Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Ποιος δουλεύει, ποιον;;;


Διχασμένοι οι έλληνες επιστήμονες για το ποια διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων είναι η καλύτερη και έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Υπάρχει πρόταση για θερμική επεξεργασία των σκουπιδιών σε ειδικές μονάδες, με την οποία επιτυγχάνεται παραγωγή ζεστού νερού και ενέργειας.
Εφαρμόζεται ήδη σε 12 χώρες της Ευρώπης και τα τελευταία 9 χρόνια έχουν κατασκευαστεί 363 μονάδες.
Επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, με εκπομπή βλαβερών ρύπων.
Αντιπροτείνουν βιολογική επεξεργασία των απορριμμάτων και την παραγωγή κομπόστ που μετατρέπεται σε λίπασμα.
Πάντως και οι δύο πλευρές τονίζουν ότι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε μέθοδο, είναι η εφαρμογή της ανακύκλωσης.(Σκαι.gr)
Στο μεταξύ σε άλλο του δημοσίευμα το skai αναφέρει:
Σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων έχουν κατατεθεί στο δήμο της Θήβας.
Το εργοστάσιο θα εχει την δυνατότητα επεξεργασίας 200.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως και προβλέπεται να κατασκευαστεί δίπλα στο νέο ΧΥΤΑ του νομού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Θήβα.
Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας συνολικής ισχύος 40 μεγαβάτ.
Αν τελικά ισχύει ότι ο Δήμος έχει πάρει τα σχέδια εμείς ρωτάμε:
Ποιος δουλεύει ποιον;;;
Ο Σκαϊ εμάς;
Κάποιοι έδωσαν "λάθος" πληροφορία στον Σκάι;
Η' ο Δήμος εμάς;

ΕΒΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Μεταπτυχιακό σε στελέχη και επιχειρηματίες!Το Επιμελητήριο Βοιωτίας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στη συνέντευξη τύπου που θα λάβει χώρα την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009 και ώρα 11:00 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά, με την τιμητική παρουσία του κ. Σωτήρη Ατέση, Διευθυντή της ΕΕΔΕ του Τμ. Θεσσαλίας & Κεντρική Ελλάδος, με θέμα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και την ανακοίνωση έναρξης υλοποίησης της 1ης σειράς του
Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στη Βοιωτία
που συνδιοργανώνουν η ΕΕΔΕ και το Επιμελητήριο Βοιωτίας
Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία δίδεται η δυνατότητα σε Επιχειρηματίες και Στελέχη Επιχειρήσεων του Νομού να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο έχουν παρακολουθήσει στα 20 χρόνια λειτουργίας του σε όλη την Ελλάδα πάνω από 2.600 στελέχη με επιτυχημένη πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων.

Άρια Αγάτσα "Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ"Με τούς εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε το μέλος τού Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ΑριΆδνη Αγάτσα.Η κ. Αγάτσα, ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα και τις τελευταίες εξελίξεις και ζητήθηκε η συνδρομή της προκειμένου εκπρόσωποι το σωματείου ,να συναντηθούν με τα ανώτερα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.
Κατόπιν ενεργειών της, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου στα γραφεία τού ΠΑΣΟΚ όπου -σε σύσκεψη υπό τον επικεφαλής τού τομέα Ανάπτυξης , πρώην Υπουργό , βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη -θα τεθούν όλα τα δέοντα θέματα.
Σε δήλωση της η κ. Αγάτσα τονίζει<< Στην ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας. Οφείλουμε αφενός να συμπαραστεκόμαστε , αφετέρου να αναδείξουμε το πρόβλημα όσο πιο ψηλά γίνεται. θα είμαι πάντα κοντά στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για δίκιο τους>>

Συνέντευξη Σωματείων -Τσόνογλου για την ΛΑΡΚΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους προκειμένου να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ δήλωσαν για μια ακόμη μια φορά τα 5 Σωματεία των εργαζομένων της επιχείρησης.
Οι πρόεδροι των Σωματείων μαζί με την δικηγόρο τους Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη έδωσαν συνέντευξη τύπου, που έγινε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θήβας.
Στην συνέντευξη τους, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά της Διοίκησης της εταιρίας αφού 500 εκατομμύρια ευρώ «χάθηκαν» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης .
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την συμπαράσταση της παραπάνω πληρεξουσίας τους δήλωσαν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να ΄΄παίζει΄΄ με την τύχη της εταιρίας, με το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών τους. Η εταιρία, ανεξάρτητα από τα όσα εμφανίζουν οι ιθύνοντες, είναι κερδοφόρα και μπορεί να διατηρήσει τον δημόσιο της χαρακτήρα αλλά και τις θέσεις εργασίας. Αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα τους και τονίζουν ότι σε περίπτωση που δεν βρουν ανταπόκριση θα τους βρουν απέναντι τους. Η ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση Εθνική και έτσι, με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που αρμόζει σε τέτοιες υποθέσεις , θα πρέπει να την αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση.

Αντίδραση του Ε.Κ Θήβας για το εργοστάσιο καύσηςΣυναδέλφισσες, Συνάδελφοι – Πολίτες της Θήβας, και όλοι της γύρω περιοχής,
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται στην πόλη μας ότι πρόκειται να γίνει αποκομιδή σκουπιδιών άλλων περιοχών και εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στην τοποθεσία εκεί που είναι τώρα η χωματερή σκουπιδιών.
Επίσης σας ενημερώνουμε από πληροφορίες που έχουμε, ότι έχει γίνει αγορά χωραφιών 150στρεμμάτων πριν από 10 χρόνια με το σκεπτικό της υλοποίησης εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν φτάνουν οι βιομηχανίες που έχουμε και μολύνουν το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα και παλεύουμε με τους ελάχιστους ελέγχους που γίνονται να το αποβάλλουμε και μιλάμε για ελάχιστους ελέγχους λόγω έλλειψης υπηρεσίας περιβάλλοντος στην περιοχή μας, όπου και αυτή η υπηρεσία που εδρεύει στην Νομαρχία δεν έχει προσωπικό και υπολειτουργεί.
Αν είναι αληθές αυτά που ακούγονται η κατάσταση στην πόλη μας και στην περιοχή μας εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας και αντί να καλυτερεύσει θα γίνει πολύ πιο χειρότερη.
Το Εργατικό Κέντρο είναι αντίθετο με την αποκομιδή και το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στην πόλη μας και στην περιοχή μας και θα αντιδράσει για οποιανδήποτε κίνηση πρόκειται να γίνει, για να διαφυλάξει την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία του πολίτη και των παιδιών της περιοχής μας.
Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Νομαρχία κ.λ.π.) όπως με ανακοίνωση τους διαψεύσουν αυτά που γράφονται στον τύπο και αυτά που συζητιούνται στην πόλη.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ο "Φον Δημητράκης" στη ΧαιρώνειαΕισητήρια διαρκείας για τον Λεβαδειακό


Με την παρουσία του αρχηγού του Λεβαδειακού Μιχάλη Καψή πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Πρωτοτυπία της ΠΑΕ για φέτος τα οικογενειακά εισιτήρια σε πολύ προσιτές τιμές αλλά και τα εισιτήρια διαρκείας των πολυτέκνων, των ανέργων και τα φοιτητικά. Τιμές για όλα τα βαλάντια και με το σύνθημα "ήρθε η σειρά σου" η ΠΑΕ Λεβαδειακός ευελπιστεί οτι φέτος οι οπαδοί και φίλαθλοι της ομάδας θα κάνουν τη δικιά τους υπέρβαση και θα εκτινάξουν στα ύψη τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας.
Ο Μιχάλης Καψής τόνισε την σπουδαιότητα της ασφάλειας του Σταδίου, στάθηκε στο οικογενειακό εισιτήριο και ζήτησε τη βοήθεια τουκόσμου της Βοιωτίας:
"Γίνεται μια προσπάθεια από την ΠΑΕ για καλυτέρευση των συνθηκών σε όλο το Στάδιο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους φιλάθλους. Είναι πολύ σημαντικό ο φίλαθλος να έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την οικογένειά του και να νοιώθει την ασφάλεια. Είναι λοιπόν σημαντική η πρωτοβουλία που έχει πάρει φέτος η ΠΑΕ να έχει οικογενειακά εισιτήρια διαρκείας. Θέλω επιπλέον να παρακαλέσω φέτος να έχουμε περισσότερο κόσμοο στο γήπεδο. Είναι ένα παράπονο που είχαμε πέρυσι στους περισσότερους αγώνες. Δεν είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε άδειο γήπεδο. Αισθάνεσαι οτι δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου όταν σου λείπει το χειροκρότημα. Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας έχω την εντύπωση οτι είναι πάρα πολύ καλές και ο μέσος φίλαθλος μπορεί να έρθει στο γήπεδο.
Πρέπει φέτος να στηρίξουμε την ομάδα γιατί και η διοίκηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια κι έχει φέρει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Ζητάω λοιπόν τη συμπαράσταση του κόσμου κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε αυτά που μπορούμε ως επαγγελματίες και να πετύχουμε τους στόχους μας".
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Θύρα 1: 300 ευρώ
Θύρα 2 VIP: 500 ευρώ (πρώην κάτοχος)
600 ευρώ (νέος κάτοχος)
Θύρα 2 V.VIP 1000 ευρώ ( με θέση πάρκινγκ)
Θύρα 3 WIND: 300 ευρώ
Οικογενειακό εισιτήριο (Ζεύγος + ανήλικα τέκνα) στη θύρα 3 WIND: 400 ευρώ
Εισιτήριο Πολυτέκνων (για όλα τα μέλη) στη θύρα 3 WIND: 350 ευρώ
Εισιτήριο Ανέργων στη θύρα 3 WIND: 100 ευρώ (γραμμένοι στο ταμείο ανεργίας μέχρι 30/4/09)
Φοιτητικό εισιτήριο στη θύρα 3 WIND: 100 ευρώ
Απο το stereasports

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς


Απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής τράπεζας

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς εκφράζει τη ριζική διαφωνία του στην απόφαση της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει 57 καταστήματα και να πραγματοποιήσει 1500 απολύσεις εργαζομένων υπό τον τίτλο της εθελουσίας αποχώρησης!
Δυστυχώς, ένα από τα Καταστήματα είναι η Εμπορική Τράπεζα του Δήμου Διστόμου Βοιωτίας.
Επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά ότι οι περίφημες «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» της Κυβέρνησης σημαίνουν πολύ απλά ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ αλλά και πρόβλημα στη λειτουργία και βιωσιμότητα των Τραπεζών που εκποιούνται!
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία καλούνται να πληρώσουν τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων των Τραπεζών.
Με Νομοθεσία της κυβέρνησης έγιναν προκλητικές χαριστικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις στις Τράπεζες οι οποίες ωστόσο επιδεικνύουν την πιο σκληρή αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά με απολύσεις και με την άρνηση τους να σεβαστούν τους Νόμους και να υπογράψουν την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΟΤΟΕ.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση όπως επίσης και από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ώστε να μην υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την Εθνική Οικονομία.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ερώτηση Π. Κοροβέση για την χωματερή των Δελφών


Έντονες είναι οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων των Δελφών αλλά και του πολιτικού κόσμου για τα όσα συμβαίνουν πέριξ των αρχαιολογικών χώρων.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού με θέμα την παράνομη χωματερή, τις ανεξέλεγκτες κτηνοτροφικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στους Δελφούς.
Η ερώτηση του κ. Κοροβέση έχει ως εξής:
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 18-6-2009 στην παράνομη χωματερή του Δήμου Δελφών. Η χωματερή λειτουργεί παρανόμως εδώ και πολλά χρόνια, σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από το Μουσείο, στη θέση «ΑΝΕΜΟΣ» και λίγα μέτρα μακριά από το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου. Η περιοχή των Δελφών είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προστατευόμενος χώρος της NATURA, της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά κι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της οικουμένης που επισκέπτεται σημαντικότατος αριθμός τουριστών.
Με δεδομένο ότι δεν έχουν καθαριστεί καθόλου τα ξερά χόρτα γύρω από το μουσείο, ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν προφανής και δυστυχώς επαληθεύτηκε.
Ας σημειωθεί πως η περιοχή της χωματερής δεν φυλάσσεται, αν και βρίσκεται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος δεν είναι περιφραγμένος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στον οποιοδήποτε αλλά και στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών.
Ας σημειωθεί επίσης πως οι πυροσβεστήρες του Μουσείου των Δελφών είναι ληγμένοι και η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει εκδώσει πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του τύπου και καταγγελίες κατοίκων, εκτός της παράνομης χωματερής, μέσα στον ευρύτερο προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, βρίσκονται ανεξέλεγκτες κτηνοτροφικές μονάδες (χοιροστάσια).
Με βάση τα προαναφερθέντα,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε, προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της παράνομης χωματερής και να βρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της περιοχής;
Τι μέτρα θα παρθούν άμεσα, ώστε να σταματήσει η αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση, από τις παράνομες εναποθέσεις σκουπιδιών, στην περιοχή των Δελφών, όπως και σε όλες τις περιοχές που έχουν δημιουργηθεί αυθαίρετες χωματερές;
Γιατί δεν τοποθετείται περίφραξη, προκειμένου να οριοθετηθεί και να φυλαχθεί επαρκώς ο Αρχαιολογικός Χώρος;
Θα ληφθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου, τόσο από τη χωματερή, όσο και από τα χοιροστάσια που έχουν ανεξέλεγκτα εγκατασταθεί;
Θα αποκατασταθεί άμεσα το σύστημα πυροπροστασίας του Μουσείου Δελφών;

Αστυνομικό ρεπορτάζ


• Απογευματινές ώρες της 09-07-2009 στη χ/θ 90 της Ν.Ε.Ο.Α-Λ από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη ένας ημεδαπός κάτοικος Ηλιούπολης Αττικής, ηλικίας 18 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
• Μεσημβρινές ώρες της 09-07-2009 στη χ/θ 90 της Ν.Ε.Ο.Α-Λ από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθησαν δύο 20χρονοι ημεδαποί, κάτοικοι Παγκρατίου Αττικής και Μοσχάτου Αττικής αντίστοιχα, διότι στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,0 γραμμαρίων. Δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως.
• Πρώτες πρωινές ώρες της 09-06-2009 στη Θήβα Βοιωτίας, άγνωστος δράστης που επέβαινε σε αγνώστων στοιχείων Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο, πυροβόλησε στο παράθυρο της οικίας ημεδαπής κατοίκου Θηβών, ηλικίας 58 ετών, προκαλώντας υλικές ζημιές και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών με σκοπό τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη της ανωτέρω πράξης.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ στις παραπλανητικές προσφορές ΝΑΙ στις χαμηλές τιμές


Βρισκόμαστε εν μέσω του 10 ήμερου προσφορών από τις εμπορικές επιχειρήσεις, το οποίο ισχύει μέχρι 14 Ιουλίου και στη συνέχεια ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις.
Ιδιαίτερα σήμερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλοι οι καταναλωτές περιμένουν τις προσφορές και τις εκπτώσεις, ώστε αξιοποιώντας τις χαμηλότερες τιμές των αγαθών αυτής της περιόδου, να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Δε θα πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να υπάρξουν φαινόμενα παραπλανητικών προσφορών και παραπλανητικών εκπτώσεων για την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.
Συμφωνούμε απόλυτα με τις θέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Επιχειρήσεων ΕΣΕΕ) ότι «η πρόσφατη αιφνιδιαστική νομοθετική ρύθμιση για της προσφορές, δημιουργεί συνθήκες παραπλάνησης και σύγχυσης του καταναλωτή, διότι ο καταναλωτής δε μπορεί να γνωρίζει, ποια η αρχική τιμή του προϊόντος και ποια η τιμή της προσφοράς, ώστε να κατανοεί πλήρως πόσο απέχει η τιμή προσφοράς από την αρχική τιμή.»
Θέση μας είναι ότι η αγορά χρειάζεται χαμηλές τιμές όλο το χρόνο, και όχι προσφορές που παραπλανούν σε πολλές περιπτώσεις τον καταναλωτή.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας θα είναι δίπλα στον καταναλωτή, για να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις, που πέραν από κάθε δεοντολογία και νομιμότητα, επιχειρούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές της Βοιωτίας με ανακριβείς ή παραπλανητικές προσφορές και θα επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα), ανάλογα με τη βαρύτητα και την συχνότητα της παραβάσεως. Τα πρόστιμα ανέρχονται από 500–50.000 ευρώ.
Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας στη περίπτωση που πέφτει στην αντίληψη τους, προσφορά που παραπλανά τον καταναλωτή να υποβάλλει την καταγγελία του στη Γραμμή Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Βοιωτίας τηλ. 15.5.15 και η Δ/νση εμπορίου θα επιλυθεί αμέσως για την διερεύνησή της και την επιβολή των νομίμων κυρώσεων.
Στηρίζουμε τις υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις, καταπολεμούμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ο Αντινομάρχης Βοιωτίας Λουκάς Καράντζαλης

Εισαγωγή 8.298 σπουδαστών στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ


Δικαίωμα εγγραφής στην Α' Τάξη έχουν όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 1986-1993 και είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου, έχουν προαχθεί στη Β' Τάξη των Επαγγελματικών, ή Γενικών Λυκείων΄, έχουν προαχθεί στη Β' Τάξη του Α' Κύκλου των ΤΕΕ, είναι κάτοχοι Πτυχίου Α' ή Β’ Κύκλου ΤΕΕ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, έχουν προαχθεί στην Β' και Γ' Τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων
έχουν απορριφθεί στη Β' Τάξη των ΕΠΑΛ, είναι κάτοχοι Πτυχίου ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, έχουν απορριφθεί στην Α' Τάξη των ΕΠΑ.Σ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της προτίμησής τους αίτηση μέχρι 31/8/2009.

8ήμερες διακοπές και για τους εμπόρους από τον ΕΟΤ!


Κοινωνικό τουρισμό και για τους εμπόρους έθεσε σε εφαρμογή ο ΕΟΤ, τις λεπτομέρειες του οποίου γνωστοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας.
«Δικαιούχοι του προγράμματος 8ήμερων διακοπών είναι μεταξύ άλλων οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες καθώς και οι συνταξιούχοι των ταμείων τους» ενημερώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, δίνοντας τις λεπτομέρειες για όλες τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητι9κά που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Απαραίτητη προϋπόθεση σίγουρα για την συμμετοχή αποτελεί το ατομικό ή οικογενειακό βιβλιάριο , το συνολικό εισόδημα των δικαιούχων, που δεν πρέπει να υπερβαίνει για μεν το ατομικό τα 18.000 ευρώ, για το οικογενειακό τα 31.000 και για τους τρίτεκνους τα 45.000, όπου για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι φωτοαντίγραφα του εκκαθαριστικού του προηγούμενου έτους, της Αστυνομικής Ταυτότητας και των βιβλιαρίων ασθενείας, καθώς και απόδειξη κράτησης μέσω τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΟΤ.
Για επιπλέον πληροφορίες ο κ. Στρατέλος καλεί τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και στα ΚΕΠ.

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Να οι προθέσεις της ΗΛΕΚΤΩΡ!!!!


"Φόρα παρτίδα" έβγαλε τις προθέσεις της, η εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ καθώς τις διαφημίζει σε φυλλάδιο που διανέμει η ίδια!
Έτσι λοιπόν ανακοινώνει πως μετά τη Θεσσαλονίκη, μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης δευτερογενών καυσίμων θα κατασκευάσει και στη Θήβα δυναμικότητας 320.000 τόνων ετησίως και ισχύος 39,58 MW.
Το μόνο που δεν λέει η ΗΛΕΚΤΩΡ είναι το που θα βρει τόσο σκουπιδομάνι για να το κάψει όμορφα και ωραία έξω από τα σπίτια και τις οικογένειες μας.
Θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουμε το περιβάλλον και τις ζωές μας;
Θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν οι κύριοι του κέντρου για εμάς χωρίς εμάς και με εταιρίες που δεν δίνουν λογαριασμό στις τοπικές κοινωνίες;;;
Αν η λειτουργία του δεν επηρεάζει το περιβάλλον τότε να το κάνει ο κ. Μπόμπολας και οι συνεργάτες του στις αυλές τους!
Είναι και μεγάλες και θα έχουν και τον έλεγχο.
Θηβαίοι αντισταθείτε όσο είναι καιρός! Οι εταιρίες δεν παίζουν!
Και εμείς έχουμε χρέος να μην τους αφήσουμε να παίζουν στις πλάτες του κοσμάκη!
Έχουμε την ΗΡΩΝ να έχουμε και την ΗΛΕΚΤΡΩΡ;;;
Ε, αυτό πάει πολύ!
(κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση)

Κανένας λόγος ανησυχίας για τον ιό της γρίπης στη Θήβα


Καμία ανησυχία δεν συντρέχει απο τον εντοπισμό κρούσματος της γριπης Τύπου Α στη Θήβα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο μαθητής που νόσησε παρέμεινε σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα 24ωρο και επέστρεψε στο σπίτι οτυ ζχωρίς να αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ο μαθητής είχε ταξιδέψει μαζί με άλλους συμμαθητές του στην Αγγλία παρακολουθώντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε κολλέγιο του Οξμπριτζ.
Οι μαθητές είχαν φύγει στις 28 Ιουνίου και επέστρεψαν στη Θήβα την Κυριακή 5 Ιουλίου.
Ο μαθητής το βράδυ της Τρίτης παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και διαπιστώθηκε πως αποτελούσε ένα ακόμη κρούσμα της γρίπης.
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!

Αστυνομικό ρεπορτάζ


• Απογευματινές ώρες της 08-07-2009 στη χ/θ 90 της Ν.Ε.Ο.Α-Λ από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη ένας ημεδαπός κάτοικος Ξάνθης, ηλικίας 26 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 3,9 γραμμαρίων και μία συσκευασία περιέχουσα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 3,7 γραμμάρια. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
• Το χρονικό διάστημα από ώρα 17:00 έως 17:30 της 07-07-2009 στο Σχηματάρι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός ισόγειας οικίας ημεδαπού από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 4.000 € και το χρηματικό ποσό των 150 € σε μετρητά. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
• Πρωινές ώρες της 05-07-2009 στη τοποθεσία <<ΖΑΛΤΣΑ>> στο Κυριάκι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από ημεδαπό κάτοικο Καλυβίων Αττικής δύο κυνηγόσκυλα-λαγόσκυλα, συνολικής αξίας 3.500€. Ανωτέρω κλοπή δηλώθηκε στην αρμόδια υπηρεσία την 08-07-2009. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου.
• Πρωινές ώρες της 08-07-2009 στη Θήβα Βοιωτίας, 22χρονος αλλοδαπός άνδρας υπήκοος Πακιστάν, αφαίρεσε από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας ημεδαπού κατοίκου Θηβών, μία κούτα περιέχουσα πακέτα τσιγάρων. Ανωτέρω δράστης αναζητηθείς από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών προσήχθη και σε γενόμενη σωματική έρευνα ανευρέθηκε στην κατοχή του η αφαιρεθείσα κούτα με τσιγάρα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της. Δράστης συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
• Πρώτες πρωινές ώρες της 08-07-2009 στον Άγιο Βασίλειο Καπαρελλίου Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο περιπτέρου ιδιοκτησία ημεδαπής κατοίκου Μελισσοχωρίου βοιωτίας, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν κούτες με τσιγάρα διαφόρων εταιρειών και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας καρτοκινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 5.000€. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Καταστροφή καλλιεργειών από το χαλάζι στο Νεοχωράκι!!!


Αγανακτισμένοι κοιτούν τους κόπους τους που πάνε χαμένοι οι παραγωγοί του Νεοχωρακίου, τις καλλιέργειες των οποίων έπληξε το χαλάζι των προηγούμενων ημερών.
Χίλια πεντακόσια και πλέον στρέμματα με κρεμμύδια, αμπέλια, ντοματάκια, κολοκύθια, φασολάκια, πεπόνια, καρπούζια, καρότα καταστράφηκαν από το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, που μαζί με την σφοδρότητα του ανέμου έπεσε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων καταστρέφοντας στην κυριολεξία τις καλλιέργειες.
Στα κρεμμύδια είχαν πέσει όλα τα απαιτούμενα λιπάσματα και φάρμακα και σε 15 – 20 ημέρες θα γινόταν η συγκομιδή τους, που τώρα πλέον είναι άχρηστη αφού ήδη άρχισε το σάπισμα σε φύλλο και καρπό.
Στα υπόλοιπα προϊόντα η καταστροφή είναι εμφανής και χθες το πρωί την περιοχή επισκέφθηκε ο Δ/ντής του ΕΛΓΑ, ο οποίος είπε στους πληγέντες πως θα τους ενημερώσει σε 12 ημέρες.
«Να μας απαντήσουν τι;» αναρωτιέται ο παραγωγός που γνωρίζει καλά πως τις επόμενες ημέρες το κρεμμύδι ναι μεν θα βγάλει φύλλο, ο καρπός όμως είναι ήδη άχρηστος» επισημαίνει ο παραγωγός, που γνωρίζει καλά την συμπεριφορά των προϊόντων του.
«Οι οικογένειες που έπεσαν στο μάτι του «χαλαζιού» τέλειωσαν» τονίζει δεύτερος παραγωγός, του οποίου οι καλλιέργειες ήσαν όλες μέσα στην πληγείσα ακτίνα, με την ζημιά του να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.!
Οι παραγωγοί δήλωσαν τις ζημιές του και περιμένουν, απαιτώντας από τον ΕΛΓΑ την δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων, καθώς γνωρίζουν καλά από το παρελθόν πως θα υπάρξουν και άλλοι μη πληγέντες, που θα σπεύσουν να δηλώσουν πληγέντες!
«Είμαι νέος αγρότης και από τα 120 στρέμματα με περιβολικά δεν έμεινε τίποτε» λέει απελπισμένος ο νεαρός παραγωγός, ζητώντας κι εκείνος να μη δοθεί «τζάμπα χρήμα σε λάθος κόσμο, που θα πάρει και συγκομιδή και αποζημίωση».
Όλοι τους πάντως εφιστούν την προσοχή στους γεωπόνους του ΕΛΓΑ ώστε η καταγραφή των ζημιών να είναι πραγματική και η αποζημίωση να αποδοθεί πραγματικά πληγέντες!

Συνέντευξη Σεβαστή – Γεωργίου στον ΣΕΓΑΣ για τους Βαλκανικούς ε-ν Σχηματαρίου


Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Σχηματαρίου Ευάγγελος Γεωργίου και ο πρόεδρος του Γ.Σ Ερμής Σχηματαρίου Τάκης Θεοδώρου όπου μαζί με τον Βασίλη Σεβαστή παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για τους Βαλκανικούς Αγώνες στίβου εφήβων - νεανίδων που έχει αναλάβει να διοργανώσει το Σχηματάρι 5-6 Σεπτεμβρίου στο ολοκαίνουργιο δημοτικό στάδιο της πόλης στη μνήμη του Ευάγγελου Δεπάστα. Επίσης στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Σταματόπουλος και ο διευθυντής αγώνων της ομοσπονδίας και υπεύθυνος για το τεχνικό μέρος στους Βαλκανικούς Ε-Ν τον προσεχή Σεπτέμβριο, Θανάσης Ράπτης. Ο κ Σεβαστής αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να καλύψουν την εκδήλωση, επεσήμανε: «Για μία ακόμη φορά η ελληνική περιφέρεια και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδέχθηκαν με τη συμβολή του Γιώργου Κατσιμπάρδη αλλά και του αείμνηστου Ευάγγελου Δεπάστα, την πρόταση του ΣΕΓΑΣ να αναλάβει μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του η πόλη του Σχηματαρίου. Με αφορμή όχι μόνο την ύπαρξη ενός καινούργιου σταδίου εκεί και ενός σωματείου το οποίο σε σύντομο διάστημα έχει αναπτύξει πλούσια δράση κι έχει συγκεντρώσει στις τάξεις του δεκάδες νέους της περιοχής, αλλά και τιμώντας τη μνήμη και τη συμβολή του Βαγγέλη Δεπάστα στη δημιουργία του σταδίου και στο ξεκίνημα της τοπικής δραστηριότητας με τη λειτουργία του σωματείου Ερμής».

Άλυτα τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ στη Βοιωτία


Την «νύφη» πληρώνουν πολίτες και αστυνομικοί

Τα είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Βοιωτίας Ηλίας Τουλίτσης, εξηγώντας πως από το 1999 έχουν αφαιρέσει αυθαίρετα από την Βοιωτία 33 άτομα, αυξάνοντας την οργανική δύναμη της Αθήνας και άλλων Νομών σε βάρος της οργανικής δύναμης του νομού μας, που μειώθηκε κατά 60 άτομα, με αποτέλεσμα τα γνωστά μεγάλα προβλήματα στην αστυνόμευση της Βοιωτίας!
Στα παραπάνω προβλήματα όμως, προστίθενται και όλα όσα απορρέουν από την εγκατάσταση των γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα, όπου καμία από τις υποσχέσεις της πολιτείας, των βουλευτών και φορέων δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα το βάρος του τμήματος μεταγωγών να έχει μεταφερθεί στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας και μάλιστα χωρίς το ειδικό όχημα μεταφοράς των κρατουμένων, γεγονός που ενέχει κινδύνους από μεταδοτικές ασθένειες.
Οι έντονες φήμες για εγκατάσταση στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή (όρια Εύβοιας – Φθιώτιδας) προβληματίζει επίσης έντονα την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, καθώς το γεγονός θα δημιουργήσει επιπλέον μείωση της οργανικής δύναμης στην περιφέρεια, αφού για την επάνδρωση τους θα χρησιμοποιηθούν Αστυνομικοί από τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις.
«Την ΕΛ.ΑΣ διοικεί η φυσική ηγεσία. Η πολιτική ηγεσία της παίρνει αποφάσεις για άλλα ζητήματα κι εδώ οι όροι έχουν αντιστραφεί» επισημαίνει ο κ. Τουλίτσης, φέρνοντας στην επικαιρότητα ένα εξίσου σημαντικό θέμα, που λίγο πολύ είναι γνωστό κι έχει να κάνει με το ποσοστό των εξαχθέντων από τις Σχολές Αστυνομικών!
Το 1998 που βγήκε η πρώτη φουρνιά των αστυνομικών που εισήχθησαν με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ποσοστό 90% τοποθετήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο 10% μοιράστηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
«Η περσινή φουρνιά με δικές μας παρεμβάσεις της Ένωσης Βοιωτίας καταφέραμε και φέραμε στον νομό 15 Αστυνομικούς, μειώνοντας έτσι σε πολύ μικρό βαθμό το ποσοστό των ελλείψεων στον νομό» τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών του Νομού, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά το αυτονόητο: Η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να δώσει στην ΕΛ.ΑΣ το ανθρώπινο δυναμικό, την υλικοτεχνική υποδομή και όλα όσα χρειάζεται , προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αποστολή της, διασφαλίζοντας αυτούς που υπηρετεί, δηλαδή τους πολίτες!

Ένας νεκρός σε τροχαίο στην ΠΑΘΕ - Τριπλή σύγκρουση στα ΒάγιαΔυσάρεστες συνέπειες για έναν αλλοδαπό μοτοσικλετιστή η μη τήρηση από τον ίδιο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ερχόμενος από Θήβα, επιχείρησε να στρίψει αριστερά στον νέο αγροτικό-ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς Βάγια, αψηφώντας τα απαγορευτικά σήματα εισόδου.
Από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ένα Ι.Χ που ακολουθούσε έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα ο οδηγός της μηχανής να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα.
Και τα δυο οχήματα πέρασαν στο αντίθετο ρεύμα, πέφτοντας πάνω σε τρίτο Ι.Χ. αγροτικό που κατευθυνόταν προς Θήβα.
Οι επιβάτες των αυτοκινήτων δεν έπαθαν τίποτα, όμως οι κάτοικοι των Βαγίων μιλούν για λάθος επιλογή του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς όσοι οδεύουν προς τα Βάγια προτιμούν να παραβιάσουν τα απαγορευτικά και να θέσουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, παρά να διανύσουν μερικά ακόμη μέτρα για να οδηγηθούν με ασφάλεια στην διασταύρωση των Βαγίων.
Μάρτυρες των παραβιάσεων γίνονται όσοι περνούν τακτικά από το σημείο και διαπιστώνουν ότι ακόμη και τρακτέρ ή αγροτικά μηχανήματα που κινούνται με χαμηλές ταχύτητες παραβιάζουν τον ΚΟΚ και μάλιστα αψηφώντας και τις ώρες αιχμής κυκλοφορίας της Ε.Ο Θηβών-Λιβαδειάς.
Στο μεταξύ ένας 25χρονος κάτοικος Λιβαδειάς όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνεπιβάτης συγκρούστηκε νωτιαιομετωπικά από Ι.Χ φορτηγό.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο 70ο χλμ της Νέας Εθνική Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι με τραύματα στο Νοσοκομείο της Θήβας μεταφέρθηκε ο οδηγός του Ι.Χ αυτοκινήτου 26 ετών από το Κερατσίνι Αττικής.
Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα αυτό το διάστημα οι οδηγοί που κινούνται στο Εθνικό δίκτυο στο ύψος της Θήβας θα πρέπει να κινούνται με μεγάλη προσοχή λόγω των έργων που εκτελούνται και κυρίως να εφαρμόζουν πιστά τον Κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΚΛΟΠΕΣ
Από το τροχαίο στα καθημερινά, όπου η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Θήβας συνέλαβε μια 40χρονη από τα Εξάρχεια με 2,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και στην Θήβα έναν 41χρονο από τα Άνω Λιόσια με τέσσερα ναρκωτικά δισκία LEXOTANIL των 3mg κι ένα HIPNOSEDON του 1mg.
Στα Οινόφυτα από αστυνομικούς της Β’ ΟΠΚΕ συνελήφθησαν 2 ημεδαποί ηλικίας 27 και 26 ετών, κάτοικοι Χαλκίδας, αφού στο Ι.Χ που επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε κοκαίνη μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων.
Στη θέση «Δαύλωση» Βαγίων άγνωστοι πήραν φορτηγό SKODA, ιδιοκτησίας ημεδαπού κατοίκου Βαγίων ενώ στη Λιβαδειά άγνωστοι δράστες έκλεψαν δίκυκλη μιτοσικλέτα μάρκας Yamaha ιδιοκτησίας ημεδαπού κατοίκου Λιβαδειάς.

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Απογραφή δικαιούχων του ΟΕΚ στη ΘήβαΤο Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, προχωρεί σε απογραφή των αστέγων στη Θήβα.
Η απογραφή θα γίνει από 13-07-09 μέχρι και 13-8-09 με σκοπό να καταγραφούν και να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των δικαιούχων του Ο.Ε.Κ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα απογραφής:
-από το Γραφείο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Θήβας (Αμφίωνος 43 τηλ. 22620 28722),
-από το Δημαρχείο Θήβας (Κύπρου 3 τηλ. 22620 29250).
Θήβα, 7-7-09
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων

Συζήτηση στη Θήβα για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων


Μετά το εξασθενές χρώμιο, ένας νέος περιβαλλοντικός εφιάλτης πάει να εμφανισθεί πάνω από την πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή, με την εν εξελίξει δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων.
Συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα του θέματος και τις ευθύνες όλων μας από τους ενδεχόμενους κινδύνους για την ποιότητα ζωής, την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, σας καλούμε την Τετάρτη 15/7/09 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου, για μια πρώτη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΥΒΟΪΚΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΗΒΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΗΜΗΤΡΑ: Ταχύρυθμη εκπαίδευση ΜελισσοκομίαςΤο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θηβών (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.) ανακοινώνει ότι ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» εποπτευόμενος οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια ταχύρυθμη εκπαίδευση Μελισσοκομίας στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θήβας.
Χρόνος υλοποίησης της εκπαίδευσης: 15-16-17 Ιουλίου και ώρα 3:30μ.μ. έως 9:30μ.μ..
Το πρόγραμμα επιχορηγείται κατά 50% από το ΕΓΤΠΕ, Τμήμα Εγγυήσεων, και κατά 50% από τον τακτικό προϋπολογισμό (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Μελισσοκόμοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση να επικοινωνήσουν με το Κέντρο στο τηλ. 22620-22158
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Α. ΑΡΑΠΑΤΣΑΚΟΥ

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤοξοβολίαςΕπιτυχημένη ήταν η παρουσία των αθλητών του συλλόγου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων και Κορασίδων που διεξήχθη 4 και 5 Ιουλίου στην Κέρκυρα.
Ο Καλομοίρης Μιχάλης κατέκτησε την 6η θέση στην Κατηγορία των Παίδων Ολυμπιακού τόξου χάνοντας για ελάχιστους πόντους την είσοδο του στην τετράδα και 11ος ο Πασαμιχάλης Σταμάτης.
Στην κατηγορία των Ανδρών Ολυμπιακού τόξου ο Γιώργος Καλομοίρης κατέκτησε την 8η θέση πιστοποιώντας την ανοδική του πορεία. Δυστυχώς ένας από τους καλύτερους αθλητές του σύνθετου τόξου των ανδρών, για προσωπικούς λόγους, ο Κωστόπουλος Σάκης δεν μπόρεσε να αγωνισθεί.
Ο αγώνας αυτός ήταν και ο τελευταίος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητικός.
Στην κατηγορία των Ανδρών είχαμε τη μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή του Κωστόπουλου Σάκη στην εθνική ομάδα καθώς και τις επιτυχίες του Καλομοίρη Γιώργου που βρίσκεται στους οκτώ καλύτερους αθλητές.
Στην κατηγορία των Παίδων είχαμε την τέταρτη θέση στο κύπελλο κλειστού χώρου από τον Ακριβάκη Δημήτρη καθώς και θέσεις μέσα στην δεκάδα από τους Καλομοίρη Μιχαήλ, Πασαμιχάλη Σταμάτη, Καλλή Σωτήρη και Ντρέλλα Παναγιώτη.
Στην κατηγορία των Παμπαίδων είναι σαρωτική η επικράτηση του συλλόγου καθώς από τους πέντε πρώτους οι τέσσερις είναι του συλλόγου μας. Καλύτερος ο Ακριβάκης Δημήτρης με δεύτερο τον Τόμπρο Λέων, τέταρτο τον Κωστόπουλο Κωνσταντίνο και πέμπτο τον Σπουρλή Ντέμη.
Στις κατηγορίες των Νεανίδων και Κορασίδων φέτος ξεκίνησε η αγωνιστική τους παρουσία με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Στις 30 Αυγούστου ξεκινά η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο στις εγκαταστάσεις του στυλλόγου στο Μοσχοπόδι Θηβών.

Δυσκολεύεται η ENELCO στη ΧαιρώνειαΣε διερευνητικές κινήσεις έχει περιοριστεί προς το παρόν η δραστηριότητα της ENELCO που επιδιώκει την κατασκευή μεγάλου εργοστασίου καύσης φυσικού αερίου στην ιστορική Χαιρώνεια.
Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, μετά την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού να εγκρίνει την κατασκευή της μονάδας, πλάι στον αρχαιολογικό χώρο της Χαιρώνειας μέσα σε αδόμητη αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.
Η μονάδα δεν έχει εξασφαλίσει τη νέα άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ και συναντά την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των δύο δήμων της περιοχής (Χαιρώνειας και Δαύλειας). Πρόσφατα μάλιστα οι δύο Δήμοι κατέθεσαν και αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά.
Είναι φανερό ότι η εγκατάσταση μιας μονάδας σε τόσο εχθρικό κλίμα είναι πολύ δύσκολη.
Σε κάθε βήμα που επιχειρεί η ENELCO, ελέγχεται για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών ενώ παράλληλα ελέγχονται όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται. Εξάλλου η τοπική αντίδραση έχει φρενάρει επι δύο χρόνια την δημιουργία της μονάδας που ήταν σε τελικό στάδιο έχοντας εξασφαλίσει στις αρχές του 2007 όλες τις απαραίτητες άδειες και έχοντας υπογράψει σύμβαση με τον ΔΕΣΜΗΕ.
Απο την άλλη πλευρά, πρόκειται για θυγατρική ενός ενεργειακού κολοσσού, της ENEL και ενός μεγάλου τοπικού ομίλου (Κοπελούζος) με δυνατότητα να επηρρεάζει όλο το κοινωνικό φάσμα τοπικά και κεντρικά. Η εξέλιξη της υπόθεσης που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην περιοχή μας και όχι μόνο, αναμένεται με ενδιαφέρον.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι η σύγχρονη "μάχη της Χαιρώνειας" όπως την αποκάλεσαν τα αθηναικά ΜΜΕ, δεν έχει κριθεί ακόμη και μπορεί να μην καταλήξει με επικράτηση των ισχυρών αυτή τη φορά.
Συμπαράταξη Βοιωτών

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Συλλήψεις για την δολοφονία του Αλβανού στη Λιβαδειά


• Στα πλαίσια διενεργηθείσας προανάκρισης από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας με μαχαίρι και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας με λοστό, ύστερα από συμπλοκή που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 06-06-2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας μεταξύ Αλβανών υπηκόων για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω πράξεων τυγχάνουν έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 22, 21, 45, 21 και 23 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Λιβαδειάς. Μετά από αναζητήσεις ανωτέρω δραστών, συνελήφθησαν οι τέσσερεις εξ αυτών, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται εντός των ορίων του αυτοφώρου. Κατά των δραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία. Συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως στον κύριο Εισαγγελέα Πλημ/κων Λιβαδειάς.
• Απογευματινές ώρες της 06-07-2009 στη χ/θ 90 της Ν.Ε.Ο.Α-Λ από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη μία ημεδαπής κάτοικος Εξαρχείων Αττικής, ηλικίας 40 ετών, διότι στην κατοχή της ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων. Δράστιδα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
• Βραδινές ώρες της 06-07-2009 στη Θήβα Βοιωτίας από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη ένας ημεδαπός κάτοικος Άνω Λιοσίων Αττικής, ηλικίας 41 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ναρκωτικά δισκία LEXOTANIL των 3mg και ένα (1) ναρκωτικό δισκίο HIPNOSEDON του 1mg. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
• Το χρονικό διάστημα από ώρα 21:00 της 05-06-2009 έως ώρα 07:15 της 06-07-2009 στη θέση <<ΔΑΥΛΩΣΗ>> στα Βάγια Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο μάρκας SKODA, ιδιοκτησίας ημεδαπού κατοίκου Βαγίων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων.

Ο Γολγοθάς των οδηγών....


Τα έργα που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Θήβας, της Ριτσώνας και της λίμνης Υλίκης προκαλούν ήδη... έμφραγμα στην κυκλοφορία των οχημάτων τα κυριακάτικα απογεύματα, όταν η μεγάλη μάζα των εκδρομέων επιστρέφει στο κλεινόν άστυ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το 59ο χλμ. -διόδια Σχηματαρίου- μέχρι και το 87ο (λίγο μετά την έξοδο για Θήβα, από Αθήνα προς Λαμία) θα παραδοθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ από το 87ο μέχρι και το 100ό (λίμνη Υλίκη) μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο.
Καθυστέρηση
Οπως διευκρινίζει η τροχαία αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, η καθυστέρηση στο τμήμα από το 100ο χλμ. (λίμνη Υλίκη) μέχρι το 59ο χλμ. (διόδια Σχηματαρίου) φθάνει τα απογεύματα των Κυριακών -κυρίως μεταξύ πέντε το απόγευμα και δώδεκα τα μεσάνυχτα- τη μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με την Τροχαία, υπό φυσιολογικές συνθήκες χρειάζεται κανείς μισή ώρα περίπου για να διανύσει το συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ τώρα απαιτούνται σχεδόν δύο ώρες.
Περισσότερα στο Εθνος

“Όλοι μπορούμε να γίνουμε Δασοφύλακες”


Η Πολιτική Προστασία της Νομαρχίας Βοιωτίας ξεκίνησε μια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα προστασίας των δασών, προφύλαξης από πυρκαγιές και κανόνων συμπεριφοράς των πολιτών όταν βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις.
Με τη βοήθεια εθελοντών η υπηρεσία της ΝΑΒ μοιράζει φυλλάδια και αφίσες στα χωριά και τις πόλεις του Νομού (περίπου 50.000) ενώ το κεντρικό σύνθημα είναι : “Όλοι μπορούμε να γίνουμε Δασοφύλακες”.
Γι΄αυτό στις 03-07-2009 στα Διόδια Σχηματαρίου η Νομαρχία μοίρασε τέτοια φυλλάδια σε ταξιδιώτες και εκδρομείς για να υπενθυμίσει ότι με την ενεργή συμμετοχή όλων μας το αυριανό κληροδότημα των παιδιών μας θα είναι ένα περιβάλλον καθαρό και υγιές με δάση καταπράσινα και ακέραια.
Ο Αντινομάρχης Βοιωτίας
Μίμης Νταλιάνης

Ο Κ. Γεωργουσόπουλος για το βιβλίο ¨Ιστορία Επτά Μύθων¨ και τον συγγραφέα του Γ. Κατσιμπάρδη


ΥΦΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟ ΧΑΛΙ …
… με στημόνι τον μύθο, και υφάδι τις ιδέες, τις αξίες, τα ήθη και τους πόθους μιας ξεχωριστής για τον παγκόσμιο πολιτισμό εποχής.

¨Κιβωτό μύθων¨ χαρακτηρίζει το δίτομο βιβλίο ¨Ιστορία Επτά Μύθων¨ ο επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γεωργουσόπουλος, εκφράζεται δε ιδιαίτερα κολακευτικά για τον συγγραφέα του. Γράφει μεταξύ άλλων: "Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης υφαίνει περίλαμπρο χαλί με στημόνι τον κοινόχρηστο μύθο και υφάδι τις ιδέες, τις αξίες, τα ήθη και τους πόθους μιας ξεχωριστής, για τον παγκόσμιο πολιτισμό, εποχής ".
Παράλληλα ο κορυφαίος αυτός Έλληνας κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, προλογίζοντας τον 2ο τόμο του βιβλίου – που τυπώνεται στον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου -, διατυπώνει τούτες τις επαινετικές εκτιμήσεις: Τέτοιο έργο θα ανέμενε κανείς από πανεπιστημιακό αρχαιοελληνιστή ή θεατρολόγο. Και όμως το πνευματικό αυτό εργαλείο – απαραίτητο για κάθε μαθητή, φοιτητή, δάσκαλο και πανεπιστημιακό -, έρχεται να μας πλουτίσει από μια ¨απροσδόκητη πηγή¨: ۬ από έναν νομικό, πρώην πρωταθλητή στίβου και πολιτικό, τον Γιώργο Κατσιμπάρδη, που καταπιάνεται με ένα τόσο πλήρες και λιτό, απλό και συνάμα πολυσήμαντο εγχείρημα>>.
(Τον σπουδαίο αυτό πρόλογο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, και αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη ¨ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΜΥΘΩΝ¨, θα δημοσιεύσουμε μόλις τυπωθεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη).

Μεταγραφικός "πυρετός" στον Α.Ο Η ΘΗΒΑ


Γράφει ο Σύλλας Παύλου

Ραντεβού με τον πρόεδρο Γιώργο Λυμπερόπουλο είχε ο προπονητής Γιώργος Λάμπρου με αντικείμενο συζήτησης τα μεταγραφικά. Στόχος των δύο ανδρών, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες αν όχι όλες οι μεταγραφές μέχρι τις 20 Ιουλίου, ημερομηνία που ξεκινά η προετοιμασία. Στις 3Αυγούστου, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Θήβας, θα αναχωρήσουν για τα Χάνια του Πηλίου. Στο μεταξύ, ενθουσιασμό έχει σκορπίσει η απόκτηση του 18χρονου μέσου Δημήτρη Πέρου, καθώς η μεταγραφή του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Εξάλλου, στόχος του Γιώργου Λάμπρου είναι να συνεχίσει πάνω στο ίδιο σκεπτικό όπως και πέρυσι, δηλαδή να εκμεταλλευθεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι συνεργάτες του Γιώργου Λάμπρου για τη νέα χρονιά, βοηθός ο Σταύρος Σταματίου, γυμναστής ο Δημήτρης Μπούτζικος και σκάουτερ ο Γιώργος Αγγέλου
Έκλεισε Περιάλη
Τη μεταγραφή του Γιώργου Περιάλη ανακοίνωσε Ο Α.Ο.Θήβα. Ο κεντρικός χαφ έκανε αρκετά καλή σεζόν με την Τήνο και κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων.
Ο 18χρονος παίκτης υπέγραψε χθες το μεσημέρι και τα πρώτα λόγια του ως παίκτης της Θήβας ήταν ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια ομάδα με ιστορία όπως η Θήβα. Φέτος η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βγούμε πρωταθλητές»

Υψηλές θερμοκρασίες απο σήμεραΜε υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα ανέλθουν μέχρι και στους 39 βαθμούς Κελσίου, συνεχίζεται ο Ιούλιος, μετά από την βροχερή του πρεμιέρα.
Σήμερα Τρίτη (7/7) σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αίθριος με τις υψηλές θερμοκρασίες να φτάνουν τους 35 και 33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές καθώς και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 6 μποφόρ.
Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος αλλά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους θα φτάσει τους 39. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα από 3 έως 5 μποφόρ.
Από το βράδυ της Πέμπτης, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και την Παρασκευή θα υπάρξει μείωση της θερμοκρασίας με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ.
Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια με τους ανέμους στα βόρεια από 3 έως 4 και στο Αιγαίο μέχρι τα 6 μποφόρ.

«Κόλαση» στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαλότητα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία στον «πόλεμο» για την κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.
Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες από μερίδα του τοπικού τύπου σε βάρος της υποψήφιας στις προηγούμενες εκλογές Άριας Αγάτσα και ενώ όλοι περίμεναν ότι με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και των οργάνων του κόμματος να πέσουν οι τόνοι η κατάσταση δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο με σχόλιο της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής αρνητικό για τον Άκη Βαγιάκο που και αυτός ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Μέχρι εδώ όλα «καλά». Το δημοσίευμα άρχισε να αποστέλλεται «δεξιά και αριστερά». Και πάλι κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτά στην πολιτική πλέον αν όχι δεδομένα είναι συνηθισμένα στο πλαίσιο των «συντροφικών μαχαιρωμάτων».
Η κατάσταση όμως πήρε άλλη τροπή όταν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΔΙΑΒΗΜΑ» στο www.diavima.gr την Πέμπτη το μεσημέρι έφτασε ένα e-mail με το επίμαχο σχόλιο κατά του κ. Βαγιάκου στο οποίο αποστολέας φαινόταν ο... Άκης Βαγιάκος.
Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τον κ. Βαγιάκο ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα.
Δήλωσε ωστόσο ότι για το θέμα θα ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και η ηγεσία του Κινήματος και εμφανίστηκε διατεθειμένος να κινηθεί και νομικά εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μεθόδους προκειμένου να μπουν τεχνητά εμπόδια στην πολιτική του διαδρομή, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Κοινό μυστικό στη Βοιωτία μεταξύ στελεχών, μελών αλλά και φίλων του κόμματος είναι ότι «δεν πάει άλλο» διότι παρόμοιες συμπεριφορές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Δεδομένου ότι ζητήματα αυτού του τύπου έχουν προκύψει και σε άλλες περιοχές αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν την παρέμβαση όχι μόνο των αρμόδιών οργάνων, αλλά και παρέμβαση από την κορυφή της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιάννης Μπούρας σχολιάζοντας το περιστατικό αλλά και γενικότερα τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια όργανα ενώ ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης τόνισε ότι τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα.
Παράλληλα ο κ. Σιδέρης εκτιμά ότι «πρόκειται για προβοκατόρικες κινήσεις» και θεωρεί πως «δεν είναι αποτέλεσμα εσωκομματικής αντιπαράθεσης» αλλά πράξεις «κάποιων τρίτων που έχουν πρόθεση να βλάψουν την παράταξη».
Ωστόσο ο κ. Σιδέρης αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ των στελεχών έκανε γνωστό ότι «η Ν.Ε. θα ασχοληθεί με το θέμα και θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε μια συζήτηση προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Απο το Διάβημα.gr

Η Θήβα, ομόφωνα, μόνιμη έδρα του Πανελλήνιου Δικτύου ΦΟΔιΣΑ


Στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση των ΦοΔιΣΑ που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από 2 έως και 4 Ιουλίου, συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι, 35 Φορέων από όλη την χώρα που εκπροσωπούν 472 Δήμους και κοινότητες προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε 4.000.000 κατοίκους (στοιχεία απογραφής του 2001).
Η λειτουργία του Δικτύου τη χρονιά που πέρασε, αποτιμήθηκε ως ιδιαίτερα παραγωγική και συνέβαλε στην ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Φορείς, με αποτέλεσμα την επίλυση πολλών εξ αυτών. Η συμβολή και βοήθεια του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Νάκου, ήταν καθοριστική και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό , όπως ακούστηκε και σε πλήθος εισηγήσεων .
Οι κεντρικοί στόχοι του Δικτύου για την επόμενη χρονιά, είναι:
-Η επισημοποίηση της Νομικής Υπόστασης του Δικτύου: Έγκριση καταστατικού λειτουργίας του Δικτύου, ανάδειξη Οργάνων, σταδιακή διοικητική στελέχωση και δημιουργία Επιτροπών.
-Η Εγγραφή νέων μελών: Παραμένει κεντρικός στόχος η εκπροσώπηση του συνόλου των Φορέων στο Δίκτυο.

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση


Το έργο εντάσσεται στο Μέτρο 2.5. του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας», υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 20% από εθνικούς πόρους.
Κάθε Πρόγραμμα κατάρτισης θα είναι συνολικής διάρκειας 70 ωρών και απευθύνεται σε εργαζομένους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στις κάθε είδους και μορφής εταιρείες, επιχειρήσεις και συνδέσμους αυτής. Τα τμήματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2009 και όσοι τα παρακολουθήσουν θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.
Η κατάρτιση θα γίνει στις εκπαιδευτικές ενότητες:
-Διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές ΟΤΑ
-Σχεδιασμός, εγκατάσταση και διαχείριση τοπικών ασύρματων δικτύων
-Δημιουργία on line υπηρεσιών τύπου «mashup»
-Εγκατάσταση, διαχείριση, τεχνική υποστήριξη και χρήση UBUNTU LINUX (Desktop & servers) με έμφαση σε εφαρμογές διαχείρισης και διάθεσης γεωγραφικών πληροφοριών(GIS) ανοικτού κώδικα στην τοπική αυτοδιοίκηση
-Σχεδιασμός, ανάπτυξη και διαχείριση επιχειρησιακών διαδικασιών των ΟΤΑ για παροχή on line υπηρεσιών σύμφωνα με το ελληνικό πλαίσιο διαλειτουργικότητας
Η Ένωση των ΚΕΚ: «ΑΚΜΩΝ – ΚΕΣΠ – ΕΡΓΟΝ – ΕΕΕ – EUROTEAM», καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει για πληροφορίες, αιτήσεις κ.λπ. στην παρακάτω δομή:
Νομός: ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διεύθυνση: Οπλαρχηγού Βόγκλη 14, Θήβα
Τηλέφωνο: 22620 26914 Φαξ: 22620 26914
Ε-mail: thiva@ergonkek.gr
Άτομο Επικοινωνίας: Γρηγορία Φάκα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων-νεανίδων


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων, που διεξήχθη στις Σέρρες στις 4-5 Ιουλίου, οι αθλητές και αθλήτριες των Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας, που κατετάγησαν στην οκτάδα των αγωνισμάτων τους, ήταν οι παρακάτω :
-Ο Πλάτων Αναστασίου του ΑΚΟ Λιβαδειάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ με επίδοση 1.52.54 , με την οποία καταρρίπτει το ρεκόρ Εφήβων της ΕΑΣ που κατείχε ο Σεραφείμ Παλληκάρης του Κάδμου Θηβών με 1.52.59 από το 1983.
-Η Ευαγγελία Ζυγόρη της ΑΓΕ Βοιωτίας κατέκτησε 2 Ασημένια μετάλλια, στα 200μ με 25.45 και στα 400μ με 57.18 .
-Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και η Ελένη Ταυρή του Πανευβοικού στην Δισκοβολία με 39,09μ.
-Στο Άλμα σε Ύψος η Θεοδώρα Κολοβού του Τρίτωνα, ήταν 4η με 1,60μ και η Συμεώνη Γαβριήλ του Ευβοικού 5η με την ίδια επίδοση. (λόγω διαφοράς προσπαθειών).
-Η Μαρία Πιτσινή του Ευβοικού ήταν 5η στην Σφυροβολία με 44,51μ.
-Η Ελένη Καραμπέτσου της Νεάπολης Χαλκίδος ήταν 6η στα 400μ εμπόδια με 67.10 .
-Η Ομάδα των Νεανίδων του ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδος τερμάτησε στην 7η θέση σε χρόνο 4.06.83 που είναι νέο Πανευβοικό ρεκόρ στις κατηγορίες Νεανίδων, Νέων και Γυναικών.
Τέλος η Πελαγία Πετροπούλου της Νεάπολης τερμάτησε 8η στα 800μ με 2.21.68.

Τέσσερις Βοιωτοί Έφηβοι ΒουλευτέςΣτις 10 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής των Ελλήνων η ηλεκτρονική κλήρωση για την επιλογή των 300 μαθητριών και μαθητών που θα λάβουν μέρος στη ΙΔ΄ Σύνοδο του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων», μεταξύ 4 και 7 Σεπτεμβρίου 2009.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά 1.295 λύκεια και 17.033 μαθητές της Β΄ Λυκείου από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο ελληνισμό. Από αυτούς, 2.908 μαθητές, των οποίων τα γραπτά βαθμολογήθηκαν με «άριστα», συμμετείχαν στην ηλεκτρονική κλήρωση που ανέδειξε τους 300 εφήβους βουλευτές, ως εξής:
8 έφηβοι βουλευτές επικρατείας,
252 έφηβοι βουλευτές από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας,
20 έφηβοι βουλευτές από τον ελληνισμό της διασποράς και
20 έφηβοι βουλευτές από την Κύπρο.
Από την κλήρωση αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, οι μαθητές
ΛΑΠΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου - 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ,
ΣΥΚΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Αριστείδη - 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ,
ΖΑΝΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Δημητρίου - 1ο ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και
ΚΩΣΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Γεωργίου - ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ,
οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Βοιωτία στα έδρανα της «Βουλής των Εφήβων» τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Μπράβο στα παιδιά και ελπίζουμε με τις παρεμβάσεις τους να βάλουν γυαλιά στους 300!!!

Ευχαριστήριες επιστολές ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Το Διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) εκφράζει θερμές ευχαριστίες για τη δωρεά της Θύρας 7 Θήβας.
Η προσφορά τους σε φαρμακευτικό, ηλεκτρονικό και παιδαγωγικό υλικό είναι σημαντική για την υπηρεσία μας και υποστηρικτική για το έργο που επιτελούμε με σεβασμό για τα άτομα με αναπηρία που εξυπηρετούνται στο Κέντρο μας.
-Επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες για τη δωρεά στη μνήμη του Τσακανίκα Γεωργίου.
Εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους συγγενείς και φίλους.
Η προσφορά τους είναι σημαντική για την υπηρεσία μας και υποστηρικτική για το έργο που επιτελούμε με σεβασμό για τα άτομα με αναπηρία που εξυπηρετούνται στο Κέντρο μας.
Το Δ.Σ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας

Δολοφονία Αλβανού από ομοεθνείς του στη ΛιβαδειάΆγρια δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Λιβαδειά μετά από συμπλοκή Αλβανών. Θύμα ένας 36χρονος αλβανικής καταγωγής που δέχτηκε μαχαιριές από ομοεθνείς του στο πάρκο της οδού Τσόγκα.
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο άτυχος νέος μαζί και ένας ακόμα 34χρονος συμπατριώτης του δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων οπλισμένων με λοστούς και μαχαίρια.
Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 36χρονος και σοβαρά ο φίλος του.
Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας, η περιοχή αποκλείστηκε για περίπου δύο ώρες ενώ τα θύματα της επίθεσης διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου εκεί στον ένα διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στον άλλο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας διερευνά κάθε πιθανότητα και εξετάζει κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια του περιστατικού δεδομένου ότι έχουν σημειωθεί αρκετές συμπλοκές κυρίως βραδινές ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές της Λιβαδειάς.
Στο πλαίσιο των ερευνών ήδη έχουν προσαχθεί πέντε άτομα αλβανικής καταγωγής και εξετάζεται αν και σε πιο βαθμό έχουν ανάμιξη στο θανάσιμο τραυματισμό του συμπατριώτη τους.
«Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν προσαχθεί στο τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς κάποια άτομα τα οποία φέρεται ότι είχαν ανάμιξη στην συμπλοκή ενώ αναζητούνται και κάποια άλλα τα οποία ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Δημήτρης Τσώτας.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα ΚΕΠ … λόγω απεργίας!!!«Εργαζόμαστε εξαντλητικά και σε περιβάλλον που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα με ουρές δυσαρεστημένων πολιτών…»
Σε απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα 48ωρη προχωρούν την Δευτέρα και Τρίτη 6 και 7 Ιουλίου 2009 οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.
Η απεργία αποτελεί συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασισθεί και προαναγγελθεί ως εναλλακτική λύση εφόσον ο διάλογος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην επίλυση των εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.
Στην ανακοίνωσή της ΠΟΣΕ ΚΕΠ αναφέρεται ότι η απεργιακή κινητοποίηση έχει να κάνει με την επίμονη άρνηση ικανοποίησης δίκαιων αιτημάτων, όπως η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας που επιδεινώνονται σταδιακά από τον κακό προγραμματισμό και την αθρόα εισροή νέων υποθέσεων αλλά και τον άτακτο χρονισμό αυτών που ήδη έχουν, με αποτέλεσμα να εργάζονται εξαντλητικά και σε περιβάλλον που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα με ουρές δυσαρεστημένων πολιτών , χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει και θα συμβεί με τον ΑΜΚΑ, ΟΓΑ, ΕΟΤ, ΑΜΕΑ και την επιδότηση ενοικίου στη μέση του καλοκαιριού και σε περίοδο αδειών.
Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ απαιτούν άμεση ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους, ώστε ο Θεσμός να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του και οι εργαζόμενοι σε αυτόν να έχουν αξιοπρεπή αντιμετώπιση για την εργασία που προσφέρουν και όχι να θεωρούνται οι «Είλωτες» του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα!

«Παραπλανητικές» εκπτώσεις – προσφορές στη Θήβα!Μεγάλες εκπτώσεις – προσφορές «από μακριά», αλλά μικρότερες από κοντά φαίνεται ότι πραγματοποιούν κάποιες επιχειρήσεις, αφού ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας έχει γίνει δέκτης παραπόνων από καταναλωτές το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο λόγος για τα έντυπα που διανέμουν κάποιες επιχειρήσεις, στα οποία διαφημίζουν προϊόντα με προσφορές κι εκπτώσεις, οι οποίες στο κατάστημα και δη επί του ταμείου καμία σχέση δεν έχουν με τις διαφημιζόμενες.
«Είμαστε υποχρεωμένοι όσες επιχειρήσεις προσπαθούν να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό να τους καταγγείλουμε δημόσια» δηλώνει ο Πρόεδρος του, Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, ενημερώνοντας ότι στα γραφεία του Συλλόγου και στο τηλέφωνο 22620-27081 μπορούν να καταγγείλουν αλλά και να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει για της περιοχή μας.
Οκ. Στρατέλος εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε να ερευνούν την αγορά, να καταγγέλλουν αυτούς που τους εκμεταλλεύονται, αλλά και να επιβραβεύουν εκείνους που τους σέβονται, ενώ παράλληλα συγχαίρει τον Αντινομάρχη Λ. Καράτζαλη για τη δημιουργία Γραμμής Προστασίας Καταναλωτή, που σκοπό έχει την προστασία των καταναλωτών και το υγειές εμπόριο!

Με ενδοεπικοινωνία έδιναν σωστές απαντήσεις για άδεια οδήγησης!!!


Στα χέρια της Ασφάλειας Θήβας ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών και …. «πελάτης»..

Η περίεργη συμπεριφορά ενός 37χρονου Αλβανού από την Νέα Σμύρνη κατά την διάρκεια διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων για την άδεια οδήγησης πονήρεψε τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θήβας, οι οποίοι και τον συνέλαβαν, διαπιστώνοντας ολόκληρο σύστημα απάτης!
Ο 37χρονος είχε βάλει σε ειδική κρύπτη του παπουτσιού του μία αυτοσχέδια ηλεκτρονική συσκευή ενδοεπικοινωνίας, αποτελούμενη από ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακουστικό και ένα σύστημα λήψης ήχου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον γιακά του πουκαμίσου του.
Την ηλεκτρονική συσκευή ενδοεπικοινωνίας του είχαν δώσει οι ιδιοκτήτες σχολής υποψηφίων οδηγών της Θήβας, προκειμένου να παίρνει τις σωστές απαντήσεις κατά την διάρκεια της γραπτής εξέτασης, αφού νωρίτερα είχε συμφωνήσει να τους καταβάλλει ως αντίτιμο συνολικά 3.000 ευρώ, από τα οποία τα 1.500 ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα με την ολοκλήρωση της εξέτασης.
Ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες συνελήφθη και ο δεύτερος διέφυγε προς το παρόν.
Μια 71χρονη Αγγλίδα άφησε την τελευταία της πνοή στην χώρα που λάτρευε , την Ελλάδα.
Η ηλικιωμένη έμενε στην Ελλοπία και το πρωϊ μεταφέρθηκε από τα εξωτερικά ιατρεία του Ι.Κ.Α Θηβών στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών σε κωματώδη κατάσταση, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Έντεκα νεοπροσληφθέντες Ειδικοί Φρουροί ορκίστηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας στις 11.00 το πρωϊ της 1ης Ιουλίου 2009, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή, Ταξίαρχου Δ. Τσώτα.

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2009

Περιοχή Natura ιδιαίτερου κάλλους προστατευόμενη απο..."κάλους"!


Διαβάσαμε στο skai gr ότι η Υλίκη μετατράπηκε σε... πλαζ και συγκεκριμένα ότι κάποιοι κατασκηνώνουν, ψαρεύουν, ή κάνουν σκι μέσα στον ταμιευτήρα!
Λέει το ρεπορτάζ:
"Έκπληκτοι, αλλά και εξοργισμένοι επισκέπτες στην Υλίκη είδαν το περασμένο σαββατοκύριακο κάποιους να έχουν μετατρέψει τον ταμιευτήρα σε... ιδιωτική πλαζ, κάνοντας θαλάσσιο σκι, αλλά και ηλιοθεραπεία πάνω σε ένα 6μετρο πολυεστερικό σκάφος, εκμεταλλευόμενοι τον ανύπαρκτο έλεγχο.
Η ΕΥΔΑΠ δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στη λίμνη, αλλά και η πρόσβαση στο κοινό και ότι ο χώρος είναι φυλασσόμενος».
Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδοξο που επικρατεί στην Υλίκη, αφού κάποιοι επιλέγουν το μέρος για να κατασκηνώσουν, να κάνουν πικ νικ και να ψαρέψουν, απειλώντας τόσο το οικοσύστημα, όσο και την υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με την Greenpeace, «η άσκηση της παράνομης αλιείας (όπως για παράδειγμα η χρήση δυναμίτη) το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι το βραχυπρόθεσμο κέρδος εις βάρος, όμως, των αλιευτικών αποθεμάτων του φυσικού μας πλούτου και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων που θέλουν δεκάδες χρόνια για να σχηματιστούν»".
Κατ' αρχήν το θέμα αυτό δεν είναι σημερινό. Η εγκατάσταση σχολής σκι στην παραλίμνη έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια!!!
Άρα ο ισχυρισμός της ΕΥΔΑΠ ότι δεν γνωρίζει πέφτει στο κενό! Η συγκεκριμένη σχολή ιδρύθηκε απο έναν Γιαννιώτη και μάλιστα πρωταθλητή του θάλλάσιου σκι (έχει παράρτημα στην Λίμνη των Ιωαννίνων) και εξακολουθεί να λειτουργεί (δεν γνωριζουμε αν είναι ακόμη αυτός ο ιδιοκτήτης).
Το σκάφος που χρησιμοποιούν (φυσικά με μηχανή μεγάλης ιπποδύναμης) "οργώνει" τα νερά και δείχνει ότι η Πολιτεία δεν έχει την θέληση να προστατεύσει περιοχές που η ίδια έχει θεσπίσει ως...προστατευόμενες!
Η παραλίμνη έχει χαρακτηριστεί με Υπουργική απόφαση ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όμως οι εκάστοτε κυβερνητικοί.... κάλλοι αγνούν την απόφαση.
Μάλιστα η Παραλίμνη είναι υπο την προστασία και της αρχαιολογικής Υπηρεσίας Θήβας η οποία όταν ιδρύθηκε η σχολή της ντροπής κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη την τύχη της οποίας δυστυχώς δεν μάθαμε ποτέ!
Το Κράτος και οι επίσημες υπηρεσίες του αδιαφορούν:
Και για την σχολή του σκι,
και για τους παράνομους ψαράδες που καταστρέφουν τον γόνο των ψαριών
και για την παράκτια μόλυνση που προκαλούν οι επισκέπτες
και για την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου
Με την αδιαφορία τους:
Καταπατούν το Natura 2000, την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ που χαρακτήρισε την Παραλίμνη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλλους,
Γίνονται συμμέτοχοι στην μόλυνση του ταμιευτήρα αλλά και "συνέταιροι" της σχολής σκι!
Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να πάψει να κρύβεται πίσω απο το δάχτυλο της.
Καλά θα κάνει να σταματήσει όλους αυτούς τους αχαρακτήριστους που καταστρέφουν την περιοχή και να μαζέψει (μιας και έχει υπο την "προστασία¨της το υδάτινο δυναμικό της Υλίκης και της Παραλίμνης) όλα τα κουτιά απο το φυτοφάρμακα που γράφουν στην ετικέτα τους: "Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στο υδάτινο περιβάλλον"!!!!(ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ)Πρόεδρος υπάρχει στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε ή κοιτά τους δείκτες του χρηματιστηρίου;;;
Οι υπεύθυνοι στο αντλιοστάσιο του Μουρικίου έχουν ενημερώσει την ΕΥΔΑΠ για τα όσα συμβαίνουν στην Παραλίμνη ή μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει το μεροκάματο να πέφτει;;;
Ο Δήμος Θηβαίων και το Τ.Σ Μουρικίου τι έχουν να πουν;;;

Συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑΌσες και όσοι συμμετέχουν στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Αισθάνονται αλληλέγγυοι με τους κοινωνικούς αγώνες που συνεχίζονται
Η απλά ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με τη γνώμη τους για την μέχρι σήμερα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ
Να συζητήσουν για την προοπτική του εγχειρήματος και την παρέμβαση της Αριστεράς σε τοπική και εθνική κλίμακα
Ας συναντηθούμε την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Λιβαδειάς, Γεωργαντά (έναντι γραφείων ΙΚΑ)
Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Συγχαρητήριες επιστολές στον Σπύρο Λεμπέση


ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ <<ΣΠΥΡΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ>>
Θα ήθελα να συγχαρώ εγκάρδια τον συντοπίτη μας,Σπύρο Λεμπέση, για τη μεγαλη του επιτυχία του στους Μεσογειακούς αγώνες. Η κατακτηση τού ασημένιου μεταλλείου και μάλιστα με εξαιρετική επίδοση,είναι η ορατή ανταμοιβή στους κόπους του,αλλά και το πραγματικό δώρο,το ευ αγωνίζεσθαι,το οποίο δεν είναι θέμα μόνο σωματικής άσκησης αλλά και ανάπτυξης του πνεύματος. Με το συνδυασμό αυτό,ο Σπύρος έκανε υπερήφανους
τους Βοιωτούς για ακόμα μία φορά. Θερμά συγχαίρω τον προπονητή του Θοδωρή
Ξιδώνα ,ακούραστο συμπαραστάτη του Σπύρου σε όλη του την πορεία καθώς και την
οικογένεια του.Και εις ανώτερα!
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Μελος τομέων ΑΘλητισμού, Ισότητας, Επικοινωνίας
-------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΧΑΡΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟ ΛΕΜΠΕΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΣΚΑΡΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
-----------
ΘΗΒΑ PRESS: Πολλά συγχαρητήρια στον Σπύρο Λεμπέση, τον προπονητή του και φυσικά στην οικογένεια του.
Δικά μας παιδιά που με τις πρωτιές τους κάνουν την Θήβα ισχυρή στον αθλητισμό!

Προσφυγή κατά του Χωροταξικού για την Βιομηχανία, κατέθεσαν πολίτες της ΒοιωτίαςΑίτηση ακυρώσεως του χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιομηχανία κατέθεσαν στο ΣτΕ πολίτες της Βοιωτίας, με το σκεπτικό ότι «διακυβεύεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των οικοσυστημάτων των ορεινών όγκων και των ακτών, η δε ποιότητα της ζωής μας απειλείται με τραγική υποβάθμιση. Η προσβαλλομένη (απόφαση) κατ’ ουσίαν μετατρέπει το σύνολο του νομού Βοιωτίας σε βιομηχανική ζώνη και μάλιστα βαριάς βιομηχανίας, ενώ χωροθετούνται λάθρα εξορυκτικές δραστηριότητες.»
Επιπλέον στην προσφυγή επισημαίνεται ότι «Δεν προβλέπεται ρητά ότι οι βιομηχανίες υψηλής όχλησης θα πρέπει υποχρεωτικά να εντάσσονται σε οργανωμένους χώρους ενώ ήδη η περιοχή υποφέρει από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση εκατοντάδων βιομηχανιών στην περιοχή Θήβας -Οινοφύτων - Σχηματαρίου και τις βιομηχανικές συγκεντρώσεις στη Θίσβη, την Αντίκυρα και τη Λάρυμνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στα επιφανειακά και υπόγεια νερά μιας ευρύτατης περιοχής γύρω από τον Ασωπό και τη Θήβα.»
Στην προσφυγή περιγράφεται ότι σύμφωνα με το νέο σχέδιο χωροθετούνται:
α) Η εντατικοποίηση της βιομηχανικής ζώνης Χαλκίδας- Θήβας- Οινοφύτων, η οποία υποτίθεται ότι θα αναδιαρθρωθεί ποιοτικά.
β) Η επέκταση της ζώνης αυτής στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδειάς-Ορχομενού, από τη Λάρυμνα μέχρι το Κορινθιακό συμπεριλαμβανομένου και του όρους Ελικών με πλούσια δάση και δασικές εκτάσεις. Η ζώνη περιλαμβάνει γεωργικές γαίες υψηλής παραγωγικότητας. Η ζώνη αυτή προβλέπεται να συνδεθεί με τη νέα ζώνη που χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.
γ) Ευρεία περιοχή μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, οι οποίες λάθρα χωροθετούνται σε τμήμα από τα Βαρδούσια, την Γκιώνα, τον Παρνασσό και τμήμα του Ελικώνα (συμπεριλαμβανομένων και των Δελφών). Μάλιστα επιτρέπεται η δημιουργία μονάδων μεταποίησης δίπλα σε χωροθετημένα μεταλλεία ή λατομεία.
δ) Βιομηχανικές δραστηριότητες και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε άμεση επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο, οι οποίες μπορούν να έχουν ίδιες λιμενικές εγκαταστάσεις και στις οποίες επεκτείνονται οι διατάξεις περί παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας.
Τέλος επισημαίνουν ότι το νέο χωροταξικό «διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός νέου, τεράστιου ενεργειακού κέντρου το οποίο λάθρα χωροθετείται στο νομό Βοιωτίας και την Στερεά» και αναφέρουν τα εργοστάσια με καύσιμο λιθάνθρακα, φυσικό αέριο αλλά και απορρίμματα όπως νέα μονάδα που σχεδιάζεται στη Θήβα.
Δέσποινα Σπανούδη
Σημείωση: Η προσφυγή των πολιτών της Βοιωτίας είναι μια απο τις τουλάχιστον οκτώ προσφυγές που γνωρίζουμε ότι έγιναν κατά του χωροταξικού της βιομηχανίας.
από Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΛΑΔΟΣ


02-07-2009
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΙΤΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ε.Α.Σ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ
ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ , ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΣ Ο.Σ.Δ.Ε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΕ .Ε.Α.Σ.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΑΡΦΕΣ. , ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΡΓΟΙ.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ(ΟΣΔΕ) ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (WWW.DIKAIOMATA.GR) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΗ ΕΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ .
ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΝΙΔΑΣ, ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΑ, ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ Κ ΜΗΛΙΑΚΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (ΟΜΟΛΟΓΑ, ΚΛΠ) ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ).
ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΕΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ Κ ΣΑΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΣΔΕ?
ΕΤΟΣ 2008
Επώνυμο/Επωνυμία
Όνομα Νομός Σύνολο
ΣΑΝΙΔΑΣ Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 7.560,32 7.560,32
ΣΑΝΙΔΑΣ Γ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 5.683,41 5.683,41
ΣΑΝΙΔΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 155,05 155,05
ΣΑΝΙΔΑΣ Π. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2.325,97 2.325,97

Θεατρικές παραστάσεις made in...Στείρι


Η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου σας ενημερώνει για τις παραστάσεις που θα δώσει την φετινή χρονιά με το έργο ¨φον Δημητράκης¨ του Δημήτρη Ψαθά.
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009 στην Χαιρώνεια
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 στο Στείρι
Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2009 στα Άσπρα Σπίτια
Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2009 στην Νεάπολη Κοζάνης
Και στο θέατρο του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς θα δώσει 2 παραστάσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων απο τον Δήμο Θηβαίων


Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου ¨Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής – κοινωνικής – οικονομικής ανασυγκρότησης της περιοχής Συνοικισμός του Δήμου Θηβαίων¨, υλοποιεί την ενταγμένη για συγχρηματοδότηση στο Μέτρο 3.7 πράξη με τίτλο : «Προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών από το Δήμο Θηβαίων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου ¨Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής – κοινωνικής – οικονομικής ανασυγκρότησης της περιοχής Συνοικισμός του Δήμου Θηβαίων¨». Αντικείμενο του προαναφερόμενου έργου είναι η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες χρήσης των ΤΠΕ για 114 ωφελούμενους, Η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης συνδέεται με την πιστοποίηση των βασικών δεξιοτήτων χρήσης τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, βάσει αναγνωρισμένων προτύπων και διαδικασιών, που αναπτύσσονται / εφαρμόζονται Ε.Ε. και σε άλλες χώρες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αντικειμένου κατάρτισης «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων χρήσης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ)» θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τις εξής εκπαιδευτικές ενότητες:
1. Επεξεργασία Κειμένου
2. Λογιστικά Φύλλα
3. Εφαρμογές στο Διαδίκτυο,
και επιπλέον μία κατ’ επιλογήν από τις παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες ή και τις δύο:
4. Βάσεις δεδομένων
5. Παρουσιάσεις
Η μέγιστη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι 150 ώρες.
Θα υλοποιηθούν συνολικά 5 προγράμματα κατάρτισης για 20 άτομα έκαστο και 1 πρόγραμμα κατάρτισης για 14 άτομα.
Τα προγράμματα κατάρτισης πρόκειται να υλοποιηθούν σε Πιστοποιημένες δομές Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που επιλέχθηκαν έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θήβας, έως στις 30/10/2009. Έχει ήδη ξεκινήσει το ένα πρόγραμμα κατάρτισης και προκειμένου να συμπληρωθούν και να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα προγράμματα, συνεχίζονται να γίνονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ Θήβας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔΑύριο Δευτέρα 6 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των ΙΕΚ του Οργανισμού για το Σχολικό Έτος 2009 – 2010.
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των ΙΕΚ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Ν. 2336/95 και άρθρο 16 του Ν. 2643/98) για το Σχολικό Έτος 2009-2010.
Οι αιτήσεις, όπως και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται μεταξύ 08.00 και 14.00 ή αποστέλλονται με συστημένη επιστολή/κούριερ στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος, 17456) υπ΄όψιν της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται για τα ΙΕΚ στα οποία επιθυμεί να προσληφθεί κάθε ενδιαφερόμενος. Στην περίπτωση που στον ίδιο νομό λειτουργούν πάνω από ένα ΙΕΚ, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχουν μεν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιθυμούν να αξιολογηθούν για την ίδια ειδικότητα σε περισσότερα από ένα ΙΕΚ του ίδιου νομού, αλλά μπορούν να προσληφθούν σε ένα μόνο ΙΕΚ του νομού.
Με την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα συνταχθούν πίνακες αξιολόγησης και επιλογής Ωρομίσθιου Προσωπικού, που θα αφορούν το σύνολο των ΙΕΚ του Οργανισμού και θα ισχύουν για ολόκληρο το Σχολικό Έτος 2009 - 2010.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα ή πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr καθώς και στα κατά τόπους ΙΕΚ του Οργανισμού.

Αστυνομικό ρεπορτάζ-Μεσημβρινές ώρες της 03-07-2009 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εκτελώντας περιπολία επιτήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών των κλοπών εναέριων καλωδίων ηλεκτροκίνησης των συρμών, που έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εντόπισαν Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Μετά από καταδίωξη το ανωτέρω όχημα εγκαταλείφθηκε από τους επιβάτες του, οι οποίοι τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Όπως διαπιστώθηκε το εν λόγο αυτοκίνητο ήταν έμφορτο μεταξύ άλλων και με καλώδια ηλεκτροκίνησης συνολικού μήκους 30 μέτρων περίπου και ένα βραχίονα τμήματος κονσόλας ηλεκτροκίνησης, τα οποία είχαν αφαιρεθεί πρωινές ώρες της ιδία ημέρας από τη Χ/Θ 96,800 του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω κλοπής τυγχάνουν 3 ημεδαποί ROM, κάτοικοι οικισμού ROM στο Πυρί Θηβών, ηλικίας 42, 22 και 17 ετών αντίστοιχα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες κλοπές. Μετά από αναζητήσεις συνελήφθη βραδινές ώρες της 03-07-2009 στη Θήβα, ο 42χρονος εκ των ανωτέρω δραστών, ενώ αναζητούνται οι λοιποί. Ανωτέρω Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο καθώς και το αφαιρεθέν υλικό του Ο.Σ.Ε κατασχέθηκαν. Κατά των δραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
-Στα πλαίσια διενεργηθείσας προανάκρισης από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς σχετικά κλοπή μοτοποδηλάτου που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 03-07-2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, προσήχθησαν τρεις ημεδαποί ανήλικοι κάτοικοι Λιβαδειάς Βοιωτίας, ηλικίας 16, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εξεταζόμενοι ομολόγησαν ότι είναι οι δράστες της παραπάνω κλοπής. Δράστες συνελήφθησαν και με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως.