Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Πούλησαν «φιλέτο» σε... οδοκαθαριστή!

Με μισθό 1.300 ευρώ! Πού βρήκε τα 14.000.000 ευρώ;
«Παραίτησαν» τον νομικό σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου επειδή διαφωνούσε!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η «σκανδαλώδης», όπως τη χαρακτηρίζουν αρχιερείς, πώληση εκκλησιαστικών ακινήτων- «φιλέτων» στην περιοχή της Βουλιαγμένης από συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.
Την υπόθεση της πώλησης των ακινήτων από τον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου και διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας κ. Αντώνη Ζαμπέλη είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με το δημοσίευμά μας («Το deal με τα ασημικά της Εκκλησίας», 19/7/2009) «οι άνθρωποι της Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας είχαν προχωρήσει στην πώληση ακινήτων μεγάλης αξίας σε παραθαλάσσια περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής, βάζοντας στα ταμεία της Εκκλησίας αρκετά εκατομμύρια ευρώ». Τότε ρωτούσαμε πώς είναι δυνατόν να πωλούνται, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ιερώνυμου, ακίνητα της Εκκλησίας με πολύ μεγάλη αξία, τα οποία επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου η ΕΚΥΟ τα κρατούσε «με νύχια και με δόντια» με δικαστικούς αγώνες. Και σήμερα, όπως αποκαλύφθηκε, πωλήθηκαν εν μια νυκτί έναντι τιμήματος λίγο υψηλότερου από την αντικειμενική αξία, σε μια περιοχή που η εμπορική αξία των ακινήτων είναι στα ύψη! Έντονη είναι επίσης η φημολογία ότι την αξία του συγκεκριμένου ακινήτου την εκτίμησε εταιρεία real estate, στην οποία εργαζόταν στο παρελθόν ο κ. Ζαμπέλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα προκάλεσε το ενδιαφέρον και άλλων ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν σημαντικές «λεπτομέρειες» της πώλησης, που αν μη τι άλλο προκαλούν πολλά ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Ιερώνυμος και οι συνεργάτες του.
Η συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ηταν ένας γάϊδαρος με μεγάλα αυτιά....! Να 'ταν όμως μόνο ένας.....


Έχουμε πολύ καιρό να δημοσιεύσουμε τα συμπαθέστατα δίποδα! Ή μάλλον να παρομοιάσουμε τα δίποδα με τα συμπαθέστατα και σπάνια πλέον τετράποδα.
Σε αντιθεση δηλαδή με τα δίποδα γαιδούρια που αυξάνονται δραματικά!
Καμαρώστε τους...

κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση!

Διαβάστε περισσότερα...

Επιβολή προστίμου ύψους 130.000 Ευρώ για παραβάσεις της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας

Με απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 130.000 Ευρώ στην εταιρεία «Μ.Ι.Μαΐλλης ΑΕΒΕ – Συστήματα Συσκευασίας» που βρίσκεται και λειτουργεί στα Οινόφυτα Νομού Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για παραβάσεις διατάξεων της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παντελής Σκλιάς.
Το πρόστιμο επεβλήθη με εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο επιθεωρητών στη μονάδα παραγωγής υλικών συσκευασίας της εταιρείας.
Ειδικότερα, μετά από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις των ισχυουσών διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας:
1η Παράβαση Η εταιρεία μέχρι το έτος 2007 δεν διαχειριζόταν το επικίνδυνο απόβλητο που παραγόταν από την υφιστάμενη μονάδα Patenting – μονάδα θερμικής επεξεργασίας του χάλυβα (μίγμα μεταλλουργικού κωκ και μολύβδου) – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων (ΚΥΑ 13588/725/2006, ΦΕΚ 383/Β/2006).
Για την παράβαση αυτή επεβλήθη πρόστιμο ύψους 64.000 Ευρώ.
2η Παράβαση Στο χώρο παραγωγής της εταιρείας διαπιστώθηκε η ύπαρξη επικίνδυνων αποβλήτων χρωμάτων σε βαρέλι, μαζί με αστικά απόβλητα καθώς και η ύπαρξη επικίνδυνων αποβλήτων χρωμάτων στις σχάρες-φρεάτια στο δάπεδο του χώρου παραγωγής. Η διαχείριση του παραπάνω επικίνδυνου αποβλήτου χρωμάτων δεν γινόταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων (ΚΥΑ 13588/725/2006, ΦΕΚ 383/Β/2006).
Για την παράβαση αυτή επεβλήθη πρόστιμο ύψους 18.000 Ευρώ.
3η Παράβαση Η εταιρεία πραγματοποιούσε ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό, μέσω του δικτύου ομβρίων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων (ΚΥΑ 13588/725/2006, ΦΕΚ 383/Β/2006).
Για την παράβαση αυτή επεβλήθη πρόστιμο ύψους 48.000 Ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισαν την υψηλή γέφυρα στη Χαλκίδα


Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι κάτοικοι και οι φορείς της Εύβοιας αντιδρώντας στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε στρατόπεδο της Ριτσώνας.
Το πρωί στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας οι Ευβοείς έδωσαν δυναμικό παρόν τονίζονατς ότι δεν θα επιτρέψουν νέα υποβάθμιση της περιοχής τους.
Μάλιστα έκλεισαν συμβολικά με τα οχήματα των Δήμων του Νομού για πέντε περίπου λεπτά την Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας.
Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ΤΕΔΚ Εύβοιας ενώ όλοι υπογράμμισαν ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της.
Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό της Εύβοιας τάσσονται οι Δήμοι Θηβαίων, Τανάγρας, Σχηματαρίου και Οινοφύτων
Διαβάστε εδω το ψήφισμα της ΤΕΔΚ

Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στη Λάρυμνα (ΔΕΗ)


Ακόμα ένας υπάλληλος της ΔΕΗ τραυματίστηκε σοβαρά, χθες το πρωί, κατά την εκτέλεση εργασιών για την επέκταση του υποσταθμού 150 kV μέσης τάσης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Λάρυμνας στη Βοιωτία.
Ο Μπουρίτας Γεώργιος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας για νοσηλεία.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι συγκροτεί άμεσα Επιτροπή Διοικητικής Έρευνας, από έμπειρα στελέχη, προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.
-κ. Πετραλιά πόσα θύματα πρέπει να κλάψουμε ακόμη στους εργατικούς χώρους για να πάρεις μέτρα αυστηρά και όχι μέτρα της πλάκας όπως κάνετε μέχρι σήμερα όλοι οι Υπουργοί Εργασίας;;;

Διαβάστε περισσότερα...

Ο.Γ.Α.: Από 6 έως 14 Αυγούστου τα πολυτεκνικά επιδόματα


Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Δ΄ Διμήνου 2009, Θα καταβληθούν σε 429.505 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 6 έως 14 Αυγούστου 2009, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ο.Γ.Α. Στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 131.923.863,93 €. Τα νέα ποσά των πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν διαμορφωθεί από 01-01-2009 ως εξής: ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Δ ΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2009 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Εφάπαξ Παροχή 2.000 € Ν. 3454/06 3.165 Επίδομα 3ου παιδιού 174,28 € 57.474 *Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 80.286 * Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης Οικογένειας Ν. 3631/08 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 171.774 Ισόβιες συντάξεις 100,24 € 174.898 Γενικό Σύνολο Περιπτώσεων 487.597 Γενικό Σύνολο (ποσό) 131.923.863,93 € - Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007. * Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 €.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2010Είχα ακούσει τι με περίμενε, όπως και όλους τους ιδιοκτήτες Ι.Χ, με τα τέλη κυκλοφορίας αλλά....
Σήμερα βρήκα τι θα πληρώσουμε για να κυκλοφορούμε τα "υπερπολυτελή" μας Ι.Χ.
Κάποιοι βέβαια απο εσάς, φίλοι αναγνώστες, θα έχετε και τις... λιμουζίνες σας και άρα χαλάλι το χαράτσι της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης μας.
Τι είναι 302 ευρωπουλάκια που θα πληρώσω για τα 1600 κυβικά (μοντέλο του 98) μπροστά εις το Εθνικόν όφελος του ταϊσματος των Ταμείων;
Αυτό μας έλειπε, κάποιοι να τα αδειάζουν και εμείς να μην έχουμε την παραμικρή υποχρέωση, ως υπεύθυνοι πατριώτες, να τα γεμίζουμε.
Συνέχισε έτσι Καραμανλή και όταν έρθει η ώρα της κάλπης να είσαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα στο αναγνωρίσουν!
(κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο το γκραν πρι στίβου στη Θήβα


Πέφτει αύριο Τετάρτη (5/8) στο Δημοτικό Στάδιο Θηβών η «αυλαία» της φετινής σειράς για το Ελληνικό Γκραν Πρι, που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ με στόχο να δίνονται περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ενώ για τους νικητές έχουν θεσπιστεί και χρηματικά έπαθλα.
Τον τελικό αγώνα της σειράς με την επωνυμία «Χρήστος Βουδούρης» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας και ο δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και αναμένεται η συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως εκτός γκραν πρι θα διεξαχθεί και το αγώνισμα των 80μ ΠΠ Α΄ στις 19:25.
Τέλος, ο δήμαρχος Θηβαίων, Νίκος Σβίγγος, θα απονείμει ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους μικρούς αθλητές/τριες του ΓΣ Πίνδαρου Θηβών, που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους αγώνες, και στον ακοντιστή Σπύρο Λεμπέση, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Κάουνας της Λιθουανίας.
Το πρόγραμμα: 18.30 100μ εμπόδια Γ, επί κοντώ Α, δίσκος Α 18.45 110μ εμπόδια Α, μήκος Α, σφαίρα Γ 19.00 100μ Α 19.15 100μ Γ, ακόντιο Γ 19.30 400μ Α, τριπλούν Γ 19.45 800μ Γ, ύψος Γ 20.00 800μ Α, σφαίρα Α 20.15 3.000μ Γ, τριπλούν Α, ακόντιο Α 20.40 3.000μ Α 21.00 400μ εμπόδια Γ.
Δείτε εδω την συνέντευξη του πρωταθλητή του στίβου Θ. Μαυρίδη που ελπίζει ότι αύριο στην πόλη μας θα πιάσει χρόνο κοντά στο ρεκόρ του.
Εμέίς να ευχηθούμε σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται στο ΙΚΑ Αλιάρτου;Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην Αλίαρτο διαμαρτύρονται γιατί εδώ και 4 μήνες έχουν ένα γιατρό παθολόγο ο οποίος αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους.
Ρωτούν γιατί δεν ανανεώθηκε εδώ και 4 μήνες η σύμβαση ενός γιατρού ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του 3 χρόνια.
Είναι ο μόνος στην Επικράτεια που δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση του!
Γιατί κ. Δ/ντα του ΙΚΑ Αλιάρτου δεν έχει γίνει η ανανέωση; Μήπως υπάρχουν συμφέροντα;
Εάν υπάρχει προσωπική η πολιτική αντιπαράθεση κ. Δ/ντα αυτή δεν πρέπει να την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι!
Ο υπουργός Υγείας θα προσλάβει, λέει, και φοιτητές για να αντιμετωπίσει την γρίπη και εμείς δεν μπορούμε να έχουμε γιατρό που επί 3 ολόκληρα χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του.
Κ. Νομάρχα αφού έχετε την ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου για την γρίπη πρέπει να μεσολαβήσετε και να διορισθεί ο εν λόγω ιατρός.
Επίσης κ. Δήμαρχε Αλιάρτου έχετε και εσείς το δικαίωμα να παρέμβετε για να λυθεί το θέμα.
Αναφέρουμε τον κ. Νομάρχη και τον κ. Δήμαρχο γιατί δυστυχώς οι πολιτικοί δε ασχολούνται με το θέμα αν και έχουν λάβει γνώση για το όλο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009

Το Υπουργείο Ανάπτυξης για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟΗ πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Χρήστου Δόσκορη και τον τραυματισμό άλλων τριών εργαζομένων στο δυστύχημα που έγινε χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του δυστυχήματος έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την εκκίνηση των διαδικασιών πλήρους διερεύνησης του.
Ήδη συγκροτήθηκε επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων - μηχανικών για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και εντός της ημέρας διενεργείται αυτοψία στο χώρο, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης απευθύνει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά της συλλυπητήρια και ζήτησε από τη διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση οικονομική ενίσχυση της και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια άρσης των δυσμενών συνεπειών που έχει για την οικογένεια ο θάνατος του εργαζομένου.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας κ. Ιωάννης Μπούγας δήλωσε: «Ήταν πραγματικά ένα δραματικό γεγονός που όλους μας συγκλόνισε. Για μας τώρα προέχει η ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του θύματος και η διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του δυστυχήματος. Το τραγικό συμβάν δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση».

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκλήρωση της δράσης «Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό»


Για την έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι θα επισπευσθεί η ολοκλήρωση του προγράμματος «Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό», με καταληκτική ημερομηνία πλέον την 22/08/2009.
Η συγκεκριμένη δράση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ακόμα και των ίδιων των φορέων της αγοράς, με τους οποίους το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε ευρεία διαβούλευση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος. Η δράση, η οποία ξεκίνησε στις 05/06/2009 λήγει νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό καθώς:
-Ξεπεράστηκε κατά πολύ ο αρχικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης, ο οποίος, μετά από συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς, ορίστηκε στα €15εκ και προσεγγίζει, λόγω της αυξημένης ζήτησης, τα €40εκ. Ήδη, στις 29 Ιουλίου το σύνολο της επιδότησης ξεπέρασε τα €36,5 εκ.

Διαβάστε περισσότερα...

Βολές Σβίγγου κατά ΥΠ.ΠΟ για το Μουσείο ΘήβαςΣε κατάσταση αναμονής βρίσκεται το αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας το οποίο παραμένει κλειστό για περίπου τρία χρόνια καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει αδύνατο να διαθέσει και το υπόλοιπο ποσό για την ολοκλήρωση των εργασιών.
«Για χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης της Ν.Δ που αφήνει στη μέση ότι έχει ξεκινήσει» μίλησε ο Δήμαρχος Θηβαίων ο οποίος αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να υπάρχει μελέτη κατασκευής του ιστορικότερου μουσείου της Περιφέρειας και να μην περιλαμβάνεται σε αυτές ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός;».
Να σημειώσουμε ότι για να φτάσουμε στην ημέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου πρέπει να εξευρεθούν γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ για την έκθεση των μόνιμων συλλογών στο ήδη ανακαινισμένο κτήριο (1.000 τ.μ. ο εκθεσιακός χώρος, 1.500 τ.μ. τα υπόστεγα).
Το Μουσείο Θηβών, που έχει επεκταθεί και εκσυγχρονιστεί τα προηγούμενα χρόνια με γενναίες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, υπολογίζεται να λειτουργήσει σε 3-4 χρόνια, εάν και εφόσον το έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αρχίσει η ροή των χρημάτων.
Ο Νίκος Σβίγγος μίλησε για πρόχειρη αντιμετώπιση του πολιτισμού και της ιστορίας μας από το ΥΠ.ΠΟ αναφέροντας παράλληλα την συμβολή της Θήβας στην Παγκόσμια ιστορία αλλά και την επιθυμία –όπως είπε- αρκετών τουριστών να επισκεφθούν το ανακαινισμένο μουσείο της Θήβας.
«Αυτή τη στιγμή όλες οι αρχαιότητες μας είναι καταχωνιασμένες σε υπόγεια, αποθήκες, ράφια, ντουλάπες και προφανώς και εκτός Θήβας» είπε ο Δήμαρχος θίγοντας παράλληλα το γεγονός της ανακοίνωσης των ευρημάτων, που έρχονται στο φως, σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και όχι στη Θήβα.
«Απαιτούμε αυτά τα οποία αναδεικνύονται από τις ανασκαφές πρώτα να προβάλλονται στην πόλη της Θήβα. Θεωρώ, πλέον, προσβολή για την πόλη μας αυτό το οποίο συνεχίζει να κάνει η Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προκειμένου να…δώσουμε έτσι την επιστημονική μας συγγραφή για να αναδειχθούμε ως συγγραφείς και ιστορικοί και να αγνοούμε την Θήβα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η Θήβα απαιτεί να γνωρίζει πρώτη την ιστορία και το τι κρύβει το χώμα που πατάμε».
Πάντως εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού οι άνθρωποι (με εξαιρέσεις) αποδεικνύουν τι πάει να πει "Έλληνας Δημόσιος Υπάλληλος".
Ούτε ένας δεν σκέφτηκε ότι στην παρουσίαση του Μουσείου της Θήβας στην σελίδα του Υπ.Πο πρέπει να γράψουν ότι αυτό βρίσκεται υπό κατασκευή ώστε να μην ταλαιπωρηθεί άσκοπα κάποιος που θέλει να το επισκεφθεί.
Όπως το παρουσιάζουν κανένας πολίτης απο άλλη περιοχή της χώρας ή ξένος δεν θα ξέρει ότι το Μουσείο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθεροι οι εξι της ΛΑΡΚΟ


Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα, μετά την κατάθεσή τους, οι έξι συλληφθέντες για το δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ που στοίχισε τη ζωή σε ένα 36χρονο εργαζόμενο...
Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς παραμένουν οι τρεις τραυματίες, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέες σημαντικές διακρίσεις Βοιωτών αθλητών....


....στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών

Στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης διεξήχθη στις 1 & 2 / 8 / 2009 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και Νέων (κάτω των 23 ετών).
Οι αθλητές και αθλήτριες των Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας, που κατετάγησαν στην οκτάδα των αγωνισμάτων τους, ήταν οι παρακάτω :
• Ο Σπύρος Λεμπέσης της ΑΓΕ Βοιωτίας πρώτευσε στον Ακοντισμό τόσο των Ανδρών, όσο και των Νέων με βολή στα 80,95 μ. , που είναι νέο ρεκόρ ΕΑΣ στις Κατηγορίες Ανδρών και Νέων και 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μεταξύ Ελλήνων Αθλητών.
• Η Κατερίνα Σύρου, ήταν 3η στα 400μ των Γυναικών με 55.11, και χάρισε στον Σύλλογο της Ερμή Σχηματαρίου το πρώτο του μετάλλιο σε Πανελλήνιους Αγώνες.
• Η Ομάδα των Γυναικών του Ερμή Σχηματαρίου κατέλαβε την 5η θέση στην Σκυταλοδρομία 4Χ400 με 4.00.37.
• Η Δήμητρα Μπόνια του Ερμή Σχηματαρίου ήταν 5η στο Άλμα σε Ύψος Γυναικών με 1,70 μ.
• Ο Αναστάσιος-Πλάτων Αναστασίου του ΑΚΟ Λιβαδειάς κατετάγη 7ος στα 800μ Ανδρών με επίδοση 1.52.79 , που τον κατέταξε στην 3η θέση στην κατηγορία των Νέων.
• Ο Πέτρος Σοφιανός του Ευβοικού κατετάγη 7ος στην Σφαιροβολία Ανδρών με 62,38 μ.
• Τέλος η Δήμητρα Φρατζή της Νεάπολης Χαλκίδος κατετάγη 8η στα 400μ εμπόδια των Γυναικών με 64.76.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για εθελοντική προσφορά απο τον Ερυθρό ΣταυρόΑπό το 1877 έως και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιτελεί σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών στοχεύοντας με τις δράσεις του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απευθύνει έκκληση εθελοντικής προσφοράς ερχόμενος αντιμέτωπος με τις δυσάρεστες προκλήσεις και τα διαρκώς αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Καλεί ενεργούς πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να πλουτίσουν τη ζωή τους με εμπειρίες, να αποκτήσουν γνώσεις, να διευρύνουν τα ταλέντα και τις προσωπικές τους ικανότητες και να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους μέσω ενός Παγκόσμιου Εθελοντικού Οργανισμού προς όφελος των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άρτια εκπαίδευση, τη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων του εθελοντικού δυναμικού του και οργανώνει ετήσιους κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2009. Οι ημέρες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος ορίζονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 17.00 – 20.00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (Μεσογείων 107, Αθήνα 115 26).Η θερμή ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών στο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα αποτελέσει πολύτιμη κινητήριο δύναμη για την επιτυχή συνέχιση του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσο υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση για προσφορά.
Για κάθε επικοινωνία και συμμετοχές, παρακαλούμε να απευθύνεστε στην:
Υπηρεσία Εκπαίδευσης Εθελοντικού και Επαγγελματικού Δυναμικού του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας - Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Αθήνα 106 72. Τηλ.: 210-3604678, 210-3637554.

Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις στην Εύβοια για το στρατόπεδο της Ριτσώνας


Έντονη αντίδραση και απο τον Δήμο Θηβαίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Ευβοίας στη συνεδρίασή του, την Τρίτη 28 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την πλήρη διαφωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού στην προγραμματισμένη εγκατάσταση κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη θέση Ριτσώνα.
Η ΤΕΔΚ νομού Ευβοίας προχωρά σε κινητοποιήσεις καλώντας όλους τους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 4 Αυγούστου, στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, , στις 12 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ ο Δήμος Θηβαίων δηλώνει απόλυτα και σύσσωμα κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε σκέψη εγκατάστασης στρατοπέδου μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή Εύβοιας-Βοιωτίας.
Σε ανακοίνωση του η οποία γνωστοποιήθηκε στην δημόσια συζήτηση-διαμαρτυρία στο Βαθύ Αυλίδος σημειώνεται:
Είμαστε αντίθετοι στις σπασμωδικές προσπάθειες της Κυβέρνησης , όχι να λύσει, αλλά να μεταθέσει το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης μεταναστών από την Αττική στην Περιφέρεια.
Έχουμε έγκαιρα, εδώ και περισσότερο από ένα έτος, δημοσιοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θηβαίων από την παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή μας.
Αντί να πάρουμε απάντηση, αντί να ενδιαφερθεί οποιοσδήποτε για την επίλυση των προβλημάτων της Θήβας, είμαστε αντιμέτωποι με την επιπλέον επιβάρυνση της περιοχής μας.
Οι θέσεις του Δήμου Θηβαίων αποσκοπούν, με ιδιαίτερη αγωνία και προβληματισμό, στην αποτροπή του ενδεχόμενου να εμφανιστούν φαινόμενα ξενοφοβίας, ρατσισμού και κοινωνικών αντιδράσεων στη Θήβα.
Επιμένουμε στην ανάγκη σχεδιασμού, χάραξης εθνικής στρατηγικής, επιμένουμε σε λύσεις που θα συνδυάζουν την ανθρώπινη διαβίωση των μεταναστών, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη της δημόσια υγείας, της δημόσιας ασφάλειας και της νομιμότητας.
Η εγκατάσταση μεταναστών στη Ριτσώνα δεν εκπληρώνει καμία από τις παρακάτω προϋποθέσεις.
Έχουμε την πικρή εμπειρία της εγκατάστασης των γυναικείων φυλακών του Ελεώνα. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή τη σύσταση Τμήματος Μεταγωγών στις γυναικείες φυλακές.
Η πλήρης αδιαφορία των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, έχει ως αποτέλεσμα τη διενέργεια των μεταγωγών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας.
Εδώ και ένα χρόνο, η Θήβα και τα χωριά της δεν έχουν αστυνομική προστασία.
Φτάνει πια.
Ήρθε ο καιρός να απαιτήσουμε όλοι μαζί, συντονισμένα, το σεβασμό των περιοχών μας.
Δεν θα γίνουν οι νομοί μας σκουπιδότοποι της Αθήνας.
Δεν μπορεί, τα τελευταία χρόνια, οι περιοχές μας να ακούγονται πανελλαδικά, για την ρύπανση του περιβάλλοντος, για την εγκατάσταση φυλακών, για την μεταφορά σκουπιδιών ή για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλοδαπών.
Ήρθε ο καιρός να γίνουν σεβαστές οι τοπικές κοινωνίες. Και οι τοπικές κοινωνίες λένε: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για το ατύχημα στη ΛάρκοΤο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων τριών συναδέλφων του, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων που σημειώνονται με αυξανόμενο ρυθμό την τελευταία περίοδο σε εργατικούς χώρους.
Επιβεβαιώνεται έτσι, με τον πλέον δραματικό τρόπο, γιατί η χώρα μας και στον τομέα αυτό παρουσιάζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ένα από τα πλέον αρνητικά αποτελέσματα με βάση τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Δυστυχώς, με την ανοχή της σημερινής κυβέρνησης και την ανυπαρξία ουσιαστικά ελέγχων στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι καλούνται και να πληρώσουν την κρίση, για την οποία καμιά ευθύνη δεν φέρουν και να καταβάλουν βαρύ «φόρο αίματος» εξαιτίας της ασυνειδησίας κάποιων εργοδοτών.
Στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και στους τραυματίες συναδέλφους του την αλληλεγγύη μας.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει στα Βάγια;Πολλές είναι οι καταγγελίες που έχουμε αλλά και οι απλές αναφορές πολιτών για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά κάποιων αλλοδαπών, κυρίως Αλβανών, στα Βάγια.
Τι κάνουν; Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας είπαν κάτοικοι των Βαγίων, κάποιοι Αλβανοί που το παίζουν άντρες παραμονεύουν κοριτσάκια νυχτερινές ώρες και μόλις βρουν την κατάλληλη ευκαιρία τους κλείνουν το δρόμο. Ευτυχώς όμως δεν έχουν προχωρήσει σε χειρονομίες. Μάλιστα το ένα περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες σε στενό δρόμο και σε απόσταση αναπνοής απο το Αστυνομικό Τμήμα.
κ. Διοικητά του Α.Τ των Βαγίων αληθεύουν τα παραπάνω;
Ίσως να ισχυριστείτε ότι δεν σας έχει γίνει επώνυμη καταγγελία. Άφού όμως το μάθαμε εμείς στη Θήβα εσείς που ζείτε στα Βάγια πως δεν ακούσατε κάτι;
Δυο μπορεί να συμβαίνουν. Ή δεν ασχολείστε ή δεν μαθαίνετε τίποτα και επομένως δεν κάνετε για αστυνομικός.
Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα έξω απο την πόρτα της υπηρεσίας σας και εσείς να μην παίρνετε τίποτα χαμπάρι;
Φορτίστε τις μπαταρίες των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ξεφόρτισαν απο την ακινησία και δώστε εντολή για καμιά περιπολία.
Έχουν άδικο όσοι λένε ότι το Α.Τ Βαγίων είναι μόνο για να καταγράφει και να επιλαμβάνεται σε τροχαία ατυχήματα και αυτά μόνο με υλικές ζημιές;
Τι γίνετε κ. Διοικητά με τις κόντρες που βάζουν κάποια ξυπνοπούλια στην είσοδο των Βαγίων σχεδόν κάθε βράδυ; Περιμένετε να θρηνήσουμε και άλλα θύματα για να ξυπνήσετε απο την λήθαργο;
Ο Αστυνομικός Διεθυντής, ο κ. Τσώτας, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Είναι ικανοποιημένος απο την δραστηριότητα του εν λόγω αστυνομικού τμήματος;

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009

Δήλωση ΠΑΣΟΚ για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Αθηνών-Λαμίας


Κοινή δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Μαγκριώτη και των Βουλευτών Φθιώτιδας Τόνιας Αντωνίου και Βοιωτίας Βασίλη Τόγια, σχετικά με την απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για την ερώτηση που κατέθεσαν με θέμα: «Ταλαιπωρία των οδηγών από τον ελλιπή σχεδιασμό στην πραγματοποίηση των εργασιών αναβάθμισης της ε.ο. Αθηνών – Λαμίας του ΠΑΘΕ».
Δυστυχώς η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού αποδέχεται, ότι δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικά τίποτα για να περιορίσει την ταλαιπωρία των πολιτών, γιατί δεσμεύεται από το περιεχόμενο της «σύμβασης παραχώρησης», το οποίο έχει συνυπογράψει με τον παραχωρησιούχο της Ιόνιας Οδού.
Δηλαδή οι πολίτες πληροφορούνται αρμοδίως, πως όταν η κυβέρνηση διαμόρφωνε τους όρους της σύμβασης, είτε δεν ήξερε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την υλοποίησή της, είτε ακόμη χειρότερα, γνώριζε αλλά δεν είχε την δυνατότητα να διαμορφώσει μια διαφορετική σύμβαση, με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα συνέβαλαν και στην ποιοτική ανακατασκευή του οδοστρώματος και στον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.
Οι πολίτες όμως πρέπει να ενημερωθούν ακόμη, για το ότι:
α) Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει έτοιμο το παράπλευρο δίκτυο πριν ξεκινήσει η ανακατασκευή του οδοστρώματος, κάτι που ακόμα δεν έχει κάνει.
β) Ο παραχωρησιούχος από πέρυσι την Άνοιξη εισπράττει πρόσθετα και ακριβά διόδια και μόλις φέτος στις αρχές του Καλοκαιριού, άρχισε την ανακατασκευή του οδοστρώματος.
Μπορεί να μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου;
Ποιανού ευθύνη είναι, του δημοσίου ή του παραχωρησιούχου;
Όσον αφορά την ουσία της σύμβασης παραχώρησης τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις του δημοσίου, έχουμε ως ΠΑΣΟΚ ήδη τοποθετηθεί ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων και ειδικότερα των κρυφών υψηλών φόρων που έχει ενσωματώσει η κυβέρνηση στις συμβάσεις αυτές και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επώδυνοι για την οικονομία και τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση έστω και σήμερα να φροντίσει να περιορίσει την ταλαιπωρία των οδηγών".
Να σημειώσουμε ότι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν και σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

36 ετών ο νεκρός εργαζόμενος-Επαγρύπνηση ζητά το ΚΚΕ


Ενας 36χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απανθρακώθηκε και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά, σε εργατικό ατύχημα στην υψικάμινο του εργοστασίου.
Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο τμήμα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, όπου γίνεται η πήξη του μεταλλεύματος, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το μετάλλευμα, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία περισσότερο από 3.000 βαθμούς, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ
Για ένα ακόμα έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα και στοίχισε τη ζωή σε έναν 36χρονο άνδρα.
«Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στο κρεματόριο της Λάρκο. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εργατών.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες, σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους σε γενική κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
«Οι εργαζόμενοι στη Λάρκο πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων του εγκλήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας νεκρός ύστερα από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟΠατέρας τεσσάρων παιδιών είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα που συνέβη το πρωί στις εγκαταστάσεις εργοστασίων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.
Ακόμη τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.
Οι υπέυθυνοι του εργοστασίου περιμένουν το πόρισμα των ερευνών για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι πως προκλήθηκε η έκρηξη.

Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς προβλήματα η έξοδος των αδειούχων του ΑυγούστουΚανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο Αθήνας-Λαμίας παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι αυξημένη.Τόσο χθες όσο και σήμερα η Τροχαία έχει κάνει παρεμβάσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία όπου εξελίσσονται τα έργα και σε αρκετές περιπτώσεις κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας ιδιαίτερα στο τμήμα της Θήβας και της Υλίκης.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και από το 120 έως το 135 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο του Μαρτίνου μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, αφού η Τροχαία έκανε παρεμβάσεις για να εξασφαλίσει μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας στην άνοδο προς Λαμία, όπου εξελίσσονται έργα.
Μέτρα έχουν ληφθεί και στο κρίσιμο τμήμα από το 207-ο έως το 211-ο χιλιόμετρο στον κόμβο της Λαμίας όπου το πλάτος της εθνικής οδού μειώνεται από δύο λωρίδες σε κάθε ρεύμα σε μία. Στο συγκεκριμένο σημείο τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το πρωί παρατηρείται μια μείωση της ταχύτητας με μικρή ανάσχεση χωρίς όμως να υπάρχει ακινητοποίηση των αυτοκινήτων. Το ίδιο συμβαίνει και από το 217-ο χλμ της εθνικής οδού λίγο πριν τη Στυλίδα, έως το 240-ο χλμ στην περιοχή του κόμβου των Ράχεων.
Ουρές που ξεπερνούσαν τα 5 χιλιόμετρα είχαν σχηματιστεί το πρωί στο πορθμείο της Αρκίτσας, από τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς τη Βόρεια Εύβοια. Εκατοντάδες αυτοκίνητα περίμεναν για περισσότερο από δύο ώρες να επιβιβαστούν στα φεριμπότ για να μετακινηθούν από την Αρκίτσα στην Αιδηψό παρά το γεγονός ότι το λιμεναρχείο έχει πυκνώσει τα δρομολόγια Αρκίτσας-Αιδηψού.

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009

Δήλωση Έξαρχου για τις εξαγγελίες του Υπ. Αγροτικής ΑνάπτυξηςΟ πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, μετά τις σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς διάλογο και χωρίς καμία ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής, επιχειρεί να παρουσιάσει διαχειριστικού τύπου ρυθμίσεις και λογιστικές μεταφορές ενισχύσεων σαν κοσμογονικές επιλογές, που δήθεν θα εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και θα λύσουν τα σοβαρά προβλήματα της ελληνική γεωργίας. Στην πραγματικότητα, όμως, παρακρατεί ποσά από τις επιδοτήσεις των γεωργών, για να τα μεταφέρει γενικόλογα σαν ειδική στήριξη σε μειονεκτικές περιοχές, χωρίς σαφή κριτήρια και χωρίς διαφάνεια.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβάλλει, επίσης, μεγαλόσχημα την ενίσχυση με 74 εκατ. ευρώ για ασφάλιση πρόσθετων κινδύνων αποκρύπτοντας ότι τα ποσά αυτά περικόπτονται από τους γεωργούς για να διοχετευτούν στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλυφτούν ταμειακά ελλείμματα και τοκοχρεωλυτικές δόσεις ενός οργανισμού, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιορίστηκε σε άτολμες αποφάσεις μεταθέτοντας για το μέλλον τις κρίσιμες επιλογές της ΚΑΠ, τις οποίες οι γεωργοί δικαιούνται έγκαιρα να γνωρίζουν.
Οι μεγάλες αλλαγές στον αγροτικό τομέα και στην ύπαιθρο χρειάζονται σχέδιο, έργα και πράξεις και όχι μεγάλα λόγια όπως έχει συνηθίσει η κυβέρνηση τους αγρότες οι οποίοι πλέον δεν την εμπιστεύονται.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Οικολογική καταστροφή από απόβλητα της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ


Ερώτηση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση

Επτακόσιες με οκτακόσιες χιλιάδες τόνοι ερυθράς ιλύος, στερεό υπόλειμμα της επεξεργασίας αλουμίνας και αλουμινίου, από την ΑΛΟΥΜΙΝIΟ ΑΕ (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), εναποτίθενται κάθε χρόνο στον Κορινθιακό Κόλπο, 25 εκατομμύρια (!) τόνοι συνολικά τα τελευταία 45 χρόνια, με αποτέλεσμα το 12% του θαλάσσιου πυθμένα του Κορινθιακού κόλπου να έχει καλυφθεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η ιλύς αυτή περιέχει στερεά κατάλοιπα βωξίτη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα (κυρίως οξείδια σιδήρου, μολύβδου, τιτανίου, χρωμίου, νικελίου, κοβαλτίου) που δεν αποβάλλονται αλλά συσσωρεύονται στους ζωντανούς οργανισμούς, ενώ έχουν ανιχνευθεί εντός της ραδιενεργά στοιχεία όπως ουράνιο, ράδιο, θόριο. Έρευνες δεικνύουν ότι τα περιγραφέντα παραπάνω έχουν τοξική και καρκινογόνο δράση και προκαλούν διαταραχές στην ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ θέλουν την ΑτΕ έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αέριων ρύπων στην Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2008, ελέγχθηκε για πρώτη φορά από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και ανακοινώθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ για σωρεία σοβαρών περιβαλλοντικών παραβάσεων, αλλά δεν γνωρίζουμε αν συμμορφώθηκε ή εάν έχει επανελεγχθεί. Μέρος της λάσπης και κονιορτοποιημένος εισαγόμενος τροπικός βωξίτης αποτίθεται πλέον στη στεριά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέφους σκόνης με μεγάλη ακτίνα διασποράς, που η εισπνοή της δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Οι μέθοδοι αυτή απαλλαγής από τα απόβλητα, που σήμερα η επιστήμη και η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απορρίπτει, αδειοδοτήθηκαν το 1972 από τη Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας Βοιωτίας, υπηρεσία που δεν είχε δικαίωμα της έκδοσης μιας τέτοιας άδειας, χωρίς σαφή αναφορά στην κόκκινη λάσπη, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο το καθεστώς με το οποίο η εταιρεία διαχειρίζεται την λάσπη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, έχει ενημερώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ πως δεν έχει δώσει άδεια διάθεσης της ερυθράς ιλύος στη θάλασσα.
Η ΑτΕ όφειλε να έχει συμμορφωθεί με τους όρους της οδηγίας IPPC (οδηγία 2008/1/EΚ σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχο της ρύπανσης) έως τις 30 Οκτωβρίου 2007, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίθετα, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) την 25η Αυγούστου του 2008 με σοβαρές ελλείψεις. Η νέα ΑΕΠΟ προβλέπει ότι η ΑτΕ : α. θα συνεχίσει ως το 2011 να απορρίπτει την κόκκινη λάσπη χωρίς άδεια στην θάλασσα με σαφές χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή μείωση της απορριπτόμενης ποσότητας, β. θα αποθέτει και θα συνεχίσει να αποθέτει ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες στερεών αποβλήτων στην ξηρά (60% μέχρι τέλος του 2009 και 100% μέχρι το 2011), χωρίς να έχει εγκριθεί χώρος για τη διάθεση στην ξηρά των στερεών αποβλήτων. Δεν προβλέπει όμως, ως όφειλε, εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών και για την διαχείριση της λάσπης και τα θερμά νερά από τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΣΗΘ, ενώ προβλέπει απλή χερσαία εναπόθεση της λάσπης, που θα οδηγήσει σύντομα στο σχηματισμό τοξικού βουνού και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η λάσπη ή μέρος αυτής δεν θα καταλήγει και πάλι στη θάλασσα.
Ομάδα επιστημόνων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) διεξήγαγε, κατόπιν αιτήματος των περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, σχετική έρευνα που αποδεικνύει α. το μέγεθος της υφιστάμενης περιβαλλοντικής καταστροφής, από την σημαντική επιβάρυνση σε ρύπους όπως το Θείο, ο Μόλυβδος και το Φθόριο, στα εδάφη μιας ευρύτατης περιοχής μέχρι τον Δήμο Λιβαδειάς, β. τρομακτικά μεγάλη επιβάρυνση σε Πολυκλυκικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες (ΠΑΥ), κυρίως στα θαλάσσια ιζήματα του κόλπου της Αντίκυρας και κατ’ επέκταση Κορινθιακού, μιας περίκλειστης θάλασσας. Οι παραπάνω ρύποι και οι ΠΑΥ είναι ανθρωπογενείς και προϊόντα πυρολυτικής προέλευσης, συνδέονται δε σαφέστατα και άμεσα με τις δραστηριότητες της ΑΛΟΥΜΙΝΟΝ ΑΕ. Το ΕΛΚΕΘΕ ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες Κρατικές, Περιφερειακές και Νομαρχιακές υπηρεσίες από το Νοέμβριο του 2008, χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα.
Η εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝIΟΝ ΑΕ, προκειμένου να μην ζημιώνει με δεκάδες εκατομμύρια ετησίως τη ΔΕΗ και τους έλληνες καταναλωτές, αδειοδοτήθηκε και επιδοτήθηκε για την ίδρυση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και παραγωγής ατμού με φυσικό αέριο για ιδία χρήση, (ΣΗΘ 334MW) και δεσμεύθηκε για την κατάργηση του μαζούτ σαν καύσιμο για την παραγωγή ατμού. Η μονάδα ΣΗΘ 334 MW ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2007 και άρχισε να λειτουργεί δοκιμαστικά από το Πάσχα του επόμενου χρόνου, αφού πρώτα με υπουργική απόφαση μετατράπηκε η άδειά της έτσι ώστε να πωλεί το ρεύμα που παράγει, κάτι στο οποίο εναντιώθηκε με κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και το ΔΣ. Η μετατροπή αυτή, - από συνοδό έργο για την ΑLΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., σε εμπορική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής – εκτός από το οικονομικό σκάνδαλο- τροποποιεί τη χρήση της γης εντός της οποίας λειτουργεί η μονάδα, που απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό δημόσιο αποκλειστικά για την κατασκευή εργοστασίου αλουμίνας και αλουμινίου μετατρέποντάς την σε ζώνη εγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων.
Η λειτουργία της μονάδας ΣΗΘ- μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - ισχύος 334MW, ξαναξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό χωρίς άδεια λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΑΝ και ΔΕΣΜΗΕ) ενώ η άδεια χρήσης θαλασσινού νερού ψύξης που, εν τω μεταξύ εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στερείται Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Για το θέμα είχε κατατεθεί αναφορά στην Εισαγγελέα Λιβαδειάς στις 06/06/2008, από πολίτες της περιοχής.
Οι επιπτώσεις στην ήδη επιβαρημένη περιοχή θα είναι καταστροφικές. Με βάση στοιχεία της επιχείρησης, η εκτίμηση του ΕΜΠ (Νοέμβριος 2007) θεωρεί ότι θα υπάρξει δραματική αύξηση των εκπομπών αερίων ρύπων, ενώ 600 χιλιάδες κυβικά θαλασσίου ύδατος χρησιμοποιούμενο για την ψύξη της ΣΗΘ θα απορρίπτονται θερμότερα κατά 8ο – 10ο C καθημερινά στον κλειστό κόλπο της Αντίκυρας, αναμεμιγμένα με χημικές ουσίες, που εκτιμάται πως θα διαταράξουν την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και θα προκαλέσουν βλάβες σε όλους τους υδρόβιους οργανισμούς. (ΕΛΚΕΘΕ). Οι βλάβες είναι ήδη ορατές αφού πληθαίνουν οι αναφορές κατοίκων για καταστροφή αποικιών των στρειδιών και άλλων εχινόδερμων.
Το Ν.Σ Βοιωτίας έδωσε αρνητική γνωμοδότηση στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούσαν την ΑτΕ και τις νέες εγκαταστάσεις της μονάδας ΣΗΘ 334MW με φυσικό αέριο και ζητήθηκε από την εταιρεία να φέρει νέους όρους που να σέβονται το περιβάλλον και να εφαρμόζουν τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές.
Την περιβαλλοντική καταστροφή της Αντίκυρας και κατ’επέκταση του Κορινθιακού κόλπου, με βάση το σχεδιασμό που έχει υποβληθεί στην ΡΑΕ, πρόκειται να ολοκληρώσει η δημιουργία δύο ακόμη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο ισχύος 412MW, και 400MW αντίστοιχα εκ των οποίων η πρώτη ήδη κατασκευάζεται. Επίσης υπάρχει κατ΄ αρχή και θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για την εγκατάσταση μιας ακόμη (τέταρτης) ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 600 MW με καύσιμο τον λιθάνθρακα.
Με βάση τα στοιχεία που δίνει η ίδια η επιχείρηση Αλουμίνιο της Ελλάδας, στους 1.046.000 τόνους το χρόνο με την προσθήκη της αρχικής μονάδας φυσικού αερίου οι ρύποι θα φτάσουν τους 1.877.000 τ/χ., με τη λειτουργία των δύο επιπλέον τους 5.990.000 τ/χ. (το 4,4 % των συνολικών δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας, με βάση το πρωτόκολλο του Κιότο).
Mε βάση τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός
• Γιατί δεν συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι με τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας της νέας μονάδας ΣΗΘ, υπονομεύονται οι δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής κυρίως ο τουρισμός και η αλιεία, χωρίς καμία ουσιαστική συνεισφορά στην τοπική οικονομία δεδομένης της φύσης των μονάδων αυτών;
• Γιατί μετέτρεψε την άδεια της ΣΗΘ, δρομολογώντας τη μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό κέντρο με ανυπολόγιστες οικολογικές συνέπειες για ολόκληρο τον Κορινθιακό;
• Γιατί μετέτρεψε την άδεια της ΣΗΘ, αφού η μονάδα είτε λειτουργήσει ως αυτοπαραγωγός (όπως είχε αδειοδοτηθεί) είτε ως ανεξάρτητος παραγωγός, θα απελευθερωθεί το ίδιο ακριβώς ποσό ηλεκτρικής ισχύος, 334 ΜW, για να διατεθεί για τις ανάγκες του συστήματος;

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του ΑυγούστουΧιλιάδες αδειούχοι εγκαταλείπουν από σήμερα (Παρασκευή) την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι τα μεσάνυχτα 33 δρομολόγια, με περισσότερους από 25.000 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια.
Συνεχίζονται τα έργα στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Καπανδριτίου, στο ύψος της Θήβας και της Υλίκης. Ανάλογα έργα εκτελούνται και την εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως. Από δύο λωρίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Καπανδριτίου, όπως επίσης και στο ύψος της Θήβας, ενώ από μία λωρίδα γίνεται η κίνηση στην Κορίνθου - Τριπόλεως.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα...

Το πόθεν έσχες ΜπασιάκουΜεγάλη ακίνητη περιουσία κατέχει ο τέως υπουργός Ε. Μπασιάκος κυρίως στην Αθήνα και τη Θήβα. Οπως προκύπτει από το «πόθεν έσχες» του προφανώς διαθέτει οικόπεδα επί των οποίων έχουν κτιστεί γραφεία και αποθήκες και στις δύο πόλεις. Διαθέτει επίσης τρεις οικίες στη Θήβα 55,65 και 55 τ.μ., αλλά και αρκετά αγροτεμάχια στη Βοιωτία. Η σύζυγός του έχει στην κατοχή της έξι οικίες στο Ψυχικό, από 36 έως 140 τ.μ., καθώς και δύο αποθήκες στην ίδια περιοχή.
Η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε στα 96.076,47 ευρώ, ενώ από άλλες πηγές εισέπραξε 56.591,25 ευρώ. Η σύζυγός του για το ίδιο έτος έλαβε 14.981,69 ευρώ. Η κυρία Συροπούλου-Μπασιάκου έχει αμοιβαία κεφάλαια ύψους 20.298,50 ευρώ. Το σύνολο των καταθέσεων του τέως υπουργού ανέρχεται σε 538.803,39 ευρώ.
Η γυναίκα του διαθέτει Ι.Χ. 1.600 κ.ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Υδατοδεξαμενές στα δάση της Βοιωτίας!Μεγάλες υδατοδεξαμενές τοποθετεί αυτό το διάστημα στα δάση της Βοιωτίας και ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών το τμήμα πολιτικής προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Τρείς τέτοιες αντιπυρικές δεξαμενές, χωρητικότητας 40 τόνων η καθεμία, τοποθετήθηκαν το πρωί στο δάσος του Μοσχοποδίου, στις Πλαταιές και την ευρύτερη περιοχή του Κιθαιρώνα.
Να σημειώσουμε ότι η όλη ενέργεια έγινε με πρωτοβουλία της ΝΑΒ και μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θήβας όπου και υπέδειξε τους χώρους τοποθέτησης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αρμόδιος, για θέματα πολιτικής προστασίας, αντινομάρχης Δημήτρης Νταλιάνης «οι δεξαμενές ανοιχτού τύπου είναι κατάλληλες για προσέγγιση και από επίγεια πυροσβεστικά μέσα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη διευκόλυνση στην κατάσβεση θα παρέχεται κυρίως στα εναέρια μέσα (ελικόπτερα) καθώς είναι γνωστό ότι για τον ανεφοδιασμό τους απαιτείται μετάβαση σε λίμνες ή θάλασσα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.
«Όλες αυτές οι δεξαμενές προέρχονται από δωρεές εταιριών του Νομού μας που τους ευχαριστούμε» είπε ο κ. Νταλιάνης τονίζοντας ότι πρωταρχικό ρόλο πρέπει να παίζει η πρόληψη (κρουνοί, εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης, αντιπυρικές ζώνες κτλ). Πάντως σε πρώτη φάση οι υδατοξεμενές θα γεμίσουν από τις υδροφόρες της Νομαρχίας και με την συνδρομή της Πυροσβεστικής.
Ωστόσο απαραίτητο είναι οι Δήμοι να προχωρήσουν στην εκτέλεση έργων για την εξασφάλιση νερού στα δάση ώστε να είναι πάντα γεμάτες και έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί.
Για την μεταφορά των τεράστιων δεξαμενών στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από οχήματα της Νομαρχίας και της Τροχαίας Θήβας που συνόδευαν το μεγάλο φορτίο.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η προετοιμασία του ΑΟ Θήβα


Με πιο εντατικούς ρυθμούς και διπλές προπονήσεις συνεχίζεται στο Δημοτικό Στάδιο η προετοιμασία του Α.Ο. ΘΗΒΑ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Βίκτωρα Μπατσούλη του μεσοεπιθετικού της ομάδας του Γιώργου Λάμπρου, στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και θα τον κρατήσει 15 με 20 μέρες εκτός προπονήσεων.
Αναβλήθηκε το φιλικό με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί ομάδα για φιλικό παιχνίδι το Σαββατοκύριακο.
Επιμέλεια Σύλλας Παύλου

Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικό ρεπορτάζΣτα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης σχετικά με κλοπή που έλαβε χώρα την 23-06-2009 σε οικία ιδιοκτησίας 69χρονης ημεδαπής στη Λιβαδειά Βοιωτίας εξακριβώθηκε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής τυγχάνει 34χρονος ημεδαπός κάτοικος Νέας Σμύρνης Αττικής. Δράστης αναζητείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
-Πρωινές ώρες της 30-07-2009 στη Θήβα Βοιωτίας σημειώθηκε έκρηξη συνεπεία διαρροής σε φιάλη υγραερίου σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας 79χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της. Ανωτέρω τραυματισθείσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου νοσηλεύεται. Από την διενεργούμενη προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.
-Πρώτες πρωινές ώρες της 30-07-2009 στην Οινόη Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες αφού έθραυσαν την τζαμαρία καταστήματος ιδιοκτησίας ημεδαπού κάτοικου Ωρωπού Αττικής, εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000€ σε διάφορα χαρτονομίσματα και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας 8.500€. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
-Πρώτες πρωινές ώρες της 30-07-2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο εντός της οικίας ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700€. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
-Μεσημβρινές ώρες της 29-07-2009 στη Θήβα Βοιωτίας, άγνωστος δράστης αφαίρεσε μία τσάντα από ημεδαπής γυναίκας ηλικίας 29 ετών, κατοίκου Θηβών, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 130€ και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Διαβάστε περισσότερα...

Β. ΤΟΓΙΑΣ: «Να μην εξαιρεθεί η Βοιωτία από τις αποζημιώσεις για τα σιτηρά»Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας ζητώντας να μην εξαιρεθεί η Βοιωτία από τις αποζημιώσεις από τα σιτηρά.
Η ερώτηση του κ. Τόγια έχει ως εξής:
Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι έντονοι περίοδοι ξηρασίας του 2007 σε πολλές περιοχές της χώρας οδήγησαν σε απώλεια της παραγωγής των καλλιεργητών σιτηρών.
Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων σιτηροκαλλιεργητών από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ εντελώς αιφνιδιαστικά και αναίτια ο Νομός Βοιωτίας εξαιρείται των αποζημιώσεων.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση στους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό ήδη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου το αγροτικό τους εισόδημα μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και οι τιμές των προϊόντων κατρακυλούν.
Η άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με συναδέλφους τους σιτηροκαλλιεργητές άλλων Νομών δημιουργεί έντονη ανησυχία αλλά και ερωτήματα περί του τρόπου και των κριτηρίων με τα οποία λαμβάνονται τέτοιου είδους πολιτικές αποφάσεις.
Η κυβέρνηση οφείλει, στα πλαίσια της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης, να ανακαλέσει την απόφασή της και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές σιτηρών της Βοιωτίας.
Ερωτάται ο Υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους καλλιεργητές σιτηρών του νομού Βοιωτίας;

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για Εθελοντισμό στη Θήβα!


Η πρόσφατη πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών.
Αναμφίβολα σε κάθε έκτακτη ανάγκη, τον βασικό ρόλο για την αντιμετώπισή της τον κατέχει η πολιτεία.
Αυτή θα προσφέρει τα υλικά μέσα, θα σχεδιάσει και θα συντονίσει τη δράση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.
Όμως, σε όποια περίπτωση η συμβολή των πολιτών στην πρόληψη, κυρίως σ’ αυτήν, και στην έγκαιρη αντιμετώπισή της είναι καθοριστική.
Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον στο οποίο ζουν και με τις παρεμβάσεις τους συμμετέχουν έμπρακτα στη διαμόρφωση των συνθηκών, μέσα στις οποίες ζουν.
Για τον σκοπό αυτό η εθελοντική προσφορά τους δεν είναι μόνον χρήσιμη αλλά και ωφέλιμη, αφού σφυρηλατεί περιβαλλοντικές συνειδήσεις.
Ο Δήμος προσπαθεί να συγκροτήσει ομάδες εθελοντών. Παρόμοιες προσπάθειες έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, με αρκετές συμμετοχές από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, όχι όμως επαρκείς για την συγκρότηση τμήματος που θα υποστεί την ανάλογη εκπαίδευση. Επανερχόμαστε λοιπόν και παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την κυρία Ειρήνη Κέλλη για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο: 22620 29250.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Νίκος Σβίγγος

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσήκωσε η Μαίρη Λίντα!Ακμαία και γελαστή έδωσε χθες την συναυλία της στη Θήβα η Μαίρη Λίντα.
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού τραγούδησε τις επιτυχίες που έλεγε ντουέτο με τον Μανώλη Χιώτη και που οι περισσότεροι μάθαμε από τον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο.
Ταινία χωρίς Χιώτη και Λίντα δεν γινόταν!
Η χθεσινή λαϊκή βραδιά πραγματικά άξιζε. Πολύς ο κόσμος και κάθε ηλικίας. Άλλοι για να θυμηθούν τα περασμένα και άλλοι για να δουν από κοντά την Μαίρη Λίντα. Μαζί της και η Λιζέτα Νικολάου.
Θαυμάσια και η ορχήστρα της!
Η Λίντα γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1931. Αρκετά μεγάλη σήμερα. Όμως η φωνή της «καμπάνα»!
Την Μαίρη Λίντα προσφώνησε ο Δήμαρχος Θηβαίων που της επέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι.
Ο Νίκος Σβίγγος είπε στη ομιλία του: «Ευχαριστώ την κ. Διακογιάννη, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΠΑΠ για την ευκαιρία που μας δώσανε να έχουμε σήμερα κοντά μας ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού.
Την Μαίρη Λίντα.
Να πούμε στην κ. Λίντα ότι η Θήβα την αγαπά, την καλοδέχεται, την χειροκροτεί, την τραγουδά. Θα γνωρίζει ότι στη Θήβα την πόλη των Ηρώων και των ημίθεων έρχονται και βάζουν, όλοι όσοι προσφέρουν στον πολιτισμό, από ένα λιθαράκι στην προκοπή και την πρόοδο. Θα μου επιτρέψει εκ μέρους όλων σας να την επιδώσω μια τιμητική πλακέτα για να θυμάται ότι πέρασε από την όμορφη Θήβα».
Η Μαίρη Λίντα τραγούδησε για μια ώρα περίπου προσφέροντας άφθονο κέφι….!


Τραγούδι 1, Τραγούδι 2
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για τους λαθρομετανάστεςΣτο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Θηβαίων Κώστας Βενιζέλος μετά από εντολή του Δημάρχου Νίκου Σβίγγου. Ο κ. Βενιζέλος συνομίλησε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Λάμπρο Χουλιάρα για τα θέματα των λαθρομεταναστών και της παρουσίας τους κατά μεγάλες ομάδες στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων και τον Συνοικισμό. Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες έρχονται στην πόλη μας προκειμένου να αποφύγουν τα μέτρα της αστυνομίας που λαμβάνονται στις μεγάλες πόλεις».
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση περισσότερων περιπολιών από το προσωπικό της αστυνομίας ενώ ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει από τους αγρότες, μέσω των εκπροσώπων τους, να αλλάξουν τα σημεία συνάντησης αγροτών-αλλοδαπών σε σημεία όπου θα εξυπηρετούνται καλύτερα και δεν θα δημιουργούνται προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις μεταναστών στην Αθήνα – Ασφυξία στην Περιφέρεια


Γιατί το ΣΔΟΕ δεν παρεμβαίνει στον Συνοικισμό;

Η επιχείρηση «σκούπα» του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα έχουν οδηγήσει χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Περιφέρεια προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύλληψη.
Οι έφοδοι γίνονται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια εκεί όπου οι αλλοδαποί ζητούν στέγη με τους χώρους αυτούς να αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Ποιος όμως ενδιαφέρεται πραγματικά για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα και όχι την συμμόρφωση της «βιτρίνας» της χώρας στα…. Ευρωπαϊκά πρότυπα;
Η κατάσταση ίδια και χειρότερη σε όλη την επικράτεια. Τρανό παράδειγμα η πόλη της Θήβας και συγκεκριμένα η περιοχή του Συνοικισμού όπου τα προβλήματα είναι τεράστια.
Άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στα προσφυγικά σπίτια που θα έπρεπε μα αποτελούν μνημείο για την Ελλάδα, την ιστορία της και την πόλη μας.
Η άσχημα εικόνα που αντικρίζει κανείς έγινε βίωμα όχι μόνο στους κατοίκους του Συνοικισμού αλλά σε όλους τους Θηβαίους που νιώθουν. Δυστυχώς, ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.
Όσο για επέμβαση ή πρόνοια από το Κράτος ούτε να το συζητάμε.
Άνθρωποι που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο, που δουλεύουν, όσοι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν το μεροκάματο, από το πρωί έως το βράδυ για να στείλουν πενταροδεκάρες στην πατρίδα τους, σε γονείς, γυναίκες και παιδιά.
Αναγκάζονται να στοιβάζονται 10 ή και περισσότερα άτομα σε σπίτια που θα έπρεπε να μένουν δύο ή τρεις.
Όπου φτωχός και η μοίρα του! Εκμετάλλευση στη δουλειά, εκμετάλλευση και στην στέγη.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι στην προχθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα επενέβη και το ΣΔΟΕ κλιμάκια του οποίου θα σχηματίσουν δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των σπιτιών, οι οποίοι φέρονται ότι έπαιρναν 5-7 ευρώ την ημέρα από κάθε μετανάστη για να τους επιτρέπουν να μένουν εκεί, χωρίς να παρέχονται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Το εισόδημα αυτό δεν δηλώνεται στην εφορία.
Γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο και στον Συνοικισμό; Γιατί αφήνουμε κάποιους να θεωρούν ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι άνθρωποι και δικαιούνται να στεγάζονται σε σπίτια και όχι σε…τρώγλες;
Μήπως θα έπρεπε και ο Δήμος Θηβαίων να κάνει την δική του παρέμβαση;
Άλλα θέματα που έχουν προκύψει «αντιμετωπίζονται» αυτές τις μέρες στα αστυνομικά τμήματα όπου οδηγούνται οι λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν στην Αθήνα.
Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Θήβας. Δεν έχουν εξεταστεί από γιατρούς και κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση της υγείας τους. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε παρατηρήθηκαν κρούσματα ψωρίασης…!
Μόνο που στην Υποδιεύθυνση δεν είναι μόνο οι κρατούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις υπηρεσίες της αστυνομίας.
Ποιος διασφαλίζει ότι δεν κινδυνεύουν;
Μάθαμε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο της Ριτσώνας για να φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες. Ποιος θα τους φυλάει;
Θέλει και ρώτημα; Για όλα φρόντισε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Θα αποδυναμώσει τα αστυνομικά τμήματα και όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και στη Θήβα! Ήδη κάνουμε μαύρα μάτια να δούμε περιπολικό ή αστυνομικό και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα!
Κατάσταση όχι μπάχαλο αλλά επικίνδυνη! Και Θεός και Αλλάχ βοηθός!

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Αυστηρές οδηγίες προς...υποψηφίους!


Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Ε.Κ.Α.Π.) του ΠΑΣΟΚ , ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το άρθρο 49 του Καταστατικού οι διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010 καθώς και οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών για τις Εθνικές Εκλογές , θα διεξαχθούν έπειτα από έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον Γραμματέα του Κινήματος και θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές Αξιολόγησης Υποψηφίων .
Μέχρι τότε τυχόν ανακοίνωση υποψηφιότητας καθώς και συζητήσεις που θα προκληθούν από οποιοδήποτε όργανο , θεωρείται καταστατική παραβίαση και θα παραπέμπετε αυτοδικαίως στην Ε.Κ.Α.Π. για πειθαρχικό έλεγχο , σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού της .
Το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση κατανομή των αποζημιώσεων σιτηρών από τον καύσωνα του 2007 απαιτεί ο Νομάρχης ΒοιωτίαςΟ Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με αφορμή την ανακοίνωση πληρωμής των αποζημιώσεων σιτηρών από τον ΕΛΓΑ μέσω του προγράμματος ΠΣΕΑ βλέποντας με έκπληξη ότι οι αγρότες του Ν. Βοιωτίας δεν συμπεριλαμβάνονται στις πληρωμές, με έγγραφο του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά άμεσα να αποζημιωθούν και οι αγρότες του Ν. Βοιωτίας από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ που εφαρμόζεται σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Το επιχείρημα από πλευράς ΕΛΓΑ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία του Ν. Βοιωτίας και ακόμη δύο νομών δηλαδή της Φθιώτιδας και Μαγνησίας δεν είναι αληθές και δεν ευσταθεί διότι τα στοιχειά ήταν στην διάθεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επιπλέον θα μπορούσαν να ζητηθούν άμεσα οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ή διευκρινήσεις από τις υπηρεσίες της ΝΑΒ.
Φυσικά είναι άξιον απορίας σε όλους τους αγρότες του νομού μας πώς οι σιτοκαλλιεργητές σχεδόν όλης της χώρας να αποζημιώνονται και τρεις νομοί να είναι εκτός του προγράμματος των αποζημιώσεων.
Οι υπηρεσίες της Νομ/κής Αυτοδιοίκησης είναι στη διάθεση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποστείλουν εκ νέου τα πραγματικά στοιχεία του Ν. Βοιωτίας όπως έγινε εκ των υστέρων σε αρκετούς νομούς, περιμένοντας από τον κ. Υπουργό την δικαίωση των αγροτών του Ν. Βοιωτίας διότι γνωρίζει πολύ καλά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες και να σταματήσει η διάκριση μεταξύ των αγροτών διαφόρων περιοχών.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις ΥΠ.Πο για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο


ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση και Γιώτα Νέγκα
Κάστρο Λαμίας Συναυλία με τη Σαββίνα Γιαννάτου και
τους Primavera en Salonico
Ακρόπολη Πρόερνας χωρίς εκδήλωση
Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας χωρίς εκδήλωση
Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας Ανοικτό μουσείο χωρίς εκδήλωση
Κάστρο Άμφισσας Το φεγγάρι κάνει βόλτα στο Κάστρο της Άμφισσας
με τους «Ιχνηλάτες»
Φρούριο Καράμπαμπα Χαλκίδας Συναλία με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Ανδρέου και Μανώλη Καραμπίνη σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκίδας
Αρχαιολογικός Χώρος Φούρκας Σκύρου Μουσική εκδήλωση με τους «Θαλασσινούς»
-Το αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας φυσικά θα αργήσει πολύ να "δει" εκδήλωση Αυγούστου αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κόπτεται να ολοκληρώσει τις εργασίες και επιτέλους να λειτουργήσει!

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Περγαντά - Αβραμόπουλου για το θέμα της γρίπης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), στο οποίο συμμετέχει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε σήμερα, με τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Περγαντάς έθεσε τα εξής θέματα :
- Την ανεπάρκεια του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης, αφού δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία της υγείας των πολιτών.
- Την απουσία των αναγκαίων κονδυλίων προς τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Νομαρχιών για την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.
- Τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Βοιωτίας, στα Κέντρα Υγείας του Νομού και στα Γενικά Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς.
Ο Νομάρχης τόνισε στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένη στρατηγική και να μεριμνήσει για την εξεύρεση των χρηματικών, υλικών και ανθρώπινων πόρων που απαιτούνται, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία της γρίπης και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.
br>
Διαβάστε περισσότερα...

Το πόθεν έσχες των Βατοπεδινών


Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πόθεν έσχες για τη χρήση του 2007.
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση εμφανίζεται ο αρχηγός της κυβέρνησης.
Από τους λεγόμενους Βατοπεδινούς πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ξεχωρίζει η μεγάλη ακίνητη περιουσία του Ευάγγελου Μπασιάκου στη Θήβα που είχε από τα προηγούμενα έτη, τα 51 ακίνητα της οικογένειας του Γιώργου Βουλγαράκη, τα 6 ακίνητα του Πέτρου Δούκα, αλλά και τα 815.600 ευρώ που δηλώνει ως ετήσιο εισόδημα για το 2007 η σύζυγος του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, Μάρα Ζαχαρέα που προφανώς σε αυτό το ποσοστό συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση της από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
-Βαγγέλη να τα χαίρεσαι αλλά δεν δίνεις και αυτό το οικοπεδάκι στους Αγίους Θεοδώρους που έχεις τάξει προ πολλού για να γίνει γηπεδάκι; Το έχεις υποσχεθεί. Αν δεν το θυμάσαι να στο θυμήσω εγώ.
Την δήλωση την είχες κάνει στο MEGA τότε που κλώτσαγες την μπάλα!@

Διαβάστε περισσότερα...

Τραυματισμός 79χρονης απο έκρηξη πετρογκάζ


Σοβαρά μεταφέρθηκε το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας μια 79χρονη από έκρηξη φιάλης υγραερίου.
Η ηλικιωμένη γυναίκα υπέστη σοβαρά τραύματα απο το ωστικό κύμα σε όλο της το σώμα όταν στην προσπάθεια της να ανάψει το πετρογκάζ της κουζίνας αυτό έκανε έκρηξη πιθανόν από διαρροή.
Αμέσως στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας ενώ η 79χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια λόγω της κρίσιμης κατάστασης σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Να σημειώσουμε ότι από την ισχυρή έκρηξη δεν προκλήθηκε πυρκαγιά και ζημιές σε άλλα σπίτια.

Διαβάστε περισσότερα...

Αισχύλου "Χοηφορες" στους Δελφούς


Το Σάββατο 8 Αυγούστου ώρα 21:00 στο Θέατρο Φρύνιχος

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – "Θεσσαλικό Θέατρο" μετά από 17 χρόνια, επαναλαμβάνει το φετινό καλοκαίρι την τραγωδία του Αισχύλου, "ΧΟΗΦΟΡΕΣ", που όταν πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε σαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνικές προτάσεις στην Αρχαία Τραγωδία.
Οι "ΧΟΗΦΟΡΕΣ" φέτος παίζονται με την μετάφραση, σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου και με την Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη ερμηνεύει ο Νίκος Ψαρράς .
Μετά από 11 χρόνια ο Κώστας Τσιάνος επιστρέφει στο "Θεσσαλικό Θέατρο" που ήταν ένας από τους ιδρυτές του και που το υπηρέτησε για 22 χρόνια, από τα οποία τα 15 χρόνια ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
Την ίδια επιστροφή κάνει και η Λυδία Κονιόρδου που με τις παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας του ¨Θεσσαλικού¨ με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες τραγωδούς μας.
Τα εξαιρετικά κοστούμια θα είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Η μουσική θα είναι του Διονύση Τσακνή.
Η παράσταση θα ακολουθήσει και πάλι την ίδια άποψη που στηρίχθηκε ...πάνω στις λαϊκές τελετουργίες, αφού τα στοιχεία που συνθέτουν τις «ΧΟΗΦΟΡΕΣ» τα συναντάμε σε πολλές παραλογές της Δημοτικής μας ποίησης, σε λαϊκά παραμύθια, σε μοιρολόγια, στους επιτάφιους θρήνους, στο ανακάλεμα των ψυχών, στους εξαγνισμούς και σε άλλες μορφές της Λαϊκής και Θρησκευτικής μας έκφρασης...
Πληροφορίες για εισητήρια στο Ε.Π.Κε.Δ τηλ: 22650-82353 ή την ημέρα της θεατρικής παράστασης από το πωλητήριο στην είσοδο του Θεάτρου Φρύνιχος.

Διαβάστε περισσότερα...

Βέρα Αναστασίου: Είναι ειδική στα κοκτέιλ


Ψάχνοντας πριν απο λίγο σε όλες τις εφημερίδες βρήκαμε στην espresso ένα αφιέρωμα για την Θηβαία Βέρα Αναστασίου η οποία συμμετείχε πρόσφατα σε καλλιστεία.
Η Βέρα γνωστή απο την εργασία της σε διάφορα καφέ της πόλης μας, αυτό το διάστημα εργάζεται σε γνωστό beach bar στον Ωρωπό και ασχολείται με την παρασκευή δροσιστικών κοκτέιλ.
Μάλιστα όπως δήλωσε κάνει προετοιμασία για να δώσει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και στόχος της είναι να σπουδάσει αγγλική φιλολογία.
Αν και δεν πήρε τίτλο ομορφιάς στα καλλιστεία, η Βέρα κατάφερε να ξεχωρίσει. Δίχως αμφιβολία ήταν από τις πιο εντυπωσιακές (και ψηλότερες!) κυρίες της λαμπερής βραδιάς.
Πάντως εμείς θα πεταχτούμε μέχρι τον Ωρωπό για ένα κοκτέιλ.....!
Δείτε την συνέντευξη εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση Λύση στη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων της Στερεάς


Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε κύκλο συναντήσεων εργασίας με τους Φο.Δ.Σ.Α. που δεν διαθέτουν ακόμη ΧΥΤΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς ολοκλήρωσε κύκλο συναντήσεων εργασίας με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που δεν διαθέτουν ακόμη Χώρο Υγειονομικής Ταφής, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της δημιουργίας των χώρων αυτών σε κάθε περιοχή. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. Λοκρίδας, του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Φθιώτιδας, του Φο.Δ.Σ.Α. Φωκίδας, του Φο.Δ.Σ.Α. Νότιας Εύβοιας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ευρυτανίας.
Στόχος των συναντήσεων εργασίας ήταν η ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας περί της τρέχουσας κατάστασης για κάθε Φορέα Διαχείρισης, ειδικότερα η εξέλιξη της μελέτης ωρίμανσης για το κύτταρο διαχείρισης των απορριμμάτων και η διαδικασία χωροθέτησης.Ο Γενικός Γραμματέας με τη σειρά του ενημέρωσε τους Φορείς Διαχείρισης για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που ανοίγονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά την εκχώρηση από το ΥΠΟΙΟ και το ΥΠΕΧΩΔΕ του ποσού των 88,0 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης Οικιακών και Βιομηχανικών στερεών αποβλήτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Β. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: «Η Ν.Δ βλάπτει την κοινωνική ασφάλιση»


«Η είδηση που βγήκε από την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ότι ο κ. Παπαθανασίου δεσμεύθηκε ότι το φθινόπωρο θα προχωρήσει και σε δεύτερο πακέτο μέτρων και διαθρωτικών αλλαγών. Με λίγα λόγια και σύμφωνα με την εμπειρία που έχουμε από την νεοδημοκρατική διακυβέρνηση, έρχονται και νέοι φόροι, έρχονται και νέες ρυθμίσεις (ασφαλιστικό, ωράριο εργασίας) που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων».
8/7/2009 Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας ΠΑΣΟΚ
Δήλωση Βάσως Τσόνογλου: Με βιασύνη και προχειρότητα για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στη δεξιά παράδοση των αιφνιδιασμών και των θερινών επελάσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων επιχειρεί θεσμικές αλλαγές χωρίς διάλογο στις κενές της εξαγγελίες για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Οι φορείς των εργαζομένων καταγγέλλουν την προωθούμενη τροπολογία του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που θα δίνει εξουσιοδότηση στον εκάστοτε Υπουργό να μπορεί με Υπουργική Απόφαση να επανακαθορίζει την ενιαία λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), κατά την κρίση του ενώ ο Νόμος Ρέππα προέβλεπε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, μία τέτοια εξέλιξη ανατρέπει βασικά και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων.
Εκείνο που απαιτεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αλλαγή της πορείας της χώρας. Άλλη κατεύθυνση για την Ελλάδα και αυτό προϋποθέτει αλλαγή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Παρατηρούμε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου, με τις συνταγματικές ερμηνείες σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από τα πραγματικά προβλήματα. Από τα κοινωνικά αδιέξοδα, από την αντίδραση την οποία έχει όλος ο ελληνικός λαός στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και συζήτηση επί άλλων θεμάτων τα οποία δεν είναι άμεσης προτεραιότητας.
Ήδη στη Βουλή συζητείται ένα πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών της Κυβέρνησης, το οποίο αναφέρεται σε πολλά ζητήματα τα οποία θίγουν τον κόσμο, θίγουν τους πολίτες. Τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι αυτό το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Νέες φορολογίες που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα συνολικό φορολογικό σχέδιο της Κυβέρνησης.
Το μείζον ζήτημα είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής το οποίο βιώνει ο Έλληνας και το πληρώνει με μεγάλο κόστος.
Οι εργαζόμενοι εξέφραζαν πολλές φορές και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή των συντάξεων και των άλλων παροχών. Εξέφραζαν την εύλογη αντίθεσή τους για την ταλαιπωρία που υφίσταντο πολλές φορές από τις υπηρεσίες των Ταμείων. Είχαν απόλυτο δίκιο. Παρά τις βελτιώσεις που είχαν γίνει στον τομέα αυτό, μπορούσαμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικές τις υπηρεσίες των Ταμείων.
Η ΝΔ έκανε ως αντιπολίτευση σημαία την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Έκανε όμως ακριβώς το αντίθετο ως κυβέρνηση. Ο χρόνος καθυστέρησης για την απονομή των συντάξεων από τους 4-6 μήνες (ή 8-10 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης) έχει φθάσει τους 8-10 μήνες (ή 10-15 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης).
Το ΠΑΣΟΚ πάντοτε σεβάστηκε και σέβεται τα κοινωνικά δικαιώματα, τις προσδοκίες των εργαζομένων, το δικαίωμα των νέων γενιών να έχουν ίση μεταχείριση.
Η Ν.Δ. και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση λειτούργησε πάντα και λειτουργεί ευκαιριακά, ανεύθυνα και με την πολιτική της βλάπτει την κοινωνική ασφάλιση και επιδεινώνει τα προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Β.ΤΟΓΙΑΣ:«Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων»


Τοποθέτηση για την πρόταση νόμου στη Βουλή

Η Πρόταση Νόμου για «Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων» έχει κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ, εδώ και 9 μήνες σχεδόν, στην αρχή της χειμερινής περιόδου που μας πέρασε (στις 6 Οκτωβρίου 2008). Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η πρόταση προβλέπει, μεταξύ άλλων μέτρων, την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.
Φανταστείτε το κωμικοτραγικό, το «γελοίο» του θέματος για την λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου να συζητιέται μέσα στον Ιούλιο, σε συνθήκες καύσωνα μια πρόταση σχετικά με την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης που αφορά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο!
Η πρόταση νόμου αποτελεί μια νομοθετική πρωτοβουλία που εξειδικεύει μία από τις θέσεις και τα μέτρα που συνολικά έχει υποβάλει το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανακούφιση των ασθενέστερων πολιτών μας. Το πακέτο μέτρων και προτάσεων αποτελούσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής φροντίδας. Περιλάμβανε δε προτάσεις νόμων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προστασία των δανειοληπτών, το δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία για όσους οφειλέτες έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
H πρόταση νόμου προβλέπει:
α)Αφορολόγητη οικονομική ενίσχυση (300, 400 και 500 ευρώ, ανάλογα με το νομό κατοικίας των δικαιούχων), ως επίδομα θέρμανσης στους μισθωτούς ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, στους συνταξιούχους που λαμβάνουν ΕΚΑΣ και στους μακροχρόνια άνεργους. Παρέχεται δε, η δυνατότητα καταβολής του επιδόματος για οποιαδήποτε χειμερινή περίοδο με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Με την ίδια απόφαση μπορεί να αναπροσαρμόζεται και το ύψος του επιδόματος.
β) Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης (από 500 έως 1.300 ευρώ) ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου.
γ) Αύξηση από 7% σε 11% του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, του ειδικού καθεστώτος για τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν από 1-1-2008.
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποδεχθεί και να υιοθετήσει την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των ασθενεστέρων ως ένδειξης μιας μικρής βοήθειας προς εκείνους που οι πολιτικές της τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστική πανσέληνος Αυγούστου στη Χαιρώνεια


Ο Δήμος Χαιρώνειας και η Θ΄ Ε.Π.Κ.Α. σας καλούν την Πέμπτη 6-8-2009 στην εκδήλωση
« ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 »
Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση – Γιώτα Νέγκα
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό όλη την ημέρα και μέχρι το τέλος της συναυλίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :
ώρα 7.30 μ.μ.: Προβολή στο Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας: «Η μάχη της Χαιρώνειας», στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Χαιρώνειας
ώρα 9.00 μ.μ.: Συναυλία με τους καλλιτέχνες Δημήτρη Μπάση – Γιώτα Νέγκα, στον χώρο έναντι του Λέοντα.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο που θα είναι ανοιχτό για το κοινό από ώρα 8.30 π.μ. ως το τέλος της συναυλίας.

Διαβάστε περισσότερα...