση της Δ/ντριας του αρμόδιου τμήματος, η οποία εισήγηση ήταν αρνητική για την απόσπαση.
Κατόπιν αυτού διαφαίνεται πως λειτουργεί η Ν.Δ με τους βουλευτές και υπουργούς της. Αυτό είναι το σκάνδαλο: Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις και την ισχύουσα νομοθεσία και την αρνητική δική μας απόφαση τελικά η υπάλληλος αποσπάστηκε με απόφαση υπουργού.
Καλό θα είναι ο κ. πρωθυπουργός να διατάξει ΕΔΕ ή να ζητήσει την αρνητι8κή εισήγηση της Δ/ριας του υπουργείου, αν ενδιαφέρεται να δει τον τρόπο που δουλεύει ο μηχανισμός του!
κ. Κουτσούμπα είχε γίνει γνωστό ότι αυτό που κάνετε είναι πραξικόπημα σε βάρος της αυτοδιοίκησης!!!"

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Κουτσούμπα σε Σβίγγο



Το όνομα του Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα ανέφερε μιλώντας στο STAR κεντρικής Ελλάδας, χθες βράδυ, ο Δήμαρχος Θηβαίων σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκε για το stage.
Πριν απο λίγο ήρθε η απάντηση του Βουλευτή:
"Σχετικά με τα αναφερθέντα από το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σβίγγο σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων όσον αφορά σε μόνιμο υπάλληλο που αποσπάσθηκε από το δήμο Θηβαίων στο γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω απόσπαση είναι καθ΄όλα νόμιμη, υλοποιήθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, δηλαδή με έκδοση υπουργικής απόφασης, μετά την εξακρίβωση της συνδρομής των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμο για την απόσπαση μονίμων υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Ουδέν άλλο."

Διαβάστε περισσότερα...

Απο τζιπ Πόρσε καλά πάμε! Ως χώρα πότε θα σοβαρευτούμε;


Στην άμεση εισαγωγή του μαθήματος "καταναλωτή" σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καλεί το υπουργείο Παιδείας η Δημοκρατική Αναγέννηση.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πάρα πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, δανειζόμενη συνεχώς με δυσμενέστατους όρους, και η διεθνής εταιρία δημοσκοπήσεων Nielsen να παρουσιάζει τη χώρα μας, πρώτη σε κατά κεφαλήν κατανάλωση Porsche Cayenne, δεύτερη στην κατανάλωση La Prairie και στη... πρώτη πεντάδα σε όλες τις μεγάλες και διάσημες μάρκες και μάλιστα παγκοσμίως. Μια μέτρηση που όχι μόνο δείχνει την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, αλλά και την παντελή έλλειψη καταναλωτικής συμπεριφοράς.
Να υπενθυμίσουμε εδώ πως στην Ολλανδία, από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, το μάθημα "καταναλωτή" και αντίστασης στις διαφημίσεις, έχει εισαχθεί εδώ και πολύ καιρό στα σχολεία της προηγμένης αυτής χώρας. Την ίδια ώρα, που η πλειοψηφία των "πατέρων του έθνους" του ελληνικού κοινοβουλίου, προτίμησαν την αγορά με χρήματα του ελληνικού λαού πολυτελών Lexus (περί τα 80 χιλιάδες ευρώ έκαστο) και οι πιστωτικές κάρτες με τους απαράδεκτους τόκους των τραπεζών, έχουν καταστρέψει την οικονομία πολλών νοικοκυριών.
Επιτέλους, το κράτος θα πρέπει να σοβαρευθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να εισάγει αμέσως στα σχολειά μας το μάθημα του "καταναλωτή". Ετσι ώστε οι νέες τουλάχιστον γενιές, να κόψουν τον ομφάλιο λώρο του homo consumus με τον οποίο μεγάλωσαν οι προηγούμενες. Μπροστά μάλιστα στα τεράστια οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα, να βάλουμε φρένο εδώ και τώρα στο τρίπτυχο της κοινωνίας της άκριτης παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και των πολυεθνικών καθώς και της μανιώδους κατανάλωσης, που ορίζεται τις τελευταίες δεκαετίες και στην πατρίδα μας, στο πλαίσιο πάντα της λογικής του "δούλευε, κατανάλωνε, σιώπα".
Δημοκρατική Αναγέννηση

Διαβάστε περισσότερα...

Και ο Καραμανλής θέλει τον Σανιδά του...



Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Γάμος-θρίλερ α λα...Ελληνικά!


Σε πρωτοφανές αιματοκύλισμα, στο οποίο παραλίγο να υπάρξουν θύματα, μετατράπηκε το γλέντι που ακολούθησε μετά το παραδοσιακό στρώσιμο του κρεβατιού τρεις ημέρες πριν από την τέλεση γάμου σε ένα μικρό χωριό της Θήβας. Για ένα... ποτήρι κρασί οι οικογένειες του γαμπρού και της νύφης γρονθοκοπήθηκαν ανηλεώς, πήραν σπασμένα ποτήρια και αποπειράθηκαν να τα καρφώσουν στο λαιμό (!) των παραλίγο συμπεθέρων τους και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν ως εκ θαύματος καθώς στο σπίτι υπήρχαν όπλα!

Η πρωτοφανής ιστορία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων καλεσμένων και θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ευφάνταστης ταινίας, βρήκε το ζεύγος να κοιμάται εκείνο το βράδυ χωριστά, το γάμο τελικά να ματαιώνεται και τα μέλη των δύο οικογενειών να καταλήγουν αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στα δικαστήρια!
Περισσότερα στην Espresso

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιός είναι ο γαλάζιος Βουλευτής;;;;;



Φήμες λένε ότι παρόμοιο περιστατικό σαν αυτό που προέκυψε με το ΠΑΣΟΚ και τα stage στη Βοιωτία αφορά και γαλάζιο Βουλευτή!!!
Ρωτήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να μάθουμε.
Αυτό που απομένει είναι να ρωτήσουμε το Μαντείο του Τροφωνίου στη Λιβαδειά....

Διαβάστε περισσότερα...

Διαστάσεις προς κάθε κατεύθυνση το πρόβλημα με τα stage στη Βοιωτία!


Η πολιτική…αναστάτωση που έχει προκληθεί στη Βοιωτία μετά και τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα stage και την εργασία κάποιων προσληφθέντων σε «πράσινο» πολιτικό γραφείο καταγράφεται, ήδη, και στις Αθηναϊκές εφημερίδες.
Χθες Σάββατο 25 Απριλίου σε σχόλιο της η «Απογευματινή» (σελίδα 4) γράφει:
Για ποια πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μεγάλος ντόρος επειδή στο πολιτικό της γραφείο απασχολούσε εργαζόμενους από προγράμματα stage; Δηλαδή, οι υπάλληλοι αντί να εργάζονται στο Δημόσιο, είχαν «αποσπαστεί» στο «πράσινο» πολιτικό γραφείο. Ωραία πράγματα!...”.
Από πληροφορίες που έχουμε, με το θέμα έχει ασχοληθεί και η εφημερίδα «Παρασκευή και 13» την περασμένη εβδομάδα.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ
Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ παρέχει, όπως φαίνεται, πλήρη στήριξη στο πολιτικό γραφείο αφού οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών και από τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργο Σιδέρη επιχειρούν να πείσουν ότι ο… θησαυρός ήταν άνθρακας, αφήνοντας έτσι την Ν.Δ να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
«Ενημερωθήκαμε και εμείς όπως όλος ο κόσμος μέσα από τον Τύπο και τα μπλογκ. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το πρόβλημα. Αμέσως ήρθα σε επαφή με τους Δημάρχους Θήβας και Λιβαδειάς οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μάλιστα μου είπαν ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξε έλεγχος των Δήμων από τον ΟΑΕΔ για τα stage χωρίς να διαπιστωθεί κάτι.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε τέτοιες διαστάσεις» είπε ο κ. Σιδέρης σημειώνοντας όμως αμέσως μετά «Σαφώς είναι σημαντική η καταγγελία του κ. Καράμπελα. Θα υπάρξει και η ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν ή βασίζονται σε φήμες και πληροφορίες ιδιαίτερα μέσα από κάποια μπλογκ που είχαν τίτλο “έκθετος ο Γ. Παπανδρέου” για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα εκτίθενται τα συγκεκριμένα στελέχη και όχι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτούς θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε κανέναν άλλον».
Ο κ. Σιδέρης στη συνέχεια μάλιστα είπε ότι «αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απασχολούνταν στον ελεύθερο χρόνο τους σε κάποιο πολιτικό γραφείο είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει εκτός ωραρίου εργασίας».
ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μάλιστα και στην καταγγελία του Δημάρχου Θηβαίων για τις πιέσεις που δέχτηκε από Βουλευτή της Ν.Δ για τα stage λέγοντας ότι «θα πρέπει και ο κ. Σβίγγος να αναφερθεί ονομαστικά αλλά και ο ίδιος ο Βουλευτής να αποκαλυφθεί μόνος του. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα!».
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ανδρέας Κουτσούμπας «Δεν το γνωρίζω το θέμα»
Μιχάλης Γιαννάκης «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Δήμαρχος και να τοποθετηθεί υπεύθυνα με όνομα. Κάθε άλλη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα, αν ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν πάρει την ευθύνη, γιατί έχει ευθύνη, και να ξεκαθαρίσει στον λαό της Θήβας πώς λειτούργησε σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι από την μεριά μου περιττεύει να πω οτιδήποτε άλλο».
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ
1ον Να πούμε στον κ. Σιδέρη ότι τον τίτλο τον είχε ο κ. Καράμπελας στο δελτίο τύπου-καταγγελία και δεν τον έβαλαν τα μπλογκ
2ον Τα γεγονότα τα δημιούργησαν οι εμπλεκόμενοι και όχι τα μπλογκ
3ον Το θέμα πήρε διαστάσεις από τα ίδια τα στελάχη του ΠΑΣΟΚ και όχι από τα μπλογκ
Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματα που σας απασχολούν δεν σας φταίει κανένας άλλος.
Κλείνοντας σας λέμε ότι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει!

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

"Απαράδεκτη συμπεριφορά σε σταθμό του Ο.Σ.Ε. στην Βοιωτία"



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
"Η αναφορά-καταγγελία μου έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που τυγχάνω εγώ,η οικογένεια μου και χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας απο τον ο.σ.ε. και συγκεκριμένα απο τον σταθμό της Οινόης στην Βοιωτία στο γραφείο...
και έκδοσης εισιτηρίων. Όποτε χρειαστεί να βγάλω εισητήριο,χωρις εξαίρεση,και να ζητήσω κάποια πληροφορία(που αφορά βέβαια τα δρομολόγια)η επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορα των υπαλλήλων η νοχελικότητα ο ωχαδερφισμός η αγένεια σαν να τους σκοτώσαμε την μανα, αρχικά δημιουργεί έκπληξη και εν συνεχεία προκαλεί εκνευρισμό.Και όλα αυτά αφου βέβαια,θα περιμένει ο επιβάτης του ο.σ.ε. τον υπάλληλο να ολοκληρώσει την συνομιλία στο κινητό του τηλέφωνο,η την
συζήτηση με αλλους παρευρισκομένους εντος του γραφείου μπροστα στα μάτια τών πολιτών οι οποιοι(με κάθε επιφύλαξη είναι και αυτοι υπάλληλοι που άλλοι έχουν σχολάσει και άλλοι κάνουν ενα διάλλειμα)σε κατάσταση-αποσύνθεση έχουν ανεβάσει τα ποδια πάνω στα γραφεία η όπου αλλού βρούν απολαμβάνοντας την κάθε τζούρα απο το τσιγάρο τους σαν να είναι η τελευταία!!(σε κλειστό χώρο πάντα και μην ξεχνάμε μπροστά στα μάτια του επιβατικού κοινού).Και για να δέσει το γλυκό αφου προηγηθούν ολα τα ανωτέρω,νοιώθω τυχερός αν τα ρέστα απο την πληρωμή του εισιτηρίου δέν βρεθούν στο πάτωμα η σε κανένα κεφάλι.. Λυπάμαι πολύ γιατί μπροστά σ αυτήν την συμπεριφορά που αντιμετωπίζω στο συγκεκριμένο σταθμό του ο.σ.ε.,πλέον όταν πάω στην εφορία,στα κ.ε.π. στην αστυνομία κ.τ.λ. αισθάνομαι φανταστείτε.
Για να επιβεβαιώσω τα ανωτέρω θα επανέλθω σύντομα με οπτικοακουστικό υλικο."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Απο το troktiko

Διαβάστε περισσότερα...

Η κρισιμότητα των Ευρωεκλογών


Γράφει ο Λουκάς Αποστολίδης

Στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης για τις ευρωεκλογές αναδεικνύονται κρίσιμα ζητήματα όπως:
Το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου ανάπτυξης
Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου
Ο περιορισμός και η υποβάθμιση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των αγροτών
Η αναδιανομή πλούτου, γίνεται σε βάρος των εργαζομένων και αντί να ενισχύει τις λαϊκές τάξεις, ενισχύει τους τραπεζίτες και τους χρηματιστές
Η Ανεργία, η Ανασφάλεια, η Ακρίβεια, η Φτώχεια κ.α. κτυπούν την πόρτα του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας.
Για τα μεγάλα αυτά προβλήματα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για το μέλλον της εργασίας, της απασχόλησης, της ασφάλισης και της αγορα-στικής δύναμης των λαϊκών τάξεων στις 9 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.
Θα κληθούν να κάνουν παρεμβάσεις τοπικοί, κοινωνικοί και παραγωγικοί φο-ρείς στα ζητήματα αυτά. Επίσης, με σύντομες εισηγήσεις θα μιλήσουν καθηγη-τές Πανεπιστημίου, πολιτικοί και συνδικαλιστές.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τα κοινωνικά ζητήματα έρχονται στο επίκεντρο της κοινωνικο – πολιτικής ζωής μας, διότι οι συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και στις λαϊ-κές τάξεις.
Για την πορεία και το μέλλον των ζητημάτων που ανέφερα σύντομα ο Έλληνας πολίτης θα κληθεί να κρίνει και να αποφασίσει στην κάλπη στις 7 Ιουνίου.
Είναι η ώρα για να μιλήσει ο λαός.
Προσκαλώ κάθε Βοιωτό πολίτη, να προβληματιστεί στα κρίσιμα αυτά ζητήμα-τα, και βέβαια θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να παρευρεθεί στην εκδήλωση στις 9 του Μάη.
Εργαζόμενοι, Αγρότες, Νεολαία, Συνταξιούχοι, Μικρομεσαίοι και Ελευθεροε-παγγελματίες που βιώνουν καθημερινά τις αφόρητες πιέσεις στο χώρο της α-γοράς, της παραγωγής, του εισοδήματος και της απασχόλησης, μπορούν με την ψήφο τους να χαράξουν νέα πορεία για την Ενωμένη Ευρώπη και ασφαλώς για τη χώρα μας. Τα βάρη της κρίσης δεν πρέπει να φορτωθούν στις λαϊκές τάξεις.
Ο καθένας μας και όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε «ρότα» και στην Ευρώπη και στη χώρα μας.
Φιλικά, Λουκάς Αποστολίδης
Δικηγόρος, Πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής,
Υφ. Εθνικής Άμυνας,
Email: lapostol@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα Υφυπουργού Ανάπτυξης στη Λιβαδειά


Σάββατο 25 Απριλίου:
Επίσκεψη στη Λιβαδειά:
11:30 π.μ. – Ομιλία στη Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Βοιωτίας.
14:00 μ.μ. – Συνέντευξη Τύπου.
14:30 μ.μ. – Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς. Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων.
20:00 μ.μ. – Παρουσία στην Τελετή Λήξης του 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) στο ξενοδοχείο Delphi Beach στην Ερατεινή Φωκίδας.
Κυριακή 26 Απριλίου:
10:30 π.μ. – Εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις Εορταστικές Εκδηλώσεις της Άμφισσας για την Επέτειο Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!



Έπιασαν τόπο οι καθόλου κολακευτικές κριτικές των πολιτών και του ΘΗΒΑ PRESS για την κατάντια των αρχαιολογικών μας χώρων!
Σήμερα το πρωί εργάτες της Θ' ΕΠΚΑ καθάρισαν το Καδμείο στο κέντρο της πόλης!
Μπράβο στον κ. Αραβαντινό και περιμένουμε φυσικά το ίδιο να γίνει και στα υπόλοιπα ιστορικά σημεία της πόλης μας.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ....!
Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση. Αξίζει τον κόπο.....

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΣΦΠ Θήβας και ΑΜΕΑ


Σε μια πολύ συγκινητική χειρονομία αρχικά και εκδήλωση στη συνέχεια προχωρά ο Σύνδεσμος Φίλων Ολυμπιακού Πειραιώς στη Θήβα αφιερωμένη στα Άτομα με αναπηρία και συγκεκριμένα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας.
Ήδη πραγματοποιεί λαχειοφόρο αγορά, με λαχνούς των 2 ευρώ, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά ειδικών μηχανημάτων που λείπουν από το Κέντρο της Θήβας.
Το πρωϊ η διοίκηση του Συνδέσμου βρέθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , όπου μαζί με την πρόεδρο του Κέντρου Αγγελική Λιανού συζήτησαν τις λεπτομέρειες της κύριας εκδήλωσης που αναμένεται να γίνει στις αρχές του Ιούνη, όπου θα παραδοθούν τα μηχανήματα αλλά και θα δοθούν δώρα στα παιδιά με αναπηρίες.
Μπράβο στα παιδιά του συνδέσμου για την αξιόλογη πρωτοβουλία τους!
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια...!

Διαβάστε περισσότερα...

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους συναδέλφους του «Παπουτσάνη»


Με τη συμμετοχή 18 ταξικών συνδικάτων και σωματείων και την παρουσία αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην πύλη του εργοστασίου του «Παπουτσάνη», οι εργαζόμενοι έδωσαν χτες τη δική τους απάντηση στην εντεινόμενη τρομοκρατία της εργοδοσίας - που παίρνει όλο και επιθετικότερα χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έστειλαν μήνυμα ενότητας και ταξικής αλληλεγγύης, κάνοντας καθαρό ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν την προσπάθεια να φορτωθούν στις πλάτες τους οι συνέπειες της κρίσης.
Στις 8 το πρωί, με την έναρξη της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη», μαζί με τις αντιπροσωπείες των ταξικών συνδικάτων, έδωσαν το «παρών», έξω από την πύλη. Το πανό έδινε το στίγμα: «Οχι στις απολύσεις, στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Με την ενότητά μας απαντάμε στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Οσο περνούσε η ώρα, ολοένα και περισσότερες συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες κατέφθαναν στο χώρο.
Περισσότερα στον Ριζοσπάστη

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέλευση ΠΑΣΟΚ Ορχομενού



Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Δήμου Ορχομενού σας προσκαλεί στην ανοικτή Δημοτική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 και ώρα 8.00 μ.μ. στο κέντρο «Ο ΦΑΡΟΥΚ» (Πλατεία Αθάμαντος – Σκριπού).
Στην εκδήλωση θα παραστούν και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας καθώς και μέλη του Οργανωτικού του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Ο Γραμματέας Τ.Ο Ορχομενού

Διαβάστε περισσότερα...

Η επίδραση του Ασωπού στη Βοιωτία


κάντε κλικ για μεγέθυνση της πρόσκλησης
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Σκλιά με ΤΟ.ΣΥ.Ν Λοκρίδας



Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2009, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) της Λοκρίδας. Η συνάντηση, με πρωτοβουλία των ΤΟΣΥΝ, είχε αντικείμενο τη δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. της Λοκρίδας, καθώς και την ενίσχυση διαδημοτικών πρωτοβουλιών από τους νέους της περιοχής.
Οι εκπρόσωποι των ΤΟΣΥΝ δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας παράπονα για την επικοινωνία τους με τις Δημοτικές αρχές αλλά και την έως τώρα αδυναμία τους να στεγαστούν και να αποκτήσουν μια έδρα για τις συνεδριάσεις και τις δράσεις τους.
Με τη σειρά του ο κ. Σκλιάς τους ενημέρωσε για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των πρωτοβουλιών τους μέσα από τρέχοντα προγράμματα αλλά και για τις εξελίξεις στο μεγάλο θέμα του ΧΥΤΑ Λοκρίδας.

Διαβάστε περισσότερα...

Εις πολλά έτη Δέσποτα!



Παρουσία αρκετών πιστών και κληρικών από την ευρύτερη περιοχή ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Θήβα, προς τιμήν του Αγίου.
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου τελέσθηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού ενώ αμέσως μετά ο κ. Γεώργιος δέχτηκε τις ευχές των πιστών κάθε ηλικίας.
Στην ονομαστική εορτή του Επισκόπου της Βοιωτικής εκκλησίας παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος, η Νομαρχιακή σύμβουλος Βάσω Λάσπη, οι Δήμαρχοι Τανάγρας και Θίσβης κ. Κυριάκου και Κοβάνης αντίστοιχα και ο Διοικητής του ΓΝΝ Θήβας Βασίλης Γεωργίου.
Σε δηλώσεις του ο κ.κ. Γεώργιος είπε χαρακτηριστικά «Είμαι ξεχωριστά συγκινημένος και χαρούμενος και δοξολογώ τον Θεό και τον Άγιο Γεώργιο που με αξίωσε να φέρω το όνομα του και με αξίωσε και αυτής της μεγάλης τιμής και ευθύνης. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς μας Πατέρες, τους αδελφούς συνεργάτες της Διοίκησης της Μητροπόλεως μας, τους άρχοντες αλλά και όλους τους πιστούς για την αγάπη που μου εξέφρασαν και τις ευχές τους και την ζεστασιά τους.
Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι και η δική μου αγάπη βγαίνει από την καρδιά μου και αγκαλιάζει όλους. Να ευχηθώ σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που γιορτάζουν χρόνια πολλά, ειρηνικά, χαρούμενα και ευλογημένα και ο Άγιος Γεώργιος να μας εμπνέει και να μας οδηγεί. Χριστός Ανέστη!».

Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικές…ειδήσεις



-Απογευματινές ώρες της 22/04/2009, στο Δήλεσι Βοιωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 37 ετών, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε 2,4 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη. Δράστης με την εις βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Θηβών.
-Απογευματινές ώρες της 22/04/2009, στα Οινόφυτα Βοιωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 36 ετών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Δράστης με την εις βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Θηβών.
-Μεσημεριανές ώρες της 22/04/2009 στη χ/θ 76 της Ε.Ο Λαμίας –Λιβαδειάς, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο ι.χ αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ενός οδηγού, ηλικίας 51 ετών, κάτοικου εν ζωή Δαύλειας Βοιωτίας και τον τραυματισμό του συνοδηγού του δευτέρου οχήματος. Ο οδηγός του δευτέρου οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Λιβαδειάς. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.
-Πρωινές ώρες της 22/04/2009 στον Ορχομενό Βοιωτίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ Ορχομενού ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Δράστης με την εις βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Λιβαδειάς.
-Πρωινές ώρες της 22/04/2009 στον Ορχομενό Βοιωτίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ Ορχομενού ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 33 ετών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Δράστης με την εις βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Λιβαδειάς.
-Βραδινές ώρες της 21-04-2009, στον Ορχομενό Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού. Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ Ορχομενού.
-Το χρονικό διάστημα από 20-04-2009 μέχρι 21-04-2009 στον Ορχομενό Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές. Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ Ορχομενού.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων στον Γιάννη Καράμπελα



"Ατυχώς ο υποψήφιος πολιτευτής και πολιτικός της Ν. Δ κ. Καράμπελας επιχείρησε να εμπλέξει σε σκάνδαλο τους δυο Δημάρχους Θήβας και Λιβαδειάς. Σε ότι αφορά τον Δήμο Θήβας , απαντώ υπεύθυνα στα όσα καταγγέλλει ο κ. Καράμπελας: Εκ των δυο κυριών που ήρθαν να εργαστούν με πρόγραμμα stage στον Δήμο, η μια απασχολήθηκε ένα μήνα μόνο στην υπηρεσία Καθαριότητας και στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή της και αποχώρησε. Η δεύτερη εργάζεται κανονικά, από την ημέρα που υπεγράφη η σχετική σύμβαση στον ΟΑΕΔ, στο οικονομικό Τμήμα (Τμήμα εσόδων). Σε ότι αφορά άλλη δραστηριότητά της, εκτός του ωραρίου της, δεν μας αφορά.
Συνεπώς, επιχειρώντας να συνδυάσει πιθανά σκάνδαλα ο υποψήφιος της Ν.Δ προκειμένου να αποδώσει ευθύνες και να δημιουργήσει πρόβλημα πολιτικό , απαντώ ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.
Αντί ο κ. Καράμπελας να ψάχνει για σκάνδαλα, ας φροντίσει να συμβάλει στην εξυγίανση του πολιτικού του χώρου, τον οποίο βαραίνουν Βατοπέδια, κουμπάροι SEMENS , Παυλίδηδες κ.α.
Εκτός αυτού, καταγγέλλω την απαράδεκτη συμπεριφορά και του Προέδρου του ΟΑΕΔ και του Δ/ντή κ. Πανταζή προς τον Δήμο Θήβας, οι οποίοι επέβαλαν, προ λίγων μηνών, μετά από αίτημα μας για έγκριση 3 θέσεων μέσω STAGE, μέσω πολιτικού γραφείου συγκεκριμένου βουλευτή της Ν.Δ, την παρουσία και απασχόληση στον Δήμο Θηβαίων 3 εργαζομένων τις οποίες αναγκαστήκαμε να δεχτούμε μετά από φραστική μάχη με τον κ. Πανταζή.
Οι κυρίες εργάζονται εδώ, συνεπέστατες και εντιμότατες στην εργασία τους , πλην όμως ο τρόπος με τον οποίο προσλήφτηκαν και διορίστηκαν στη Θήβα καταμαρτυρεί αυτό ακριβώς που θέλει να αναδείξει ο κ. Καράμπελας. Την κομματική και την ευθύνη της Ν.Δ η οποία επιχειρεί μέσα από διάφορα τεχνάσματα να προωθήσει ημέτερους σε εργασία!
Επιστρέφω λοιπόν, την κατηγορία περί σκανδάλων στον κ. Καράμπελα, καθότι σκάνδαλα μεθοδεύει, προγραμματίζει και υλοποιεί μόνο ο πολιτικός χώρος του.
Εμείς ως εκφραστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αγωνιούμε για τα προβλήματα της, παραμερίζοντας στον βαθμό που μας επιτρέπεται μέσα από την πολιτική που ασκούμε το πολιτικό μας χρώμα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει όλοι να αφήσουν τις όποιες αντιπαλότητές τους έξω από το παιχνίδι των αυτοδιοικητικών. Να μας αφήσουν ήσυχους, αφού είναι ανίκανοι να μας συμπαρασταθούν και να μας βοηθήσουν στο δύσκολο και μεγάλο έργο που επιτελούμε".

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυση Μυτιληναίου κατά «ΑΡΤΕΜΙΣ» για πλαστό έγγραφο



Μήνυση κατά της οικολογικής κίνησης Αντίκυρας «Άρτεμις» και δύο ακόμα ατόμων ενός ιζηματολόγου και ενός ωκεανογράφου κατέθεσε πρόσφατα ο όμιλος «Μυτιληναίος» για κατάρτιση πλαστού εγγράφου.
Σύμφωνα με τον όμιλο «το έγγραφο παρουσιάστηκε ότι εκδόθηκε δήθεν από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και χρησιμοποιήθηκε για παραπλάνηση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας» αφού κατατέθηκε πρόσφατα μαζί με την αίτηση αναστολής.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα κατατέθηκαν δύο ενστάσεις κατά της 160645/14.07.2006 απόφασης του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412 MW της Μυτιληναίος στον Άγιο Νικόλαο. Αφορούν δε στη αναστολή εκτέλεσης της συγκεκριμένης απόφασης και των εργασιών κατασκευής της μονάδας. Οι δύο ενστάσεις κατατέθηκαν στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την ίδια ημέρα. Και πιο συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου του 2009. Η πρώτη με αριθμό 299 και η δεύτερη με 295. Η μια της «ΑΡΤΕΜΙΣ» και η άλλη της εταιρίας «DAMCO ENERGY A.E.».
Περισσότερα στο diavima.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αντίδραση για την θανάτωση του καρχαρία στον Κορινθιακό


Την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «Τηθύς» προκάλεσε η θανάτωση του καρχαρία από ομάδα ψαροντουφεκάδων το Μεγάλο Σάββατο στα ανοιχτά της Λιβαδόστρας, στον Κορινθιακό κόλπο.
Όπως μας καταγγέλλει η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Ε.Α Τηθύς Μαρία Σαλωμίδη το φαινόμενο της παράνομης αλίευσης προστατευόμενων ειδών δεν είναι μοναδικό στην χώρα μας.«Δυστυχώς για τον ελληνικό τύπο, οι μόνες δημοσιεύσεις που αναφέρθηκαν στο θέμα αναλώθηκαν σε μερικά ανούσια σχόλια περί του τεράστιου μεγέθους του και του χρηματικού ποσού που θα κερδίσει ο αλιέας από την "τυχερή"ψαριά. Είναι όμως καιρός να αρχίσει να μας απασχολεί κάπως πιο υπεύθυνα ο άδικος και αλόγιστος θάνατος σπάνιων ειδών, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι απειλούμενα και προστατευόμενα από Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις. Πώς θα αντιδρούσατε αν βλέπατε παρόμοιες εικόνες από τυχαία μεν σύλληψη αλλά σκόπιμο θάνατο και εκφόρτωση/εμπορία δελφινιού;» λέει η Σαλωμίδη και συνεχίζει παραθέτοντας ένα κείμενο της Διεθνούς Οργάνωσης «Συμμαχία για τους καρχαρίες», μέλος του οποίου είναι και ο ΣΕΑ Τηθύς.

Διαβάστε περισσότερα...

10ος Ευχίδειος Άθλος


Για 10η χρονιά η διαδρομή Πλαταιές-Δελφοί
Ο Ελληνικός όμιλος τριάθλου Πλαταιών και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ» σας προσκαλεί στον 10ο Ευχίδειο Άθλο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Μαΐου.
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ « ΕΥΧΙΔΑΣ»
ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
α) 215 ΧΛΜ. ΔΕΛΦΟΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ
β) 107.5 ΧΛΜ. ΠΛΑΤΑΙΕΣ –ΔΕΛΦΟΙ
γ) 18η ΕΥΧΙΔΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΔΕΛΦΟΙ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΖΕΜΕΝΟ-ΔΙΣΤΟΜΟ-ΣΤΕΙΡΙ-ΚΥΡΙΑΚΙ-
ΑΓ. ΑΝΝΑ- ΘΙΣΒΗ-ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ-ΞΗΡΟΝΟΜΗ-ΕΛΛΟΠΙΑ-
ΛΕΥΚΤΡΑ-ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών από τις οποίες διέρχεται ο αγώνας (και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν τα σπίτια τους δίπλα στο δρόμο) καθώς και τοπικοί φορείς (σύλλογοι αθλητικοί, πολιτιστικοί κ.λ.π) μπορούν να γίνουν εθελοντές βοηθώντας την διοργάνωση.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε!
Ο ιστορικός αυτός αγώνας αναδεικνύει τον τόπο και ωφελεί όλους μας.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.euchidiosathlos.gr/
e-mail: euchidiosathlos@yahoo.gr τηλ. 6982712878

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Εγκαινιάζεται η Agro Tourism 2009 στο Pallini Κασσάνδρας Χαλκιδικής



Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (και ΜΜΕ) κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εγκαινιάζει στο Pallini Beach, την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009, στις 20.00, την Agro Tourism 2009, που αρχίζει από 10.00 έως 14.00 και 18.00 μέχρι 23.00 στο ξενοδοχείο Athos Beach για τρεις συνεχείς ημέρες.
Η Agro Tourism είναι πολυεκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και τον Τουριστικό Αναπτυξιακό Όμιλο Χαλκιδικής-ΤΑΟΧ και περιλαμβάνει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα) και υπηρεσιών (ΑγρΟραμα), παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών (από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους), ημερίδα για το περιβάλλον, γευσιγνωσίες, επίδειξη παραδοσιακής μαγειρικής και ανοικτό διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας (γλυκιάς & αλμυρής) με την φροντίδα του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (23920 25551).
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης αποτελεί τον εξειδικευμένο κρατικό φορέα παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Από το 1937 μέχρι σήμερα έχει στελεχώσει την αγορά εργασίας με 200.000 επαγγελματίες του τουρισμού.
Ο ΟΤΕΚ περιλαμβάνει τις πρώην Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων: Δευτεροβάθμια (Επαγγελματική Σχολή), Μεταδευτεροβάθμια (ΙΕΚ), Τριτοβάθμια (Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) & τις Σχολές Ξεναγών. Σήμερα λειτουργούν: 20 σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες στην Ελλάδα, 2 ξενοδοχειακές μονάδες κατά τη θερινή περίοδο, Σύγχρονα εργαστήρια για πρακτική άσκηση, Εργαστήρια πληροφορικής, Δανειστική βιβλιοθήκη, Γραφείο Διασύνδεσης-Σταδιοδρομίας σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας για την προώθηση της απασχόλησης των αποφοίτων.
Ο ΟΤΕΚ παρέχει: Δωρεάν φοίτηση στους Έλληνες μαθητές και στους αλλοδαπούς υπήκοους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δυνατότητα διαμονής και σίτισης στα οικοτροφεία του, Αμειβόμενη πρακτική άσκηση και Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.
Οι πολλοί απόφοιτοι του ΟΤΕΚ που εργάζονται στην Χαλκιδική, αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες του Τουρισμού, θα έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να φρεσκάρουν και να ανανεώσουν τις γνώσεις τους από τις 8 επιδείξεις του ΟΤΕΚ στην Agro Tourism.
Στην Agro Tourism οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν την ικανότητα του αγροτικού τομέα να προσφέρει φημισμένα, επώνυμα, συσκευασμένα τοπικά προϊόντα (ελιές, γλυκά, κρασί, τραχανάδες, ζυμαρικά, όσπρια, μέλι, μουντοβίνα, τσίπουρο, κερί, πρόπολη, βασιλικό πολτό, γύρη, βότανα, χαλβά αλλά και κηραλοιφή, σαπούνι, υφαντά, αγιογραφίες, κεραμικά, ξύλινα, κηρήθρες, κοσμήματα από σπόρους κλπ).
Η Agro Tourism 2009 θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι στο 2ο Αντάμωμα Κασσανδρινών Χορευτικών στην Άθυτο την Κυριακή (18.00, 26/4/09).

Διαβάστε περισσότερα...

Άγιος Γεώργιος Θηβών


Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Θήβας σας προσκαλεί στον Αναστάσιμο εορτασμό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου.
Πρόγραμμα
Τετάρτη 22/2 ώρα 19:30
Η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα
Ώρα 20:30 Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου
Πέμπτη 23/4 ώρα 07:00 π.μ
Ακολουθία Πανηγυρικού Όρθρου
08:30 π.μ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα.
Το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνει η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου ο οποίος αμέσως μετά θα δεχθεί τις καθιερωμένες ευχές για την ονομαστική του εορτή.

Διαβάστε περισσότερα...

Αίσχος και ντροπή για την Ιστορία!!!!



Έχουν δίκιο μερικοί επισκέπτες που λένε ότι σε αυτήν την πόλη δεν έχει τίποτα να δεις! Έχουν και έχουμε δίκιο να λέμε ότι με τόση ιστορία η Θήβα θα μπορούσε να είχε άλλη τύχη και άλλη διάσταση μέσα στην σημερινή πραγματικότητα! Έχουμε όμως άδικο να λέμε ότι η αρχαιολογική υπηρεσία Θήβας-Βοιωτίας είναι απούσα από αυτά που έχει υποχρέωση να κάνει;
Και εξηγούμε: Τις ημέρες του Πάσχα φιλοξένησα κάποιους φίλους στο σπίτι μου. Χαρά μεγάλη! Ήταν η πρώτη τους φορά που επισκέπτονταν την πόλη μας.
Έτσι λοιπόν ως καλός οικοδεσπότης και φίλος έπρεπε κάτι να τους δείξω από την ιστορία των Θηβών.
Ξεκινήσαμε την βόλτα μας από το κέντρο της πόλης. Πρώτη στάση για καφέ στον πεζόδρομο για να ανοίξει και το μάτι πρωϊνιάτικα.
Μέχρι εκεί όλα καλά! Βέβαια παρατήρησαν ότι χρειάζονται αρκετές αλλαγές στο κέντρο για να είναι πιο…φιλόξενο.
Επόμενη στάση στους αρχαιολογικούς μας χώρους!
Οι άνθρωποι έφριξαν!
Τι θέλεις να δεις; Σκουπίδια, σκ…ά, χόρτα που ήταν πιο ψηλά από εμάς;
Ότι ήθελες είχε ο….μπαξές.
Τα σχόλια των φιλοξενούμενων; Καλύτερα να μην τα άκουγα!
«Είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι προσβολή στην πλούσια ιστορία σας, θα σας φάνε τα φίδια, μα καλά δεν τα βλέπει κανείς;» και άλλα τέτοια ‘θετικά’ σχόλια!
Είχαν άδικο;;; Τελικά υπάρχει κάτι να δείξουμε και εμείς σε αυτή την ρημάδα την πόλη;
Εσείς κ. προϊστάμενε της εφορείας αρχαιοτήτων τι λέτε; Είχαν δίκιο ή άδικο οι άνθρωποι;
Έχετε κάτι να δείξετε στον κόσμο που έρχεται στον τόπο μας; Έχετε να παινευτείτε για κάτι, εκτός από το νέο Μουσείο που πραγματικά είναι άριστο;
Τι λέτε για όλα αυτά; Τι λέτε για την βρώμα και την δυσωδία των «αρχαιολογικών» μας χώρων; Τι λέτε για το παραμελημένο Καβείριο;
Τώρα, ξέρω ότι κάποιοι φίλοι αναγνώστες πιθανόν να μην συμφωνήσουν μαζί μου ή ακόμη και να γράψουν ότι λέω βλακείες (για να μην το πώς αλλιώς)!
Πάντως εγώ τα είπα και θα τα λέω συνέχεια! Ούτως η άλλως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω αυτή την πόλη, την πόλη που μεγάλωσα να παίρνει την θέση που της αξίζει!
Βαρέθηκα και με ενοχλεί να ακούω μόνο αρνητικά σχόλια για έναν τόπο που η σημερινή του εικόνα δεν του αξίζει!
Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε περισσότερα...